Jump to content

Prda


GORANBILLY

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 5 weeks later...

Evo danasnje pisanje kurira:

RUSI SLAVE DEJANA: Srbinu Herojski krst za ubijanje 6 ukrajinskih snajperista!

DRUŠTVO

10:00, 02.12.2014.

Autor: Ružica Kantar

 
 

Dejan Berić (40) poneo najviša priznanja samoproklamovane federacije Novorusije, jer vrhunski ispunjava vojne zadatke

BEOGRAD - Dejan Berić (40) iz Putinaca kod Rume je kao snajperista dobrovoljno pristupio proruskim snagama u Donjecku, a za iskazanu hrabrost u borbama protiv ukrajinske vojske odlikovan je najvećim priznanjima Novorusije.

Ova samoproklamovana federacija, u čijem su sastavu Donjecka i Luganska republika, dodelila je Srbinu nekoliko odlikovanja, a među njima je i Herojski krst za izvanredan rad snajperom i uništavanje šest protivničkih snajpera. To je učinjeno po preporuci komandanta Prve posebne slovenske brigade Narodne samoodbrane, koji je pohvalio njegove ratne veštine:



Čeka ga zatvor

- Dejan Berić zvani Deki vrhunski ispunjava vojne zadatke. On je univerzalni vojnik, odličan je snajperista, izviđač, strelac. Sposoban je da se brzo preorijentiše prema borbenoj situaciji, uključujući neočekivane i nestandardne događaje. Jednako dobro radi pojedinačno i u vojnoj grupi. Deki je primer časnog vojnika, koji se neustrašivo bori protiv fašizma i za slobodu ruskog naroda i zemlje.

Dok Berića u Novorusiji kite ordenjem i hvale na sva usta, u Srbiji mu zbog učestvovanja u ratnim pohodima u inostranstvu preti kazna zatvora i do deset godina.
- Ponosan sam. Svaka ta medalja ima priču iza sebe, priču koja je ispisana sa mnogo žrtvovanja. Za mene ove medalje znače uvažavanje. Svaka od njih, sem one za bespilotne letelice, zalivena je krvlju mojih drugova. Svaku kad pogledam, vidim likove desetine naših boraca na njoj - rekao je Berić za Kurir, ali nije želeo da odgovori plaši li se povratka u Srbiju.

Bio u zarobljeništvu

Poslednji put je boravio kod kuće u septembru, nakon što je oslobođen iz zatočeništva, u kojem je proveo mesec dana, kada ga je ukrajinska vojska zarobila na putu između Luganska i ruske granice tokom transporta ranjenika. Berić je oborio i dve ukrajinske bespilotne letelice.

 

Činjenice
ODLIKOVANJA KOJA JE DOBIO BERIĆ

- Medalja za borbene zasluge za uništavanje BTR vozila
- Herojski krst za izvanredan rad snajperom i uništavanje šest protivničkih snajpera
- Medalja za zasluge u bici kod Savur-Mogile
- Orden za zasluge za uništavanje dve bespilotne letelice

 
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...