Jump to content

pankec

Registrovani Član
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by pankec

  1. Prelepa voda,za razliku od drugih,moze se uhvatiti po neki saran. Idealno za pecanje u septembru i oktobru,mada smo mi prosle godine lepo prolazili pocetkom jula. Prosle godine je vazila jedinstvena,verujem da ce i ove. Ima manica,zato boila mora da bude gumena,dobijali smo na kukuruz,ali tesko je cekati sarana kad babuska uzima po 4-5 zrna kao luda.

    druze jel si pecao na mestima gde hranis cele sezone ili si isao na par dana....

    SAVA

    to su i meni rekli moji drugari sto su pecali najlosija sezona do sad.....a danas vidim iz kola u dubokom dva lika ciste mrezu u sred dana najnormalnije....a znam da nemaju dozvolu niti su je ikad imali....toliko o pecanju na savi :sorry:
  2. Ha ha pa to je u mom kraju redovna pojava da jezera opadaju i rastu.Moze dase desi da opadne i 20m visinski,a drugo do 10m.Kada dodje jesen obavezno mesto gde ti je stajala voda je otprilike kraj satora ili ostane iza ledja.Tako je to sa vestackim akomulacijama koje sluze za pijacu vodu ili za proizvodnju el. energije.Recimo na jezeru perucac opadne za noc 3m,a na visegradskom svaki dan padne i poraste za 1-2m.

    evo kako to izgleda kad opadne voda na spicu kod starog hotela....na ovom ostrvu smo se lepo napecali sezonu pre kad je vodostaj normalan tj nivo je bio oko metar iznad ovog ostrva :pardon:

     

    4f57e75c186af_CIMG3734Small.jpg

  3. za dubine nisam siguran,a uredjenih mesta ako si mislio na platforme koliko sam ja video nema,a ovako mesta za pecanje ima koliko god hoces.ima dosta skoljki na dnu.to je jedino sto moze biti problem.

    ne platforme...mislio sam na prilaz do vode...put i sama obala....a skoljke to je ok za sve ima resenje :wink:

  4. slazem se da treba biti uporan i da vode nisu skroz puste ali da je stanje lose to je sigurno....ja uglavnom pecam (kad imam vremena) na divljim vodama i trudim se da svake godine odem na neko novo jezero pa sam obisao dosta voda i situacija je manje vise slicna mreze i ostala sranja rade lokalci i vade sve iz vode.....tako da zadnjih par kampanja nemogu da se pohvalim sa rezultatima a uvek smo se spremali temeljno i sa mamcima i sa informacijama...sve dok to prolazi nekaznjeno i to ozbiljno situacija se nece promeniti mi smo takav narod da jedino reagujemo na ostre kazne i to je jedini nacin ....ukinuti privredni ribolov i tacka.evo kod mene na savi alasi kukali kao nece da vise rade skupo bla bla al opet pokupovali dozvole opvorili firme i sad jos gore a oni su najveci krivolovci koriste mreze u koje i kederi se hvataju i tako godinama....moji prijatelji pecaju skoro svaki dan vec par godina i svake godine je gore nego prethodne...
  5. uuuuuuuuuuuuuuuuuuuf prava divlja voda,odlicna priroda.Ovo vredi posetiti bar jedanput

    drago mi je da se ljudi interesuju za ovakve vode, jer mislim da je to pravi ribolov i da je mnogo zanimljivije od komercijala

  6. Da Ganicu totalno si upravu , pogledajmo samo nase komsije hrvate pa oni su od svake moguce rupe , bare jezerceta napravili komercijalnu vodu . A kod nas i ono sto imamo unistavaju . Ako sam omasio temu ja se zaista izvinjavam ali to je tako . Veliki pozdrav za prave ribolovce C & R

    Apsolutno se slazem....treba da se ugledamo na komsije....ali mi i dalje nismo oni jer smo kreteni koji sve uniste i zato sad ako hoces da pecas ko covek moras da ides kod komsija :sorry:

    SAVA

    kako je bilo ove sezone na savi....nisam bio tu cele sezone pa neznam sta se desavalo ....ako je neko pecao nek malo napise :smile:
×
×
  • Create New...