Jump to content

HARRISON TREBUCHET ili ROD HUTCHINSON DREAM MAKER ENIGMA???


Recommended Posts

Trebuchet

 

Trebuchet je bilo dominantno oružije za napad na zamkove pod opsadom korišćeno u Evropi oko 850-ih godina nove ere. Korišćen je za ispaljivanje velikog kamenja I drugih projektila za uterivanje straha u kosti onima koji su pod opsadom. Mislio sam da je ovo prikladno ime za moj novi šaranski štap za postizanje vlikih distanci , jer on je drugačiji od svega što sam do sada napravio.

Moj napor je uvek bio usmeren na dizajniranje štapova kojima se lako zabacuje precizno od strane prosečnog pecaroša , štapova koji su laki , osećajni I dobro izbalansirani za pecanje ribe. To je ono po čemu su Harrison štapovi dobro poznati. Ali mislio sam da je vreme da ponudimo nešto što će biti malo radikalnije. Ja sam takmičarski nastrojen tip i postajem po malo prezasićen pojavama da kompanije koje posluju sa štapovima veoma kratak period vremena i nemaju nikakvo dubinsko tehničko znanje o štapovima daju ekstravagantne izjave o svojim štapovima za postizanje velikih distanci. Tako da sam odlučio da napravim najbolji šaranski štap za postizanje velikih distanci koji bih plasirao na tržište. I tako je nastao Trebuchet.

Meni je pomagano u razvoju ovoga štapa od strane vrhunskih pecaroša i kastera. Bruce Ashby je predložio naziv , Chris Orme i Terry Edmunds su pomogli u razvoju štapa I sada je završeno testiranje zabačajnih osobina od strane nekih veoma sposobnih kastera koji su nam dali povratne informacije za finalne prepravke.

Trebuchet je pravi štap za postizanje velikih distanci. Distance koje je on postigao nisu dostignute zabacivanjem stilom klaćenja. 200 jardi je moguće dostignuti na poljima za zabacivanje što znači da postoji potencijal da se sa ovim štapom peca na 150 jardi i više u zavisnosti od nivoa vaše veštine. Dole su iznete neke beleške Terry Edmonds-a koji je mnogo pomogao na ovom projektu. On nudi časove zabacivanja ako vam je potrebno da povećate distance koje postižete.

Steve Harrison Januar 06

 

Terry Edmonds testing.

Neki komentari Terry Edmonds-a:

Moje ime je Terry Edmonds I ja sam šaranski pecaroš I svakodnevni kaster na turnirima I plasiran sam kao osmi u UKSF-u kao dnevni kaster I zabacivao sam preko 260 jardi mnogo puta. Moje sposobnosti da zabacujem na velike distance su me dovele u sitauaciju da radim sa Dr. Steve Harrison-om iz Harrison štapova gde sam pomogao u razvitku alata za zabacivanje koji će imati i dobre pecaroške sposobnosti.

Problem u razvitku štapa za zabacivanje je taj što svi željeni atributi štapa za postizanje velikih distance nisu toliko poželjni kod štapa za pecanje , primer za ovo je da je moj uobičajeni alat za zabacivanje je veoma krut u donjem delu I Ima čvrst vrh koji pomaže kontrolu olova I vrši pritisak na donji deo štapa , ova kombinacija bi bila neupotrebljiva na šaranskom štapu za postizanje velikih distance.

Steve mi je poslao neke prototipe na testiranje I iako su to štapovi veoma dobrog kvaliteta oni nisu posedovali osobine za postizanje velikih distanci koje sam se ja nadao da ću postići. Koristeći moje iskustvo stečeno zabacivanjem sa nebrojeno štapova tokom godina ja sam rekao Steve-u ono što sam mislio da treba da se uradi , Steve-ova ekspertiza je bila od neprocenjive vrednosti u ovoj situaciji tako da mi je on poslao štap koji je izgledao sjajno I u rukama je odavao isti osećaj.

Nakon nekoliko meseci zabacivanja I pecanja sa ovim štapom znao sam da imamo pobednika , donji deo štapa je perfektan za šaranske stilove zabacivanja zato što je dovoljno krut da proizvede veliku brzinu vrha štapa I kompresiju a opet je dovoljno mek da se savije tako da ovaj štap će koristiti I onim zabacivačima koji koriste manje sile , srednji deo se stapa u vrh brilijantno I predstavlja ultimatni kompromis između dobre kontrole olova I dobrih sposobnosti poigravanja sa ribom na udici.

Nakon meseci provedenih u zabacivanju sa ovim štapovima I postizanju distance od preko 200 jardi mnogo puta ja sam utvrdio da su ovi štapovi totalno pouzdani I nisu skloni omekšavanju. Ovo se ne može reći za sve štapove za distancu! Verujem da Steve Harrison ima u rukama odličan štap koji ima performanse na najvišem nivou koje su iste ili bolje u odnosu na bilo koji drugi štao sa kojim sam zabacivao/pecao a verujte mi da sam to radio sa većinom štapova. Ime ovog štapa je Harrison TREHUCHET i on je sjajan proizvod.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...