Jump to content

swinger ili hanger ?


Hanger ili Swinger  

192 members have voted

  1. 1. Hanger ili Swinger

    • Hanger
      80
    • Swinger
      112


Recommended Posts

9 hours ago, Ivan S. said:

Mislim da nije dovoljno jedno pecanje da bi covek ustanovio dali su hangeri dobra ili losa stvar,i ne samo hanger ili swinger,nebitno,..signalizatori isto,(mora da se otpecaju sezona ili dve u svim uslovima da bi se dao zakljucak neki,i to da se isprati lepo ponasanje toga neceg), mora da peca covek neko vreme sa swingerima,pa onda da izmeni vise vrsta signalizatora,pa onda proba hangere,e onda moze da napravi i uvidi razliku izmedju istih,nisu ni svi hangeri isti,kao ni signalizatori,generalno nijedni nisu savrseni,sve ima prednosti i mane,pitanje je samo koje mane su podnosljivije svakom od nas ponaosob. Sa dobro nastelovanim senzitivom na signalizatorima (TXI npr.),to sto se njisu zbog vetra moze da se resi do nekle,obicno ljudi koji pecaju na Fox sign.koriste swingere,ko peca na Delkime koriste hangere,kada kazem Delkim mislim samo na TXI,ili recimo Nash R3 signalizatori,kada se nasteluju u zavisnosti od toga koji senzitiv nam treba,rade perfektno sa hangerima,i na jakom vetru,i na 50m i na 300m,i po talasima i po mirnoj vodi,ili jacoj ili manjoj vodenoj struji,travi i td.

Ja licno nebi menjao Solar hangere posle svega probanog nikako,i u najtezim uslovima riblova su mi se pokazali odlicno u svakom pogledu.

Svakako drug da nije dovoljno jedno pecanje za zakljucak u vezi bilo cega,ali…Da izmenjam nekoliko swingera,nekoliko hengera,signalizatora,pa kako se isti ponasaju na daleko,na blizu,razliciti uslovi itd…I to samo po jednu sezonu za sve navedeno.A ako se pogleda trend pojave novotarija u saranskim ribolovu koji je iz cestog prerastao u jos cesci i gde se uvek pojavi nesto “bolje”…Postavlja se logicno pitanje.

A kad cu zaista pecati?

U pravom smislu tih reci.Jedino cemu sam bas posvetio paznju i sto sam testirao su recimo sistem,oblik i velicina udice,predvez,struna,najlon…da bih dosao do onoga sto mi odgovara u razlicitim uslovimai sto mi mozda daje ribu vise,bolju realizaciju…i samo u nedostatku istih trazim alternativu.Nisam neko ko menja te neke krupnije stvari samo zato sto se pojavilo ili postoji nesto drugo,a pojavljuje se isuvise cesto.Da li ima bolje kombinacije recimo od mojih signalizatora i swingera?Ima itekako.Ima li losije,svakako…Ja koristim ono u sta sam stekao poverenje i guram tako.Filmove Korde,Nash-a,FOX-a…ne pratim.Razlog je prost i jednostavan.Jedino im je reklama svrha.Saranska industrija menja misljenja jednom mesecno,jbg.

Da ne bude da medju markiranim kako standardnim stvarima tako i novotarijama nema dobrih stvari i da ih kudim,naravno da ne…Ja prvi kupim top stvar od gore pomenutih firmi ukoliko mi je potrebno,jbg volim dobro i kvalitetno,ali ne volim da mi se ribolov pretvara u test necega “boljeg,drugacijeg” jer toga nikada ne manjka…zato i jeste ono “A kad cu zaista pecati?”

P.S. Nema negativne konotacije u mom postu drug.Samo razmena misljenja…Uostalom,najbitnije je da smo na vodi,pa neka koristi svako ono u sta ima poverenja i bice dobro. 🙂

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Toliko dugo već koristim hengere da ne znam dal' bi znao koristiti swingere 😁. Prvi put kad sam prešao na njih više se nisam ni vraćao swingerima. Oni takođe imaju tegiće za otežanje tako da se i sa njima može štelovati i olakšati ih, što recimo i koristim kod zimskog ribolova. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 3/14/2022 at 8:10 PM, dcarp said:

Toliko dugo već koristim hengere da ne znam dal' bi znao koristiti swingere 😁. Prvi put kad sam prešao na njih više se nisam ni vraćao swingerima. Oni takođe imaju tegiće za otežanje tako da se i sa njima može štelovati i olakšati ih, što recimo i koristim kod zimskog ribolova. 

A kada kontriraš da li ti hengeri udare po signalizatorima? Imao sam par pokušaja korišćenja hengera i sve bezuspešno baš zbog tog udaranja po signalizatorima, pa me sve jeza prodje preko ledja 😂

Link to comment
Share on other sites

Bože zdravlja, udare skoro svaki put 😁, već sam se i navikao. I lančić da čupam iz proreza iznad točkića. Međutim, našao sam dogovor sa svojim šaranima, da udare iz sve snage, henger skoči i udari o štap pa se sam otkači i padne dole 🤠

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...