Jump to content

Šta Raditi U Izolaciji, Prijedlozi Savjeti, Priče?


DexterLab

Recommended Posts

Hahhaha, do 2025 :) Ja se stalno nakanjujem da navezem bar za jednu pernicu, i kladim se ds cu na sljedecem pecanju vezati kad dodjem na vodu i spominjati sam sebi sve po spisku :) sta sam radio do tad.

 

Doduse, ja sam u IT sektoru, freelancer tako da sam navikao na rad od kuce, pa se u tom polju nije nista promijenilo, i dalje radim iz svoje sobe jedino nema vise kafane :), a nema ni ova dva nasa lokalna takmicenja kojima sam se radovao. Nocas smo DucicM i ja trebali biti na Jekica jezeru na otvaranju sezone :(

 

Nabavio sam jos sastojaka za boile, tako da ide rolanje dok se ne napuni zamrzivac, pa onda nekad u oktobru na pecanje :) Salim se nisam ja pesimista.

 

 

 

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Malo si pobrkao loncice, sledeci vikend smo trebali biti na Jekicima ????

No ne zamjeram ti, od ove izolacije smo svi pukli (ili cemo puci).

Samo ti rolaj boile, trebace nam.

Sledece sedmice i ja počinjem.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Informacija sa FB profila RIBOLOVAČKI SAVEZ VOJVODINE

 

Obaveštenje ribolovcima

Dobili smo nekoliko upita o udaljavanju pecaroša sa vode od strane službenih i drugih lica, pa smo odgovor potražili i u MUPu.
Pecanje, kao i do sad, nije zabranjeno, ukoliko se prate sve mere Vlade.

1 - Policija i SAMO policija može da vas udalji sa javne površine ukoliko procene da je tako nešto potrebno (videti pod 3). Ukoliko to pokuša da uradi neko drugo lice, slobodno slučaj prijavite policiji.
2 - Ovlašćenja službenog lica ribočuvara su ostala ista - kontrolisanje, pregled, foto i video zapis prekršaja, privremeno oduzimanje dozvole i alata... Ribočuvar vas može udaljiti ukoliko postoji prekršaj. Ribočuvari imaju instrukcije da i na najmanji vid agresivnog ponašanja pozovu policiju. Ribočuvari sa sobom imaju sredstva za samoodbranu.
3 - Ukoliko vas policija zamoli da se udaljite, to ne radi zato što pecate, već zato što se nalazite ili na površini gde nije dozvoljeno zadržavanje ili postoji mogućnost da se na malom prostoru nađe više ljudi. Pridržavajte se preporuke fizičkog distanciranja.
4 - Konkretno, nemojte ići na pecanje na prometna mesta, kao što su javne plaže, kej, šetališta. Osamite se, udaljite od drugih i uživajte.
5 - U vremenu krize, slabije se priča o mentalnom zdravlju. Ribolov, posebno sportski, može pomoći da prebrodite ovaj period konstantnih loših vesti. Činite to u skladu sa donetim merama i pridržavajući se policijskog časa i nećete imati nikakvih problema.
6 - Pritisak od strane ribokradica postoji, ali verujte nam na reč - bilo koje lice uhvaćeno u krivolovu, kazne za isti će mu biti najmanji problem. Profiterstvo za vreme vanredne situacije, kao i sva druga dela su ozbiljna krivična dela za koja su predviđene i zatvorske kazne.

Čuvajte sebe i druge, bistro!

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...