Jump to content

mabra

Registrovani Član
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mabra

  1. Ja isto ovo uradim, uglavnom su to sastojci mixa kao sto su glm. betain , liver powder itd tako ces biti siguran da su podjednako rasporedjeni u boili...

    ali betain se treba rastvoriti u jajima tako kazu svi ovi proovi :D
  2. koristio sam ga i radio je extra , cuo sam da mesna boila nemoze biti bolja nego sa ovim i licno sam zadovoljan koriscenjem ovoga i kao aminokiseline i kao armoma i kao dip i kao taste enchancere (neznam da spelujem :D) da le ga je neko jos koristio i kakva su iskustva ako ima sta da se doda sa cim bi ga sekli koje voce?
  3. jako komplikovano za kucne uslove , moras da imas aparaturu ne mos u rerni . i ne isplati se. mada dobijes cistu aromu koju niko nema . ali moras da vodis racuna da ne dignes nesto u vazduh

    da....... sad si rekao nesto istinito sto je zvucalo pametno ali nista konkretno.. ako znas da nemoze da se radi u rerni da li si ti radio i kako? narvano ako oces da odas tajne ;)
  4. oni te pudere i extracte iz jetre dobijaju nije mi jasno kilo jetre kosta 100 din 50g njihovog praha kosta 980 ? pa da ga prave u atomskim centralama nebi toklo kostalo ne razumum zasto tolikko kosta , licno mislim da deru , nikad ga nisam probao ali planiram da probam od sbs-a liquid liver :unknw:
  5. dali je neko radio ovo, zagreje se ulje na 80 stepeni celziusa i dodaju se neke travke to moze biti chili , neki caj , ili sta god hocete , to sam procitao u knjizi od tima richandsona pa bi da probam ali ako je vec neko to radio zeleo bih da pitam da ne pravim iste greske kao vi ako ih je bilo , i nda se to ohladi u fizideru :unknw: , tako bar on kaze :D
  6. dali je neko koristio stocni betain i u kjoj meri ,

     

    ja sam ga stavljao 60 grama na kilo mixa i odlicne rezultate sam imao pre njega sam koristio ccmooretov sa 115 grama po kili i isti su mi rezulatati samo sto je stocni 10 puta jeftiniji

    15 grama a ne 115 *
  7. ubedlivo najbolja mesta su 7,8 17,18 za pecanje na sredini i mora se naci neko mesto gde je tvrdo dno da nema mulja , mada sam dobro pecao i u mulju triga je odlican mamac za vir a snesko prezentacija je perfektna sa ananas pop up. :pardon: i tuti ftuti je jedna od najjaci aroma za vir , tolko bar ja znam :pardon:
  8. a da ne mislite da svi na gomili malo jedete govna i ja mislim da su super izgleda i da su funkcijonalni (stabilniji) a vase misljenje realno nikog ne zanima i oni samo piset kad se najlon pomera napred nazad tako da mogu da izgledaju kao kosturska lobanja ako piste kad treba nije vazno :pardon:

     

     

     

    ban 7 dana

    • Like 1
  9. dzaba bili pises,sad ce opet da se javi gomila dusebriznika za ribu koja ce da kaze da je bolje da pliva u nekoj barici nego da je ispecen...i onda opet polemika ko 100puta do sad

    po meni ti je ono enzim treated mnogo bolje al i lt ce saran lepo da vari i da raste treba ga oba u boili !
  10. dzaba bili pises,sad ce opet da se javi gomila dusebriznika za ribu koja ce da kaze da je bolje da pliva u nekoj barici nego da je ispecen...i onda opet polemika ko 100puta do sad

    ne raxumem se u pecanje sarana na rekama ali planiram da pocnem ali ako neko ulozi ogroman trud i pare u camac sonar sapove i sve to zasto se nebi pogodio (recimo sa melegom) da mu daje zivu ribu za njegova jezera a ovaj njemu mixove i boile i arome i liquide i betaine i sve sve sto moze da se stavi u boile? msm to sa ocuvanjem reke je lepo ali alasi godisnje izvade na hiljade sarana preko 10 kila i somova preko 40 pa nikom nista ? a ovih njegovih 10 sarana sto je izvadio iz dunava je strasno ? :unknw: nemogu da odobrim ali razumem ;)
  11. planiram da za jedno 4 godine (kad budem punoletan i kupim camac i sonar i sve sto vec ide uz to ) potopim neke panjeve na peskku i kamenje mozda koji sporet ili fotelju? pa me zanima dali to ima smisla i dali je neko vec hranijo na dunavu kod novog sada i ima li smradova koji ti sednu na mesto msm njih uvek ima ali koja je koncentracija?
  12. sta reci.....

    ljudi za 300 din 1kg tigra kad ka obradis i natopis i sve to dobijes oko 1,5 kg dodas multimina minamina nutramina sta oces i arome ako oces mozes i betain ako oces i eto za 500 din 1,5 kg tigra u aromi a oni ga daju za 10 evra 700ml ? brate nisam tolko bogat? :unknw:
    • Like 1
  13. dali je neko koristio stocni betain i u kjoj meri ,

     

    ja sam ga stavljao 60 grama na kilo mixa i odlicne rezultate sam imao pre njega sam koristio ccmooretov sa 115 grama po kili i isti su mi rezulatati samo sto je stocni 10 puta jeftiniji

  14. Pitao i ja isto,ali...

     

    nema niko vremena da se bas zeza s tim msm sarana moze da privuce bilo koja supstanca koja mu u tom trenutku fali u metabolizmu bila to neka amino kiselina ili neka so ili betain , ili joj sve miris boile svideo ..... posto betain pripomaze varenju uvek ga treba dodati cak i ako riba nejede boilu bas zbog njega , kao sto radi zbog arome u nekim "praznim mixevima" , treba ga dodati jer kad riba pojede boilu on idalje pomaze varenju !!!

  15. 100 gr mljevene integralne rize ne brashno nije isto.cak shta vishe i obicno rizino brashno nije isto.Ima cak i crvena riza koej je najbolja za tvrdocu.

    Vishe od toga nemoj jer olaksha mix previshe pa mozesh dobiti prirodni pop up.

    Granit mix radim za lovne boile druze il kao i pop up mix stavljam dozu odnosno hemiju sve shto i u obicne boile samo dva do tri puta vishe jer se sushi dva dana i gubi od svega il mesham 50-50 sa mixem koji pecash al to je za lovne boile.

     

    ovegodine cu praviti sa nutrinim pop up mixom i kontam da ce boile biti 100 posto samo on kako si ti jel si mesao ? nesto?

  16. A ko je 99% i koje reko cistocu.

    Lepo sam napiso sa 2gr na pola kile je definitvno najjaci nutrin.SBS-ov od 5-10 gr ,ja sam preferiro 8gr.Kad izracunash videcesh da bilo kako nutrin dolazi najeftiniji od hcl betaina.Predimstvo izmedju hcl i obicnog sa visokom cistocom dajem hcl.

    ali hcl znaci hlorovodonicna kiselina i svi su oni hcl procitao sam dve kjnige od tim richardsona i on uvek kaze betain hidrohlorid odnosno hcl i ja sam mislio da to znaci high quality ali sam se kasnije uverio da je to hlorovodonicna kiselina neznam sta ti znaci ovo izmedju hcl i obicnog a ako je sbsov za 0.1 preocenat redji od nutrinog nekontam zasto ga ide duplo vise a ne 0.1 od mere nutrinog?
    • Like 1
×
×
  • Create New...