Jump to content

M C

Registrovani Član
  • Posts

    164
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by M C

  1.  

    http://i47.tinypic.com/34pfic9.jpg

     

     

     

     

     

     

    "Ako se malo duze ide na ovu vodu vrlo brzo se moze zakljuciti da sva mesta imaju deo dna sa sljunkom i deo (udolice) sa nakupljenim liscem i sl. Vise puta sam slusao kako na odredjenoj poziciji radi bolje na ovom ili onom mestu na odredjenoj daljini. To je mozda zbog zesceg hranjenja na tim mestima. Inace prvi deo jezera od 6 do 11 i preko puta je isti, sprudovi idu gotovo paralelno sa obalom duz cele duzine svih pozicija, pocev od obale do sredine jezera ima 3 pojasa spruda na oko 45 m, na oko 65 m i na oko 85 m. Tako je i sa druge strane od pozicije 25 do 28. Neznatna je razlika u dubini. Tako da ako znate da markirate to mozete zakljuciti vrlo precizno. Na primer sada je u tom delu dubina u podnozju tih sprudova 3,2-3,5 metara a na sprudovima dubina je od 1,5 do 2 m. Pozicije 1, 2, 3, 4 i 5 imaju razlicite dubine, i plice i dosta dublje delove. To je nastalo jer su tu bageri radili da bi se prosirilo jezero koje je bilo do pravca pozicije 6 i 29. Drugi deo jezera pocev od poz.14 je drugaciji (plici) ali je takodje pun delova sa sljunkom."
     
     
    Ovo sam nasao na forumu  i prekopirao!

     

    ja tamo nikad nisam naisao na pad dubine sa 3m na 1,5m , kao sto je navedeno gore cak ni blizu tome...

    • Like 1
  2. sad kada bi uzimao nov dvogled , uzeo bih sa sto vecim uvecanjem . trenutno imam , mislim 12x50 illi manje, i treba mi bolje uvecanje. sa ovim nemozes videti sitne detalje koji te nekad zanimaju.

     

    inace prvi broj ti predstavlja uvecanje a drugi precnik objektiva.  sto veci precnik objektiva vise svetla ulazi u dvogled , slika je svetlija, jasnija i bolja u zoru i predvece.

     

    nije lose imati i UV filter na socivu.

     

     

    a za vece uvecanje ti definitivno treba naslon da bi nesto video pa razmisli i o 'rakljama' za dvogled

    • Like 1
  3. Trci mali ciga kod keve i vice:

    - Mamo mamo daj malo sise!!

    - Ma ne moze sine odvikla sam te

    - Ma mamo daj samo malo molim te

    - Ne moze bre odvikla sam te

    - Ali mamo samo malo

    - Ama be sine prerasto si sisu, che da majka malo pi*ke

    • Like 3
×
×
  • Create New...