Jump to content

Spirulina


Recommended Posts

Koliko dodajete spiruline u osnovni miks? Da li ima veze koji se miks koristi?

 

Čista spirulina iznimno je skup proizvod. Jedino i on određuje limit u doziranju. Izuzetno bogata hranjivim i topivim elementima idealna je i za popravljanje nutritivne strane mixa i za dizanje atrakcije. Naravno tu je i njena boja, boja koja jako dobro prolazi kao dodatni atraktivni element.

 

Mixevi bogati atraktorima ne zahtijevaju još jedan takav dodatak kao što je spirulina jedino u svrhu pojačavanja ili dodavanja dodatnog izvora proteina, ili pak popravljanja nutritivnog profila nedovoljno kvalitetnih proteina.

 

SA druge strane mixevi sa slabijom nutritivnom podlog idealni su za doziranje spiruline.

 

Treća opcija je mix sa dosta svijetlih komponenti koje če prirodna boja spiruli pretvoriti u efektivan lagani zalogaj za šarana, jako dobro uočljiv.

 

Doziranja, prvi slučaj 20-30 gr

drugi slučaj 50 gr

treći slučaj također 50 gr

 

Spirulina je također jako dobra kao dip izvana na još tople boile nakon kuhanja, ili kao sama ili u dodatku sa drugim aminokiselinskim dodacima u tekučem stanju.

Link to comment
Share on other sites

Spirulina (mikroskopska plavo-zelena alga)

Tokom dugog niza godina, ovaj proizvod je bio velika tajna. Ima savršen amino profil i klasifikuje se kao odlična hrana bogata vitaminima, mineralima i beta karotinima, koji pomažu šaranu da se izbori sa raznim obolenjima. Tajna je u količinski tačnom dodavanju ovog proizvoda u mešavinu. Mali procenat dodavanja od 10 g će dati vanserijske rezultate, ali nemojte dodavati više od 20 g! Proteinska vrednost mu je 70% i on će obojiti vaš mamac u tamno zeleno a zeleni mamci hvataju dosta ribe.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...