Jump to content

Pistolj Za Pravljenje Boila


damirb

Recommended Posts

Pa sta mislite od koga su sarandzije preuzele tu alatku,u autoindustriji se ti pistolji koriste pitaj Boga odkad,imas rucni a i pneumatski,ja lepim soferke 20 godina s jednim :)

Kad guras testo s takvim pistoljem ide kao pavlaka,mislim na potrebnu silu a pneumatski je posebna prica,nema odvrcana,prebacivanja,guranja.....a kosta isto kao ovi sto kojeko pravi i prodaje...

Link to comment
Share on other sites

Ja sam imao jedan takav "profi" što odgovara Limarevom opisu. Cena mu je bila oko 50 evra pre par godina. Čini mi se kod Ilije u Carp Trade-u. Sama drška i mehanizam je odlivak (duraluminijum) ako se ne varam. Potisna šipka i ona poluga su od čelika. Šipka je imala ležaj-biksnu na kojoj je bila nacrtana kapljica ulja (podmazivanje) Poredio sam ga sa ovim iz farbara i prodavnica alata vide se razlike u kvalitetu.
Link to comment
Share on other sites

Profi pistolj se prodaje u specijalizovanim radnjama alata,to sto prodaju brendiran pistolj tipa Gardner ne znaci da je pravi,taj i onaj sa buvljaka od 1200 dinara je isti andrak samo na skupljem pise Gardner....covek pitao za kvalitetniji rucni pistolj :-D
Link to comment
Share on other sites

Moj pistolj nije profi, vec obican, no name (ali bukvalno - pise samo made in england) ali mu to ne smeta jer je za prethodnih 7 godina isterao ne znam ni sam koliko boila. Slican je onima koji su se prodavali u Carp Shopu, ali je mislim bolje uradjen. U pravu si, ovo sto se najvise nudi nije ni za sta, a ove bolje ne znam 

 bas gde mozes naci.Ja sam svoj kupio u madjarskoj 2007 i nigde ih vise nisam video. Mislim ipak da je pastamatic najbolja opcija.

Link to comment
Share on other sites

Ti gradjevinski za oko 1200 su jako losi za ovu namenu ja pokvario bar pet i svi su uradili oko 5kg mixa u proseku. Sve zavisi ko koliko planira da radi takav i alat treba da kupi, ako godisnje 5kg mixa onda i nije losa opcija u svakom drugom slucaju cisto gubljenje para!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 3 years later...

Poštovane kolege, veliki pozdrav i hteo sam nekoga od Vas da zamolim ako može da mi pokaže(pošto sam se namenjao na desetine pištolja za boile) na koji način da preradim mašinu za mlevenje mesa za kobasice za testo. Prečnik mog rolera tj. boile koje pravim su 20-ice. Pozdrav ,hvala unapred i bistro na vodi.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Ne može levak sam da zatvori prečnik mašine. Mora se iseċi okrugli komad lima ili nekog drugog materijala da zatvori rupu u prečniku rešetke i kroz njega u sredunu rupa u prečniku nastavka za miks.
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...