Jump to content

Sarulesti


gmboki

Recommended Posts

Evo da se i ja nadovezem,kod nas je bilo puno komada od 6-10kg i samo 4 ribe preko 10,nazalost najveci je bio 11,65kg....taktika hranjenja je bila razlicita ali nigde sa puno hrane,hranili smo iskljucivo boilama velicine 20-22mm i nismo imali nijednu malu ribu.Riba je uzimala podjednako apsolutno sve arome koje su joj ponudjene,nisam uocio da je neka aroma bolje hvatala od druge.Pecanje i vise nego zahtevno,ceste promene vremena i skoro zavrsen mrest uslovile su verovatno i slabiju akktivnost ribe.Sve ribe koje smo imali su bili redom muzjaci u punom svadbenom koloru i izrazito su bili "naelektrisani u meredovu " sve izvucene ribe su bile jednostavno ukocene sa svim perajama rasirenim do maksimuma...prelepo za videti.

Riba se javljala na dubinama od 0,8 do 4,5m....na plicim mestima udarci su bili cesci...imali smo ribu i nocu i danju bez neke razlike,kada smo imali snage da hranimo riba je bila i aktivnija kako smo mi posustajali i udaraca je bilo manje.

Sve u svemu jedno veoma lepo pecanje bez obzira sto nismo ostavrili ocekivanja za ulovima trofejnih riba ali ovoj vodi se valja vratiti,mislim da za koju godinu bi valjalo ponoviti pecanje

Link to comment
Share on other sites

Sve se slazem sta je napisao,samo nasa ekipa Meleg bait 1, je imala amura od 9,5 kg,nama je pecala i preko dana.Pecalo se do zadnjeg atome snage,a potrosili smo preko 10l benzina za jedan iznajmljeni, a imali smo jos dva gumana camca.Pecanja za pamcenje i jeste u pravom smislu.

Cestitke za Kristijana i Srkijana,imali su najvecu ribu na jezeru ali su pecali na mestu na koje su bili pre i poznaju teren u potpunosti sto ne umanjuje njihov uspeh!

Izvinjavam se doslo je do greske,amur je bio od 13 kg a jesetra je imala 9,5 kg.Javio mi kolega i hvala!

Link to comment
Share on other sites

ribe ispod 10kg nismo slikali, a ni između 10-12 nismo sve. bilo ih je previše da bi baš sve slikali. Ostaje samo žal za izgubljene još tri ribe preko 20kg, jedne možda čak i preko 25 :(

p.s. samo da dodam da onu najveću ribu nisam ja upecao nego drugar Steva ali je na ovoj slici najlepše ispala pa sam zato tu stavio na kojoj sam ja. Tj i ta i sve druge upecane su timski, jer se samo tako tamo i može pecati i očekivati nešto. Vući po tri, nekad i četri, štapa od jednom bi jako teško bilo da je pecao svako za sebe.

Link to comment
Share on other sites

Ispravio bi Dukasa u natpisi da je moja ekipa vec bila na jezeru. Ovo nam je prvi put da pecamo na Sarulestiju. A po misljenju mnogih pecali smo mozda na najlepsem mestu. Upoznali kolehe iz Slovenije i Bugarske. Fine uspomene i stvarno jezero za pamcenje!
Link to comment
Share on other sites

Ispravio bi Dukasa u natpisi da je moja ekipa vec bila na jezeru. Ovo nam je prvi put da pecamo na Sarulestiju. A po misljenju mnogih pecali smo mozda na najlepsem mestu. Upoznali kolehe iz Slovenije i Bugarske. Fine uspomene i stvarno jezero za pamcenje!

Sorry Srkijan,mislio sam da pecas sa Kristijanom u ekipi!Odlican pocetak kao i za mene na ovom prelepom jezeru.

Link to comment
Share on other sites

Jel bilo nekih problema na granici u vezi opreme ?

Sve je proslo u najboljem redu,samo su trazili neke udice i dao im jedno pakovanje.Prezadovoljni su bili a i rekli smo im gde idemo i odmah osmeh.Najlaksi prelazak granice a posle jos 410 km do jezera.

Uradili smo spisak stvari i overili kod nasih carinika mada nisu trazili Rumuni!

Link to comment
Share on other sites

Ono što je najvažnije u našem slučaju bilo je to da se mesto potpuno promenilo u odnosu na prošli put. Znači nije bilo ni slično. Uski deo koji se pruža ispred samog mesta je pre služio ribama kao prolaz  jer je spajao dva solidno velika zaliva i logično je da se riba, bez obzira na to iz kog pravca duva vetar, kreće uz taj prolaz od zaliva do zaliva. Međutim sada je potpuno drugačije bilo jer je na ulazu u desni zaliv komplet jezero pregrađeno mrežom ispod koje riba ne može da prolazi i taj desni deo sada služi za morune i jesetre. Tako da je mesto u mnogome izgubilo na svojoj atraktivnosti(mada ni inače ne važi za neko top mesto) jer je sada bukvalno ćošak. Na te bliže štapove smo sada dobijali ribe do 10kg a prošli put skoro sve preko 15kg, za jedan dan čak 12 komada!!! Dalji štapovi se vuku na dužinu od 250-300m i tu je takođe došlo do nekih promena, pojas trske koji je sada bio solidno velik, takođe prošli put nije bio tu kao ni bent od skoro 150m koji izlazi na vodu i sa kojeg Rumuni pecaju deveriku. 

Zbog ovoga svega navedenog mislim da je za naš solidan ulov pre zaslužno veliko iskustvo u ovom načinu ribolova koje imamo kolega Dragan iz ekipe i ja nego to što smo pecali na istom mestu kao prošli put. jer pecanje tamo se skoro ništa ne razlikuje od onog koje inače primenjujemo kući, samo su mamci malo veći. 3x30mm boilu kući ne bi stavio ni mrtav :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://i61.tinypic.com/103iich.jpg

 

Ma naucicu Ja tebe da plivas na ledjima   :a054:

 

http://i60.tinypic.com/3356v5t.jpg

 

http://i61.tinypic.com/11766w7.jpg

 

Moj lepotan :crazy:

http://i59.tinypic.com/11ufczt.jpg

 

http://i60.tinypic.com/bi4ftw.jpg

 

http://i60.tinypic.com/2va0fhv.jpg

 

http://i57.tinypic.com/30lf14h.jpg

 

Zemaljski Raj  :give_rose:

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...