Jump to content

Kako na dunavu

Recommended Posts

Posto sam pocetnik rado bi otvorio temu gde mogu pitati sve sto me zanima!

Nadam se da ce i drugima koristiti informacije koje budem dobio!

Evo sta me zanima:

Hranio bi mesto i naravno celu godinu tu pecao sarana

Dunav je u pitanju....dubina 4-10 m...dosta jak protok...saran je tu prisutan!

Jako bitna stvar je sto sa obale tu ne moze niko da zabaci a vec na 10 m je dubina po mojoj proceni 5 m!

Znaci obavezno je pecanje iz camca!

Koliko hrane baciti? Koliko ucestalo?

Eto napisite ukratko kako bi vi to odradili!

Hvala

Ajde da probam :?:

Kao prvo nema na Dunavu mesta koje će da daje ribu preko cele godine,zato ću pokusati opisati prolećno pecanje i terene koji su se meni dobro pokazali.

Po meni najbolji tereni za rano proleće su veliki dunavski razlivi gde se voda brze ugreje npr.

1 Ušće Peka u Dunav,kod sela Pozezeno nizvodno od Velikog Gradista

2 selo Vinci ispod Pozezena(posebno deo kod starog hotela)

3 KRČEDINSKA ADA,tj Kukuruziste

4 Golubac iza hotela kod koševa

Sto se tice hranjenja,ja obicno krenem sa kuvanim starim kukuruzom,secercem,zitom i konopljom.

Prvih dana hranim sa po 10kg,pola sidrim na mesto pecanja(sa zenskom carapom u koju stavim kamen i izbusim na nekoliko mesta)a drugu polovinu bacam okolo tj sejem.

Posle trećeg dana kada prodje nalet bele ribe i babuške,i kada se po neki šarko javi,smanjujem hranjenje na 5kg dnevno i izbacujem žito i šećerac iz primame.

Za hranilicu(posto bez nje na dunavu tesko da može)koristim kuvanu prekrupu,stavljam u nju jake arome ali u polovini količine koja piše na bočici i obavezno je zasladim..

Za udicu obično koristim stari kukuruz(koji ide na hraniliste),cukk tutti fruti,cukk skoljku.

Evo i nešto od aroma koje bih ti preporucio za proleće:

1 Milkom cimet ili šumska jagoda(milkomove arome su namenjene za kolače i imaju i miris i ukus-ODLIČNE SU)

2 Tutti fruti mainline(upola doze nego sto pise na flašici)

3 Nutrabaits cream cajouser

4 Nash tutti fruti boili dip

Nadam se da ce ovo pomoći ;) ,javljaj rezultate

• Create New...