Dzile Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Posto sam pocetnik rado bi otvorio temu gde mogu pitati sve sto me zanima!Nadam se da ce i drugima koristiti informacije koje budem dobio! Evo sta me zanima:Hranio bi mesto i naravno celu godinu tu pecao saranaDunav je u pitanju....dubina 4-10 m...dosta jak protok...saran je tu prisutan!Jako bitna stvar je sto sa obale tu ne moze niko da zabaci a vec na 10 m je dubina po mojoj proceni 5 m!Znaci obavezno je pecanje iz camca! Koliko hrane baciti? Koliko ucestalo?Eto napisite ukratko kako bi vi to odradili!Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiza-Bg Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Ajde da probam :?: Kao prvo nema na Dunavu mesta koje će da daje ribu preko cele godine,zato ću pokusati opisati prolećno pecanje i terene koji su se meni dobro pokazali.Po meni najbolji tereni za rano proleće su veliki dunavski razlivi gde se voda brze ugreje npr.1 Ušće Peka u Dunav,kod sela Pozezeno nizvodno od Velikog Gradista2 selo Vinci ispod Pozezena(posebno deo kod starog hotela)3 KRČEDINSKA ADA,tj Kukuruziste4 Golubac iza hotela kod koševa Sto se tice hranjenja,ja obicno krenem sa kuvanim starim kukuruzom,secercem,zitom i konopljom.Prvih dana hranim sa po 10kg,pola sidrim na mesto pecanja(sa zenskom carapom u koju stavim kamen i izbusim na nekoliko mesta)a drugu polovinu bacam okolo tj sejem.Posle trećeg dana kada prodje nalet bele ribe i babuške,i kada se po neki šarko javi,smanjujem hranjenje na 5kg dnevno i izbacujem žito i šećerac iz primame.Za hranilicu(posto bez nje na dunavu tesko da može)koristim kuvanu prekrupu,stavljam u nju jake arome ali u polovini količine koja piše na bočici i obavezno je zasladim..Za udicu obično koristim stari kukuruz(koji ide na hraniliste),cukk tutti fruti,cukk skoljku.Evo i nešto od aroma koje bih ti preporucio za proleće:1 Milkom cimet ili šumska jagoda(milkomove arome su namenjene za kolače i imaju i miris i ukus-ODLIČNE SU)2 Tutti fruti mainline(upola doze nego sto pise na flašici)3 Nutrabaits cream cajouser 4 Nash tutti fruti boili dip Nadam se da ce ovo pomoći ,javljaj rezultate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzile Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 Naravno da hoce!Javljam cim padne prvi!Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts