Jump to content

In Line Ili Safety Bolt Montaza?


Recommended Posts

Koristim safety iz prostog razloga sto mi je lakse da spakujem stapove, samo poskidam olova. Lenj sam i mrzi me da prilikom svakog odlaska na vodu provlacim shok kroz cevcicu i vezujem kopcu. I drugo, posto koristim kopce sa prstencicem, in line mi krivi kopce, a safety ne! Sto se tice daljine bacanja, meni je potpuno isto! To su mi jedini razlozi!
Link to comment
Share on other sites

Koristim i jednu i drugu, safety zbog toga sto mogu da skinem olovo kad se pakujem, mada mi nije problem da spakujem stapove ni sa in line sistemom. Samo tad imam neki trip da ce u transportu da mi se ostete stapovi od lupkanja tog olova o blank. Malo dalje mi ide in line, i primetio sam da mi se bolje kaci riba na in line, mozda gresim...?
Link to comment
Share on other sites

Safety sistem zato sto mnogo bolje leti (mnogima je to ne shvatljivo da vise leti od in line ali meni je bar tako) drugo, sve mi stoji na stapovima samo sklinem olovo i to je to....nema greske. Dugo sam pecao na in line skororo od uvek sad samo koristim ovo i to je to...

pre_1510150322__22447000_102147825616570

 

Kolega slažem se sa Vašom tvrdnjom da safety montaža mnogo lakše i dalje leti od in line. Drugo, mnogo je lakša izmena olova različite gramaže. Treće, nema paćenja sa provlačenjem nalona kroz anti tangle cev. Sve je mnogo lakše i gospodskije. 

 

Nego kolega da vas pitam koje safety kopče koristite? Ima ih dosta a retko koja se ne otvara tako lako. pozz

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.ugoplast.hr/site/images/stories/ribolov/18.jpg

Oba sistema korisitm ovisno o dnu,granju,ima li kakva kosina itd itd ( a ovisi i kakva olova imam u kutiji ili nemam kad dođem na vodu jbg ),ugoplast inline večinom ,skida se lagano,ostaju donja gornja gumica i plastićna cjevčica na štapu ,olovo poslije ribolova u kutiju.jako lijepo leti,ugine kopče takođe koristim kad lovim na safety,, a zašto zato  jer sam zadovoljan s tim.Foxovu imitaciju olovo za safety  večinom ali zna biti i potkova,melegovo .Inline više koristim u granju npr. a slažem se s kolegom gore al ne tvrdim ni ja 100 % da mi se čini da na inline kao bolje kači,zašto ne znam,zasad mi se samo čini 

Link to comment
Share on other sites

Slazem se da safety sistem mnogo bolje leti,( mislim da generalno vecina to misli) to je mozda jedan od razloga vecinr, ali meni puno znaci i brza promjena olova, međjutim kada pakuje stap ja pored olova skidam i udicu sa predvezom, jer ne volim kaciti udicu na karike stapa, sto kod nas veliki broj ribolovaca radi...

Dalje imam jedno iskustvo, mada mozda se vecina nece sloziti samnom, a rijec je o pecanju u mulju. Safety sistem mi je dao vise ribe od in line, jer mislim da olovo kada propada u mulj, ne povlaci mamac u veliko mjeri za sobom kao sto to radi sistem in line(koristim kraci predvez). Kazem opet ovo je neko moje licno zapažanje.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Lepo Brajo rece...bolji je safety za mulj, a mislim i da se manje mrsi i da lepse padne sistem tj. predvez na dno...posebno ako je na mamcu podizac...ja jos dodam pva kokicu ili dve da zadrzi neko vreme predvez ispravljen ka povrsini i kada se otopi mamac lepo padne na dno i jos kokica otkrije mesto na povrsini gde mozemo baciti malo hrane...:)

 

Kod mene ima blagu prednost u odnosu na inline, kada je divlja voda u pitanju...kada pecam takmicenje onda inline....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Safety bolt koristim uvijek osim kad pecam na zig. A i tad koristim inline olova bez buzira, samo ga navucem na shock lider i peglaj.

Inline ima prednost kod zig pecanja jer se olovo ne klati lijevo-desno i mnogo je lakse izvlaciti ribu.

Link to comment
Share on other sites

Ja koristim safety ali ne kazem da je bolji od in-line.Osim ako pecanje nije na Ubu ili vec na nekoj drugoj vodi gde je potrebno plasirati sistem na sprud ili vec negde oko njega.Tu posao u stvari zavrsava olovo .Ima slicnih olova ali ja nekako mislim da je gripa ipak br 1.Mislim i da je in line olovo slicno gripi nepouzdanije u ovim situacijama samim tim sto je fiksno i u direktnoj vezi sa najlonom.Kada su tereni kao tepsije ok su i in line.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Uglavnom koristim safety sistem sa long cast olovom sa slobodnom virblom, mada imam i in line olova u rezervi. Blaga prednost za safety zbog brze izmene olova i za mogucnost skidanja prilikom odlaganja stapova u futrolu.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Safety rig gotovo uvek, zbog jednostavnije montaže, zamene olova u zavisnosti od terena...in line sistem jedino ako pecam na mestima sa više grana i trave...kapiram da će u tom slučaju olovo da se manje kači za podvodne prepreke ako je "in line"..
Link to comment
Share on other sites

U mom slucaju,uvek safety,na stajacim vodama i u 99 % slucajeva koristim 'suza' olovo 80 gr. Pre svega zbog brze izmene,kada koristim inline i stavim pva,sistem ne leti toliko kontrolisano kao kad koristim safety,pa je olovo to koje daje balans celom sistemu. Sa inlineom leti malo nekontrolisano. A i sa druge strane prilikom transporta se olovo ne tare o stap,vec je odstranjeno.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...