Jump to content

zeljko123

Registrovani Član
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by zeljko123

  1. Jaci komplet:

     

    Prologic Quasar 12ft 3.25lbs

    Shimano Ultegra XTB Ci4+ 14000

    Nick Evolution

    Fox MX+ + Fox MK2 Iluminated black

     

    Finiji komplet:

     

    Prologic CC30 12ft 2.75lbs

    Shimano Ultegra XTD 5500

    Solar World wide pod

    Delkim EV + Solar henger

     

    Spod:

     

    Shimano Beastmaster Spod

    Daiwa Emblem Spod

     

    Marker:

     

    Prologic C3 12ft 3lbs

    Okuma Trio Rex Surf TX60

    milance zanima me ovaj cc30 stap kakv je na ribi

  2. SLAZEM SE SVIMA INTERESNE NACINE NA SPREMANJA KUKURUZA..

     

    EVO MOJ NACIN MALO MAKOTRPNI ALI MISLIM KAD COVEK PROBA, VISE NEMA ZA NJEGA DRUGI.

     

    1.STVLJAS KUKURUZ DA OTSTOI U VODI 2 DANA.

     

    2.KAD OSTOI DOBRO GA ISPERES.

     

    3.UZIMAS TEGLE VELICINE 1KG PUNIS GI DO POLA SA KUKURUZOM, DRUGA POLOVINA VODE DO VRH TEGLE.

     

    4. UZIMAS NOVE POKLOPCE ZA TEGLE, ZATVORAS DOBRO DA NE PRIME VAZDUHA, AKO NEKI POKLOPAC NE VALJA ODMA PROMENA DRUGI.

     

    5. STAVLAJAS SVE TEGLE U JEDNOM VELIKOM SERPOM..PR..KOD MENE MOZE DA SE STAVI 12 KOM..I SERPA NAPUNIS VODOM DA POKRIJE SVE TEGLE.

     

    6. STAVIS SERPA SA TEGLAMA NA OGAN I TO KUVAS DOK NE OSTANE SAMO MALO VODE NA VRHU TEGLA , KUKURUZ BICE SKORO DO VRHA POKLOPCA..

     

    7. KAD SE SKUVA OSTAVIS TO DA STOI NAJMANJE 10 SATI, DA KUKURUZ POPIJE SVU VODU, I DA BUDE SPREMAN ZA DIPOVANJA KAD OTVORITE TEGLU.

     

    8. OBLIK KUKURIZA KAD GA IZVADITE. KO NIJE VIDEO OVAKAV NACIN NA SPREMANJA, VIDECE OBLIKA 12 CU BOILU. TAKO LICI OKRUGLI SA INTERESNOM FORMOM..

     

    ..9..POZDRAV SVIMA, I NE DIPUJTE GA POSLE KUVANJA, PROBAJTE PECAJTE ONAKAV KAKAV STE GA IZVADILI, REZULTATI IMA VELIKE..

     

    ZASLADIVAC OBAVEZAN U MALIM KOLICINAMA .

     

     

     

    7. IZVADITE

    Ico koliko kuvas dugo kukuruz
  3. aj da se vratim malo spremanju kukuruza...cisto probe radi resih da probam ICO-ov recept...uradio sve kako nalaze...uzeo sam 2 tegle sipao manje od pola tegle kukuruza i neverovatno je sta se dogodi sa kukuruzom,bukvalno se dobije dupla kolicina...kukuruz se popeo tacno duplo vise od onog koliko je bilo pre kuvanja...evo i slika nakon kuvanja,zao mi je sto nisam slikao kolicinu pre kuvanja...u svakom slucaju zrno bude vrhunsko.naravno takvim procesom kuvanja,kukuruz moze stajati nekoliko godina.

     

     

    i jako bitno da znate da kad zavrsite sa kuvanjem i izvadite tegle iz velikog lonca dok su jos vruce nikako ih ne muckate i ne mrdate previse...jer ce vam eksplodirati!!!cisto da se ne zajebete kao ja!

    izvadio teglu sa onom azbestnom rukavicom i sav radoznao gledam prelepi kukuruz i kao mucnem malo teglu da se onako kao mrdnu zrna da vidim lepo kakva su i PLJAAAAAS puce tegla sa vrelom vodom!sva sreca pa sam bio obuven i ne znam kako mi staklo nije prsnulo po faci...eto cisto da znate da ih ne muckate vruce!

    http://ultraphoto.org/images/g4gtonhnl0pes2i0j4.jpg

    Koliko si dugo kuvao
  4. Bundevina pogaća ti je kad iscjede ulje iz koštica tu ostalu smjesu presaju u kotač ,bude tvrd i suh,a ima od te pogaće i brašno.A imaš po meni i bundevino brašno koje je po meni kvalitetnije ako nije iscjeđeno ali ima jako puno ulja u njemu,Inače na vranskom jezeru domači su lovili na kocke koje nalome od te pogače jako dobro šarana,voli šaran miris i okus bundeve ili tikve kako je još zovu.Ja sam nekada razbijao mjesto sa pogačom,samo je ubacim gdje želim loviti,kasnije kad dođem riba je razbila dno da bude kao beton.navlači i jako puno sitnu ribu 

    hvala ti puno

  5. Da, i ovdje vidim nekog svog rukopisa ali to je manje važno. Ovo 30% biskvitne(megablend red) ili pola pola sa običnom znaći pola biskvitne i pola obične zrnate kao opcija. Inače, za divlju vodu ipak nisu potrebne tako skupe komponente. Netko je napisao da je čak došao i onaj od 20kg, to i jesu boile za njega. Svatiti ču jedan mix koji je primjeren večim hranjenjima i koji pod povoljnim uvjetima vodostaja ima jako dugo ribu na hranilištu, naravno, ne samo šarana. No to je cilj pogotovo na rijekama imati muving jer tada i šaran prije zamjeti aktivnost da ne spominje atraktivnu notu. Znaći kad bijela riba jede mamac, kotrlja ga po dnu, kad ga izbaci nakon varenja iz sebe, i sve te radnje ona radi za nas. Ne samo ona nego i sam šaran.

    To nam je najbolji efekt otvorene boile, te radnje druge ribe jer signal naše "prave" hrane putuje puno lakše i prirodnije vodom nego da ostaje na jednom mjestu.

    Zato u taj ribolov treba upregnuti sve što pliva ispod površine vode. Ubaciti komponente koje če upiti naš signal iz boile i prolaskom kroz probavni trakt riba imati če još uvijek dovoljno moći, one manje napadne, da privuće još ribe ovaj puta sa veče udaljenosti.

    Zato treba napraviti mamce malo većeg promjera bez obzira na navike riba. Malo upornosti i sve če leći na svoje mjesto. Mix treba biti jeftin, ali apsolutno pokriven nutritivno, i tehnički.

    Nutritivni element

    dobro vezanje

    tvrdoča

    vlaga

    Najbolji atraktivni i nutritivni moment u boili je vlaga, iz više razloga. Vlaga iz boile se brzo spaja sa vodom iz okoline i tako dozira u okoliš signal. Vlaga je najbolji nutritivni element jer riba zbog svog specifičnog probavnog trakta najbolje iskorištava hranu sa dosta vode. Što više se tome približimo imamo kvalitetniji mamac, boilu.

    Sada se dolazi do momenta koji te dvije stvari stavlja u kontradiktorni kontekst. Zato postoje majstori za tijesta da to riješe i takve stvari veliki pomak na tome polju.

    Recimo imam mix koji daje mekanu boilu kao puru ali toliko žilavu da ide na dlaku i zdržava zabace i sve ostalo bez problema.

    Plus toga u svom sastavu ima preko 50% vlage. Priprema se na vodi, uz dodatak samo vode, bez jaja. U sastavu nema niti jednu sitetičku pojavu niti veziva tipa gluten.

    To je miks koji za moj pojam i moje istraživanje vrh po puno kriterija i koji odgovara na puno događaja na vodi.

    No da se vratim na miks koji sam obečao gora za divlju vodu, jeftiniji ali potpuni:

     

    Rano proljeće do mrijesta:

    15% riblje brašno

    15% bundevina pogaća mljevena

    15% ptičja hrana za papige tigrice

    10% soja odmašćena

    5% sirutka u prahu ili mlijeko za teliće

    5% pivski ili stoćni kvasac

    5% ljuska od jaja( posušiti u rerni ljuske koje utrošimo u mix, dan prije slupati jaja recimo. Izdrobiti u grubo)

    30% instant kukuruzni griz

    20ml riblje ulje

    30gr paprika crvena slatka

    sladilo

     

    od mrijesta do jeseni

     

    10% riblje brašnno

    10% bundevina pogaća mljevena

    10% bundevina koštica cijela (samljeti)

    5% sirutka ili mlijeko za teliće

    15% ptićja hrana za kanarince-zrno-samljeti u grubo

    10% soja brašno odmaščeno

    5% pivski kvasac ili stoćni

    5% ljuska jajeta - isti postupak kao gore

    30% instant kukuruzni griz

    30ml riblje ulje

    40gr goveđa kocka za juhu

    1 čajna žlica na vrh cury Kotamy slatki

     

    Jaja za obadva miksa se kreću oko 9 komada. Ako je potrebna još veća tvrdoća boile onda od ptičje hrane oduzeti 5% i dozirati rižino brašno(samljeti rižu u mlincu za kavu), druga malo skuplja obcija je po 1 jušna žlica eeg albumina i blood plazme.

    zanima me bunevina pogaca mjevena kako se dobija i gdje mogu naci

    da li e to isto sto i bundevino brasno

×
×
  • Create New...