Jump to content

Markiranje Dna


Recommended Posts

Kako na divljim vodama markirati dno? Ja sam cuo da moze na sledeci nacin.Zavare se dve,tri balanstangle od opela,cekrk od slep sluzbe,umesto olova homokineticki zglob od renola4,plovak od rezervoara merced123 i sok predvez sajla za rucnu od IMVa.Posto je sistem malo otezavajuci kod zabacivanja treba veliki zalet.Kao izvodzac radova treba najmanje dvoica :friends: Naravno sala,neka neko ne zameri treba razbiti monotoniju. Neka neko iskusniji malo ozbiljnije objasni Nocas sam nesta slavio pa nisam pio iz flase,nego iz principa :drinks:
Link to comment
Share on other sites

Svaka cast za ulozen trud da ovo postavis.Ja sam za ovo znao jos od ranije,ali kada sam ovo postavio kao pitanje zelja mi je bila da i drugima omogucim da to vide jer znam da to mnogi neznaju kao pocetnici a ovo im dodje kao pravi odmor za oci i ta prezentacija Bracina je dokaz kako moze jednog pocetnika da natera da pravilno radi na vodi.Ono sto bi jos bilo interesanto je da uz sve to sto je prikazano nastavi se sa pricom gde ima da se kupi i taj najlon koja masinica koji stap i onda bi prica bila u okvirena.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Odličan post (sve pohvale za bobana) i naravno ostale učesnike u nadogradnji posta.

 

Dobija celinu jos da se doda citiram bobana: ''Ono sto bi jos bilo interesanto je da uz sve to sto je prikazano nastavi se sa pricom gde ima da se kupi i taj najlon koja masinica koji stap (ovde se vidi century) i onda bi prica bila u okvirena''.

 

Pa ostali neka traze alternativu, čačkaju, istražuju dalje, kreiraju možda mape na drugačiji način itd.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mozda sam okasnio malo ali da se nadovezem. Konosni najlon ima da se kupi u autosportu (kormoran).

Sto se masinice tice ja koristim SPRO Spod masinicu koja je dobra i za marker (ima dva line klipa i long cast spulnu) samo sam odradio QD kocnicu,smorih se odvrtanja i zavrtanja iste.

Stapove sam video u Ribolovac trade-u,ako se nevaram bese chub outcast marker.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ako ćeš da markiraš "pod nogama" - odličan! Šalim se! Za moj pojam nije dobar jer si ograničen sa daljinom na kojoj ćeš markirati. CS olova za markiranje su ako se nevaram 95 i 105 gr (ispraviće me neko ako grešim) a sa štapom od 2,75lb ne znam baš...jedino da staviš manje olovo ali opet imaš problem oko daljine, a i previše je "glindžav" (predpostavljam zbog 2,75lb)! Mislim da je štap od 4,5lb sa "paraboličnijom" akcijom dobro rešenje!

Ima ovde većih stručnjaka za markiranje pa će ti oni već dati pravi odgovor.Pozdrav!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Shoga uzmi spod stap od 5 lb i na spulnu stavi spagu promjera 0.18 (ja koristim power pro) i sve ce Ti se samo kazat. Spaga nema istezanja kao najlon, odlicno se prenose vibracije preko nje. Vrlo bitno je kod markiranja da osjetis svaku promjenu na tlu. A sa takvom postavkom moci ces da osjetis i kad si na mulju,odnosno kad vuces preko njega, a i kada si na neravnom terenu. O sljunkovitom da ne pricam.

 

Isto tako zasto stap od 5 lb a ne od 2,75 lb? Jednostavno zato sto stap sa vecom librazom bolje "čita" i prenosi sve vibracije koje se prenose od olova preko spage do vrha stapa. To kod stapa koji je sa slabom akcijom ne moze da se osjeti u toj mjeri jer amortizuje te vibracije svojim savijanjem dok kod spod stapa osjetis sve i jednu vibraciju na spagi.

Stap sa malom librazom je dobar samo za mjerenje dubine,gdje je potrebno markerom izmjeriti istu ali ne i za citanje tla. Tu je po meni cisti promasaj iz gore navedenih razloga.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ok, hvala. Znam ponesto o markiranju, jasno mi je to. Ovaj stap sam video bas nesto jeftino i upala mi je u oko mala libraza ali nije zgoreg da potrazim savet od nekog ko ima vise iskustva u markiranju. Ovo sa strunom znam, nisam ni mislio monofil da motam. U svakom slucaju hvala na savetima :good:

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je mala libraza da bi bacio i marker i vece olovo na malo vecu daljinu ali ako je vec marker stap on sam po sebi mora da je dosta ostar da bi lepo osetio prenos od olova preko kanapa. Verovatno taj ko ga je dizajnirao nije majstor za kisobrane i verovatno je k sto sam reko ostar cim ima tu namenu ali prvi put cujem za tu librazu marker stapa pa sam prvi put pomisluo da je greska u pisanju jer ja vise puta na tel stisnem pogresan taster a za najmanju librazu spoda sam cuo 3.75lb.
Link to comment
Share on other sites

nemoj da te opterecuju slova i brojevi na stapu...  jako ostar i brz stap, ima solidan konus, trpi olovo 95g + plovak, bez problema... leti sigurno na 100m, mozda i koji metar preko... extra lagan i dobro izbalansiran stap, sto je jako bitno za stap koji treba drzati u ruci... ako ne pecas na 200m razmisli o tom stapu, pusti to sto 2.75lbs zvuci glindzavo

Link to comment
Share on other sites

A da se nadovezem na sve ovo pored opreme treba imati i ovo kod sebe!

 

http://i622.photobucket.com/albums/tt307/LALEGATOR/17881_788351341248238_6716333413155532526_n.jpg[/url]

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Jel neko zna gde moze da se skine ovaj crtez ili da se napravi?

 

A da se nadovezem na sve ovo pored opreme treba imati i ovo kod sebe!

 

http://i622.photobucket.com/albums/tt307/LALEGATOR/17881_788351341248238_6716333413155532526_n.jpg[/url]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...