Jump to content

Paypal Konacno U Srbiji


berisic

Recommended Posts

Najbolje da odeš u banku koja ima prepaid kartice (ja osobno koristim mastercard prepaid karticu izdanu od Hypo banka Hrvatska), trebaš odmah uplatit protuvrijednost 5-10E. Fino ju registriraš na Pay palu, oni će ti skinuti 1-2E radi kontrole kartice (zato treba uplatit neku kintu na karticu inače ti odmah blokira karticu) i  nakon provjere šoping može početi. Prednost prepaid kartica je u tome što ukoliko dođe do krađe broja kartice mogu ti maznit samo ono koliko si uplatio na nju.

 

Dakle moja šema je sljedeća, snimim nešto na ebayu, naručim, skočim u banku (netbanking najbolje), uplatim željeni iznos i platim.

Link to comment
Share on other sites

Quote

Jel platis carinu i pdv na tu cenu sa ebaya?

Neznam kak je kod vas ali u Hr se plaća carina na iznos iznad cca 19E, međutim naručivao sam iznose i preko 40E a da me nisu carinili, treba imat i malo sreće.  Zamoliš lika od kojeg si kupio da ti ubaci drugi račun sa manjim iznosom ako naručuješ nešto dosta skuplje pa i ako te carine, carine te na manji iznos. Inače kod nas otvaraju sve pošiljke.

PDV-a nema.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Što se dostave tiče pošta Srbije nema ništa s tim. Poštarinu plaćate od koga naručujete. Kina ima dosta toga free shiping, Englezi su tak tak a najskuplji su Njemci. Otamo još ništa nisam naručio jer su jednostavno preskupi.

 

U početku će biti malo onih koji dostavljaju za Sr. ali s vremenom će sve sjesti na svoje, nikaj ne brinite. Pripremite vi kartice i pare jer će vam trebati kad vidite koliko nas kradu trgovci.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Krenule su sve funkcije izuzev primanja novca na racun. Znaci za sada radi samo slanje i placanje.

Sto se porucivanja robe iz inostranstva tice tu je manje vise sve jasno i ne vidim cemu tolika fama. Ko je hteo da porucuje mogao je to da uradi i ranije, nije morao da ceka PP da bi to uradio.

Carina nam je izuzetno visoka tako da ne vidim da se za skuplje stvari bilo sta isplati. Primera radi dobio sam Xbox iz Engleske pre nekog vremena i trazeno mi je da platim preko 100 funti carine i zaboravih koliko na spediterske usluge. Nisam ga ni podigao, vracen je odakle je dosao na kraju. Toliko o isplativosti, a dobio sam ga dzabe.

Link to comment
Share on other sites

Ja najviše kupujem sitni ribolovni pribor, Kina i Engleska. Zadnje što sam uzeo za sebe je 50m PVA mreže za 20E sa dostavom. A danas sam uzeo 300m strune iz Kine za prijatelja 0.20 za marker i spod za 8E, za tu namjenu savršeni, inače koristim istu strunu za šok samo 0.32.

 

Ista stvar kao i kod nas, par godina je moralo proći da bi mogli i primati novce a i sad je zeznuto jer moraš čekat mjesec dana da podigneš pare.

Edited by exyucarp
Obrisani linkovi
Link to comment
Share on other sites

Što se same kupovine tiče:

-regate se na bilo koji ebay i možete ići na sve jer je rega vrijedi za sve

-neke stvari imate na aukcijama (tu je tek prava ušteda) a neke samo buy now

-kad odlučite kupit nešto kliknete na buy i on vas nakon toga prebacije na pay pal gdje potvrđujete kupnju.

- čekate da vam dođe paketić.

Link to comment
Share on other sites

@Bacid: to je peh. Meni su poslali iz Kine naocare sa dioptrijom, vrednosti 600e, koje sam tamo platio jesenas i u pošti platio 100din. Na žalost, sve je stvar sreće a do sad me služila, kad su pošiljke u pitanju.
Link to comment
Share on other sites

Pay pal sam koristio vani dok sam ziveo u Engleskoj.Paypal kao paypall je samo  bezbedniji za kupovinu online od kreditnih kartica.Ono sto je vrlo vazno je da Pay pal sam sobom direktno vuce Amazon i E bay  jer je on njima ogroman izvor prihoda,tako da bi  ti servisi trebalo da tokom godine ili pocetkom naredne ubace zemlju Srbiju u listu zemalja kojima salju proizvode i da naprave neku normalnu cenu za Shipping proizvoda.Naravno treba da se pomolimo bogu da srpski monopolisti ne budu to odugovlacili jer ce ih konkurencija iz inostranstva razbiti.Trenutna prednost paypal za Srbiju sto se tice ribolovaca je u tome sto lakse mozete da kupite pribor vani,posaljete je na kucnu adresu nekog prijatelja i on vam to posalje postom za.Srbiju.Nasa zemlja vec neko vreme stimulise online transakcije tako sto ne naplacuje carinu i porez na promet za stvari koje su u manjoj vrednosti od 100 eura.

 

Link to comment
Share on other sites

Nije 100EU nego manje

 

Ovo je post od korisnika sa jednog drugog foruma, a citam i po ostalim portalima. Jedino sto negde tvrde da se shiping uracunava u osnovu za carinjenje:

 

Pošiljalac pravno lice - vrednost do 50e, bez carine.

Pošiljalac fizičko lice - vrednost do 70e, bez carine.



U ovo NE ULAZI vrednost slanja odnosno, gleda se samo vrednost robe.



*Naglasite da vam vrednost robe i slanja odvoje na računu. Ako na paketu
umesto: 49e roba+ 11e shipping napišu "60e total value" otićiće na
carinjenje.



U slučaju kad vam vrednost robe prelazi 50/70e, kao osnovica za carinjenje uzima se sabrana vrednost: VREDNOST+SHIPPING.



Odnosno: 50e + 17e shipping = nema carine

51e + 17e shipping = carinska osnovica 68e. Ovo se dalje računa prema
vrsti robe, koja povlači tarifni broj, koji određuje stopu, špedicija
itd..




Ovo su smernice za bezbolan prijem paketa u Srbiju. Ovo je carinski
zakon. Takođe svrha Carine je kontrola uvoza i izvoza, zaštita
konkurencije i punjenje budžeta. Na papiru. U praksi funkcioniše ovo
treće.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...