Jump to content

Sarulesti


gmboki

Recommended Posts

Nema potrebe za tim recima . Jednostavno su neki mislili dace biti formirana neka kolona kao sto ste jednom prilikom napisali .Sve je jasno i da smo donili pecanje za manje novce ,i da ne trazimo previse . Al dobro . Realno glupo da se isvadjano pre polaska to bi trebalo da bude druzenje . Ne prozivam nikog ,sto se mene tice nije mi problem i ovo sto ste napisali da se ude zasebno da niko nikoga ne ceka .. samo mislim da su neki iz vasih predhodnih objava zakljucili da ce biti kolona .. pozzz i vidimo se na ladnom pivu 31.
Link to comment
Share on other sites

Lakse Petre dete sa tim ladnim pivom nismo ni krenuli :crazy:  Kolege ko je raspolozen da se nadjemo 30-og oko 18:00h na naplatnoj rampi tj posle naplatne rampe Bubanj Potok pa da lagano krenemo zajedno. Ako je tacno a verujem da jeste sto Gold kaze laganom voznjom 80-90-100 mozemo lagano stici tamo na vreme. Pustite poruku ili ovde ili na 063266615 pa da se lepo dogovorimo. Uzdravlje :pivopija1:

Link to comment
Share on other sites

LUPETATE!

Da ste ikad organoizovalu ekspediciju od 40 sarandžija preko granice na putu od minimum 700 kilometara shvatili bi ste!

A šta ću su onim tetoviranim, koji se od sreće upišaju kad carinu prođu, shvatili biste.

Vaš je živiotni cilj da pecate na Saruleštiju!

Moj... da svi upecate!

I da vas usliikam, srećne.

Retko ko će od vas ukapirati moje pisanije, čak i bistvovanije, ali je je uspeh i to šta me... čitate .I daIje...

Glod vam je samo dao šansu... da pecate ko normalan svet!

Nemojte mi vašim priitivnim reakcijama dokazivatida smo smo - volovi.

Jerm gospodin Vo žože bit svako, Bik malo ko!

Ovde je doslo do nesporazuma koliko vidim!Sve je lepo napisano i objasnjeno i ako krenemo redom vidi se da ovde sam ja odgovorio da ce moja ekipa ici na jezero direkt tj nece spavati nigde usput.Drugo ako neko zeli da idemo zajedno,neka se javi i ne vidim nista lose u tome.Da li ima kolone organizovane ili ne,nebitno je osim da budemo na jezeru od 10-12h 31.5.

Nemojte da vadite postove iz konteksta i da redjate kako Vama odgovara.

Link to comment
Share on other sites

Nema potrebe da se stvara nervoza !

Putovanje u koloni je veoma, veoma tesko. Znam to iz iskustva, 2010 sam vodio grupu od 60 kolega , to je bilo strasno.

Zato ako vec hocete da ste zajedno onda ugovorite nekoliko sabirnih punktova pa krecite dalje!

I nemojte da zurite,vosite razumno, imacemo dovoljno dana za pecanje , neka nas vreme posluzi , za ribu nije problem !

 

http://i60.tinypic.com/zu4h2w.jpg

 

I da znate, pivo im je super  :give_rose:

Link to comment
Share on other sites

poučen pređašnim iskustvima sa raznoraznih ribolovnih ekspedicija ni MRTAV ne bi više išao u koloni nigde. Sve preko 3 auta je previše. Ko nije probao do sada, brzo će se uveriti. Moj topli savet je da se nađe dvoje, troje koje se poznaju i da oni piče svojim tempom. Ne postoji šansa, čak ni teoretska, da dvadeset ili više automobila pređe za isto vreme put od 800km. Najgori deo puta ubedljivo je kroz Đerdap, to kad se prođe ostalo je pesma. Rumunski autoputevi važe za jedne od najboljih u Evropi(tako kažu momci iz Top Gear-a). A najvažnija stvar cele putešestvije je ono što je Glod već rekao, tj da se ne promaši silazak sa autoputa za Funduleu. Ko promaši taj je u problemu, tj nije ako hoće da se okupa u Konstanci. ;)

što je bilo daleko došlo je blizu. Sad treba vijati sponzore za mamce. ahahaha

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

SVE OPISANO! Put i sve ostalo!

 

Evo kako stići. Molim vas da verujete meni a ne GPS-u, jer ukoliko ukucate samo Sarulešti ko zna gde ćete stići i koliko Sarulestija ima u Rumuniji. Dakle, ukucajte Bucaresti a ne Sarulešti, pa se pred Bukureštom setite Gloda koji je taj put prešao bezbroj puta i slušajte ga!

Da krenemo svi zajedno u kolima iz BG je nemoguće, jer neko ima brža kola neko “juga”, pa ukoliko čekamo zaostale, oni brži budu zdravo jako nervozni. Probali smo i tako, ja čekao zaostale, a oni prvi poludeli. Prema tome, krenite iz BG negde oko 19 časova uveče u petak 30. maja. Dovoljno je, treba vam maksimum 12 sati. Znači, na Saruleštiju ste najkasnije oko 8-9-10 h pre podne, u subotu 31. maja (u Rumuniji je sat vremena više – vremenska zona je plus 1h). A noću na granici nema gužve!

Molim vas da se strogo pridržavate termina! Dobili smo povoljnu cenu u odličnom terminu i moramo to ispoštovati. Nama je termin od 31. maja u 12 časova do 7. juna ujutru u 8. Pre 12 sati 31. maja niko ne sme biti na jezeru, a ujutru 7. juna se moraju sva mesta osloboditi za nove goste, koji će pecati posle nas. 7 dana i 7 noći je više nego dovoljno vremena, i za pecanje i za sondiranje, i za hranjenje, i za odmaranje.

http://www.trofej.info/images/Razno/Sa-9.JPG

Mesta se izvlače u 12 časova 31. maja pored hotela, na teniskom terenu!

Dolazak pred hotel je od 10-12h, nikako pre, neće biti dozvoljeno nikakvo šetanje oko jezera! Posla toga - izvolite - 7 dana imate. Sarulešti je PRIVATNO vlasništvo, tamo važe pravila kojih se svi moramo pridržavati! Za sondiranje imate vremena čitavo popodne 31. maja – tek kada vidite vaše mesto tada tražite spot!

Što se puta tiče: platite putničko osiguranje! To nije skupo, ali za ne daj Bože vredi mnogo.

Do sada nikada nije problema na granici ni sa silnom opremom ni sa butan bocama i slično. Ipak, vi unapred otkucajte spisak sa vrednijim stvarima u dva primerka i dajte da vam ga naši carinici overe na granici, da ne bi tamo eventualno popunjavali. Krećemo!

Idite autoputem prema Nišu, ali izađite na Požarevac!

Potom pored Požarevca za Veliko Gradište, pa na Dunav.

Pored Dunava za Golubac, pa Donji Milanovac.

Iza Donjeg Milanovca, preko mosta Porečkog zaliva za KLADOVO!

Potom dalje kroz Đerdap, Tekija – HE “ĐERDAP I”. Tu je granica, na samoj brani!

Kroz Rumuniju su putevi bolji, ovim redom:

Turn Severin – Krajova (oko Krajove imate novu zaobilaznicu, CENTURA se zove zaobilaznica, oko grada!) – Pitešti (preko Slatine na reci Olt) – pa na autoput Pitešti-Bukurešt! Autoput se ne plaća.

Na ulazu u Rumuniju platite drumarinu par evra za 7 ili već koliko dana i zalepite markicu na šoferšajbnu. Svetla moraju i danju biti upaljena!

Pred Bukureštom skrenite na zaobilaznicu (CENTURA BUCHURESTI!) i idite njome sa jugiostočne strane grada. Imate dva načina: ili autoputem A2 za Konstancu, ili produžiti dalje zaobilaznicom do puta 3 za Calarashi.

Kako god, MORATE SIĆI (izaći s autoputa A2!!!) u gradić FUNDULEA! Čita se “Fundulja”. Inače odoste na Crno More…

Ukoliko produžite zaobaliznicom i ne idete na autoput, stižete na izlaz iz Bukurešta (predgrađe Pantelimon) pa skrenite za BRANESTI, pa FUNDULEA, pa TAMADAU MARE - sve to na putu 3 za CALARASI!

http://www.trofej.info/images/Razno/SAR.JPG

Kada prođete selo Tamadau Mare kroz nekoliko kilometara, pre samog mosta preko rečice Mostište (koja stvara Sarulešti) skrenete desno na put 303!

Dalje: Idete za Sarulešti Gara (stanica)! Odmah posle pruge (rampe) skrenite levo!

Dalje putem idite za selo Sandulica (ono je već na jezeru).

Potom dalje za Sarulešti Sat (Sarulešti selo).

Iza Saruleštija skrenite desno – naićićete na otvorenu kapiju – stigli ste u RAJ!

LEVO se kaže STINGA, DESNO – DRAPTA, ukoliko baš morate da pitate.

Eto, jednostavnije ne može! Ipak, evo vam Google mapa na linku dole – zumirajte, smanjujte, gledajte, imate bukvalno sve upisano!

http://www.radutalake.ro/contact.html

Naravno, u slučaju da neko zakasni, pukla guma, Rumunke stoperke ili previše votke, hehehe, vaše mesto će biti slobodno, čekaće vas…

Koliko vidim, i vreme će nas poslužiti, ne bi trebalo da bude pretoplo.

Ali ni hladno – taman za pivo!

Nekoliko drugara se prijavilo pa odustalo, viša sila! Prema tome ima još 3-4 mesta ukoliko neko želi - na plavom linku imate sve detaljno o ekspediciji Sarulešti 2014.

 

http://www.trofej.info/index.php/vesti/razno/item/853-put-u-raj-sarulesti-2014

Izvinjavam se svima, ali dižemo tenziju pre vremena.

Sve sam vam objasnio i detaljno napisao.

Najnaporniji deo puta je kad se skrene s autoputa prema Požarevcu, pa kroz Srbiju do granice - 100 KM kroz Đedapsku klisuru!

Stoga preporučujem da ko želi da prespava, odmori se, najbolje je u Donjem Milanovcu, ili još jeftinije u Tekiji (Zlatna bućka Đerdapa) odakle je do granice svega 20-ak kilometara.

Kroz Rumniju su bolji putevi, sad je u put Turnu Severin-Krajova skroz renoviran.

Od Krajove do Piteštija je najnapornije, zbog mesta uz put i blago brdovitog terena.

Pitešti-Bukurešt je autoput.

Bukurešt-Saruleši je oko 40 km SVE SAM VAM OPISIAO - TREBA STIĆI U FUNDULEA, to je najvažnije.

Izvadite putničko osiguranje! To je negde ispod 2000 din ali vredi (za nedaj Bože!) valjda 20.000 evra!

Na granici u Rumuniji kupite VINJETU (valjda je za 14 dana 7-8 evra) i zalepite na sofersajbnu!

Na granici ne prave problema zbog stvari, ni naši ni Rumuni - vec znaju za Sarulešti. Ipak, da bi bilo brže, napravite unapred spisak. Napišite:

 

SPISAK STVARI KOJE PRIVREMENO IZNOSIM IZ ZEMLJE

pa navodite vrednije stvari, penta, 6 stapova, 6 masinica, sator...

ISpod podvucite i napišite ime i prezime i broj pasoša i darum pa se potpišite.

ETo, to je sve. Čujemo se.   

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Izvinjavam se još jednom svima, jer sam vas pomešao - malo se mučim s nikovima, teško pohvatak ko je ko, i ko me je zvao, i ko slao poruke mobilnim i ovde, i ko je slao mejlove... Oprostite. Ali i razumite (me).

Evo, ovako nešto napišite i mirna Bačka! Može i latinicom, naravno. Možete i sami rukom, ali je lepše na kompjuteru, pa odštampati u dva primerka.

 

 

https://www.exyucarp.com/forum/index.php?showtopic=1503&page=6

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

https://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Beograd&daddr=44.3376789,26.0945377+to:S%C4%83rule%C8%99ti,+Jude%C8%9Bul+C%C4%83l%C4%83ra%C8%99i,+Rom%C3%A2nia&hl=sr&geocode=FUzoqwIdjjo4ASm9P7XXo3paRzHkfhfyXGS4HQ%3BFQ6KpAIdySuOASkPeoEGhAGuQDHyzRPW_SFsfg%3BFZu-pQIdkKWWASk9g8LMacOxQDEXedxDZ9rckg&aq=0&oq=sarulesti&sll=44.35626,25.984726&sspn=0.360851,0.614548&vpsrc=0&mra=ls&via=1&ie=UTF8&t=m&z=7&layer=c&ei=0TyDU7ubOYbI8gPnuIC4Aw&pw=2

 

Evo link za malu pomoć na putu sa street view-om bitnih skretanja i obilaznica. Malo je izmenjena trasa od one koju bi vam google map originalno ponudio. Dodao sam obilaznicu oko Bukurešta. Samo kad se otvori link kliknuti u gornjem levom uglu da prebaci sa "samo tekst" na "street view", odštampaj i vozi :) vidimo se u subotu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Spisak ekipa, to je i redosled izvlačenja mesta (po prijavama i darumima uplata)

1. Slavov - BG1

2. Mutlu - BG2

3. Miloš - Mladenovac

4. Meleg 1 - NS

5. Kristijan - Sombor

6. Sandro - Nova Pazova

7. Ganev - BG3

8. Petar - Sr. Mitrovica

9. Krle - Beograd

10. Jordanov - BG4

11. Meleg 2 - NS

12 BG 5 - ne znam ima li pete ekipe iz Bugarske?

13. Mitić - Beograd

14. Aljoša - Slovenija

15. Laslo - Ada

Za sad ima 14 ekipa - ne znam šta je s jednom Bugarskom?

 

Kako ja dolazim sas "juga", za nedaj bože da kasnim iako krećem ranije, da ne biste čekali, za svaki slučaj da znate redosled za izvlačenje.

Vidimo se.

Larivedere Drum Bun.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Spisak ekipa, to je i redosled izvlačenja mesta (po prijavama i darumima uplata)

1. Slavov - BG1

2. Mutlu - BG2

3. Miloš - Mladenovac

4. Meleg 1 - NS

5. Kristijan - Sombor

6. Sandro - Nova Pazova

7. Ganev - BG3

8. Petar - Sr. Mitrovica

9. Krle - Beograd

10. Jordanov - BG4

11. Meleg 2 - NS

12 BG 5 - ne znam ima li pete ekipe iz Bugarske?

13. Mitić - Beograd

14. Aljoša - Slovenija

15. Laslo - Ada

Za sad ima 14 ekipa - ne znam šta je s jednom Bugarskom?

 

Kako ja dolazim sas "juga", za nedaj bože da kasnim iako krećem ranije, da ne biste čekali, za svaki slučaj da znate redosled za izvlačenje.

Vidimo se.

Larivedere Drum Bun.

Što se benzina tiče, poslednja benzuska pumpa je u Đerdapu na ulazu u Donji Milanovac! Pazite, mislim da noću ne radi - natankujte negde pre!

Na Saruleštiju nema benziske pumpe - natankujte pre!

Najbolje su (verujem da imate) kreditne kartice za gorivo i sve drugo.

Za Sarulesti i prodavnice pripremite sitne evra, a najbolje leje. Menjajte u menjačnicama, ima ih dosta uz put.

Na granici kupite vinjetu za drumarinu i zalepite je!

Svetla i danju upaljena.

Ne ostavljajte kola s opremom van vidokruga - jedino je Sarulešti jezero EU, ostali je... Rumunija!

Plaite zdravsrveno putničko osiguranje, ponesite pare i popunite spisak stvari kako smo savetovali - ne zaboravite pasoše!

Put znate - hvala Kristijane.

Link to comment
Share on other sites

Spisak ekipa, to je i redosled izvlačenja mesta (po prijavama i darumima uplata)

1. Slavov - BG1

2. Mutlu - BG2

3. Miloš - Mladenovac

4. Meleg 1 - NS

5. Kristijan - Sombor

6. Sandro - Nova Pazova

7. Ganev - BG3

8. Petar - Sr. Mitrovica

9. Krle - Beograd

10. Jordanov - BG4

11. Meleg 2 - NS

12 BG 5 - ne znam ima li pete ekipe iz Bugarske?

13. Mitić - Beograd

14. Aljoša - Slovenija

15. Laslo - Ada

Za sad ima 14 ekipa - ne znam šta je s jednom Bugarskom?

 

Kako ja dolazim sas "juga", za nedaj bože da kasnim iako krećem ranije, da ne biste čekali, za svaki slučaj da znate redosled za izvlačenje.

Vidimo se.

Larivedere Drum Bun.

Što se benzina tiče, poslednja benzuska pumpa je u Đerdapu na ulazu u Donji Milanovac! Pazite, mislim da noću ne radi - natankujte negde pre!

Na Saruleštiju nema benziske pumpe - natankujte pre!

Najbolje su (verujem da imate) kreditne kartice za gorivo i sve drugo, ali ponesite i keš, Rumuni nekad zajebavaju iako do sada nikad nije bilo problema. Uostalom, niko normalan ne ide na 7 dana u inostranstvo bez novca.

Za Sarulesti i prodavnice pripremite sitne evra, a najbolje leje. Menjajte u menjačnicama, ima ih dosta uz put.

Na granici kupite vinjetu za drumarinu i zalepite je!

Svetla i danju upaljena.

Ne ostavljajte kola s opremom van vidokruga - jedino je Sarulešti jezero EU, ostalo je... Rumunija!

Platite zdravstveno putničko osiguranje, ponesite pare i popunite spisak stvari kako smo savetovali - ne zaboravite pasoše!

Put znate - hvala Kristijane.

Link to comment
Share on other sites

Još samo ovoliko i dosta pisanja. Drugari, ja nisam nikakva turistilčka agencija nego samo dugogodišnji Radut prijatelj, pa eto uspem da dobijem povoljniju cenu. I ništa više.

Sve sam opisao, pojasnio... bolje ne umem. Ne znam da li će vam na carini Rumuni tražiti najlon na poklon ili ne, ali išao sam preko 30 puta - nikad nije bilo problema! A često su tražili. Jer i EU carinici su samo carinici, hehehe.

Ne znam šta bih vam još rekao, osim zamolio da pročitate tekst sa linka ispod - tu sve piše. Znam da retko ko čita dugačke tekstove, ali SVE PIŠE! Od opisa jezera do gde šta kupovati, i strategije, taktike i mamaca. Samo ne i koje je najbolje mesto. Jedino što znam je da ono nije u ladovini, hehehe.

Stoga, čitajte! Hvala na razumevanju.

 

http://www.trofej.info/index.php/vesti/dubinka/item/697-ako-sanjate-sarane-upecajte-snove

Link to comment
Share on other sites

Svim kolegama koji idu na Sarulesti zelim prijatno putovanje , nemojte zuriti, riba je tamo , ceka nas majstore !

Vidimo se u Subotu na jezeru

BISTRO svim ekipama !

PS. racunajte i vremensku razliku od jednog sata !

Ako mogu nekom biti od pomoci evo i moj broj : 00359 889 00 81 56 , odgovaram na svaki poziv !

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Hvala Vasile, šta bih ja bez tebe.

Drugari, Vasil je od svih vas najviše puta bio na Saruleštiju, slušajte ga - on je moja desna ruka i moj zamenik na ovakvim druženjima! A govori sve jezike. Plus je i najstariji, hehe.

A rasan je šarandžija, sve zna - i strašne rod pod podove ima! Ja sam ipak samo ubogi smuđaroš.

Na NCC 2014. (Nations Carp Cup) dve nedelje pre nas na jezeru se smesilo 70 (i slovima: sedamdeset!) šaranskih ekipa - biće valjda mesta i za naših 14, hehehe.

Što se vremena tiče... izgleda da ćete ovog puta bežati na sunce! Red kiše, pa vetrić ovaj, pa sunce, pa kišica, pa vetrić onaj  - imam utisak da ćete razbiti šarana, vreme će biti idealno za pecanje.

Bistro!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

evo koliko sam ja cuo...  mozda nesto nisam dobro razumeo ali od prilike ovako 
kristjan je na mestu gde smo bili i proslu put,znaci selo sandulita i malo groblje preko puta,na mapi sa mestima tog mesta ni nema tu je valjda trebala da se gaji jesetra... 
kaze dobro su nocas pecali sve lepe ribe do 15kg i kaze da su se bas napecali... preko dana nista,ali im je danas lepo vreme

srkijan i milos bi trebalo da su u zalivu rekorda nisam siguran,ima trske uz obalu i ostrvo od trske. Kaze vataju male komade 2-3 kile i uhvatio je jesetru od 5kg...  u ostvu se  se mresti riba lupa na sve strane nadaju se da ce da krenu i veci ne samo mali...

krle je na mestu koje je obelezeno slovom E selo preasna,kaze dno ravno ko tepsija tek na drugoj obali ima neki sprud... imali par riba  nista krupno za sad,tj do kad smo se culi a to je bilo negde jutros...
svi puni volje zelje i elana... 
jao sto im zavidim... :) 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...