Jump to content

Prezabacivanje


BG Carp

Recommended Posts

Sto se tice teme,na divljim vodama opet igra ulogu lokacija,vrsta mamca,kolicina ribe....

Na mestu gde ima ribe u hrani ili joj jednostavno plasiramo pod nos po meni ima smisla cesce prezabacivanje.Ako ipak pecamo na poziciji gde cekamo da riba udje u hranu onda samo cekicanje tog momenta pa opet po volji.Ne mali broj puta sam cekao i po vise dana na aktivnost a onda po par akcija u kratkom vremenskom periodu.Ili da uzmemo primer da smo zaposeli poziciju uzvodno od krsa u kom smo sigurni da ima ribe.Parkiramo sisteme na tri pozicije i potrosimo svo vreme koje smo imali za taj izlazak ne menjajuci nista.Prodje vreme pakovanje i kuca.Aktivnost ribe je recimo vidna.Riljci,izbacivanje.Mozda samo nismo dobro plasirali.Mozda nismo pogodili stazu.Mozda aromu.Mozda...Mnogo pitanja na koje necemo nikada dobiti odgovor ako se pecanje zavrsi bez akcije.Samo nagadjanja.Ako smo sve uradili kako treba i imali akciju siguran sam da cemo sledeci put pokusati to isto.I sledeci put ni bip.A mi bili uporni sa cekanjem.Jednostavno nesto se promenilo a mi ostali dosledni.E zbog ovoga sam pristalica cestog prezabacivanja.

Drugi primer je pozicija na koju riba izlazi na hranu.Tu nema mnogo filozofije dak se riba ne pojavi.A to iole zainteresovan i iskusan kolega moze da zakljuci.Opet riljci ili samo prestanak aktivnosti bele ribe.Grabljivica ili saran.Bika ne uzimam u obzir jer je suvise ocigladan kad udje na hranu.Do tog momenta je i cista utopija cesto prezabacivanja.Udri po rostilju ili vec po pivu.Ne mali broj puta sam imao udarac,kad je riba u hrani ili sam pecao u krsevima sto je mnogo cesca varijanta,par trenutaka po zabacivanju sistema.Manja ili veca riba,svejedno.

Na barama je opet najbitnije locirati.Isprovocirati da uzme mamac i ostalo je zurka.

Sve ovo ne podrazumeva pune ranije hrane.Iskustvo ce nam reci koliko je dovoljno i intenzitet dodavanja.Da li je dovoljan samo pva,pva poklopljen raketom,bez pva samo pd raketu,lovna boila sa par boila za prihranu...

E tu i ja imam puno dilema zbog nepoznavanja voda i navike ribe u tim vodama ali "Iskopace nju Bili"

U svakom slucaju lepo je kad iskusnije kolege daju malo informacija.A ostalo je na nama.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da su kolege koje cesce prezabacuju stapove na takmicenjima u vecoj prednosti od onih koji nahrane i cekaju da im ''udje '' riba u hranu. Iz razloga sto ima vece sanse da nabode ribu u boksu bacajuci joj pod nos dok ne docekaju da im uleti u hranu .

Licno izbegavam ta takmicenja gde pobedjuje fizicka spremnost i broj takmkcara u ekipi a ne nadmudrivanje sa ribom . Nije isto kad pecaju 2 u ekipi i 4 . Mnogo pre se umore oni kod kojih su samo dva u ekipi i pocinju da posustaju jer nemaju snage zadnji dan a taj dan moze da ih izvuce mozda medju prva 3 a oni zakicaju...

Najlepse pecanje za mene je od 7 do 12 riba maksimalno dnevmo i milina . Non stop se nesto desava i nije dosadno a opet se ne umoris .

ma sto sam ja odusto od atletike tj od maratona trce bre ko nenormalni .nema tu polaka stices sednes odmoris samo trci trci.naj vise volim maraton kad trcis dva tri dana ono opusteno pa nek bolji pobedi a i ledja me ebu nesto.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...