Jump to content

Carp Hunter

Registrovani Član
  • Posts

    101
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Carp Hunter

  1. Najnovije iz foxa exocet pletenica koja je fantasticno cvrsta,plutajuca i veoma tanka.

    0,18mm a nosi 30lb,pakovanje od 300 metara a cena manja od power proa.Kako sam vec koristio prethodnu pletenicu koja je bila malo slaba nosila je 20lb i brzo je trulilo prvih nekoliko metara tako da sam na svako pecanje bacao po koji metar vec sam narucio ovu novu da je ispitam i da vidim shta ce da bude.

     

     

    http://s1.postimage.org/10QU_9.jpg

     

    Ajd javi utiske..ja u tu svrhu koristim PowerPro i za sad joj ne vidim zamjenu..možda je FOX na dobrom putu to ponudi ;)

  2. Malo zaboravljen i retko dostupacan po meni dosada najbolji ikad uradjen alarm(osim ovog novog koji nazalost josh nemogu da si priushtim).Cena u engleskoj josh uvjek se krece od 250 eur pa nagore za komplet.Njegova tehnologija se i dan danas koristi u str-u kao i u najnovijim txr alarmima.

    Pored svih stavri kao i sx str i rx lxr ima podeshavanje,volume,tone, senzibiliteta ali i podeshavanje vibracije znaci 4 dugmadi jedan od prvih sa digitalnom tehnologijom a kako je i stara serija made in uk znaci nesalomljivi.Kada bi imo para uzeo bi jedan komplet jer ovo je alarm koji ostaje za ceo zivot.

     

     

    http://s2.postimage.org/wdBPS.jpg

     

    Da,da stvarno prava stvar.. Ja bih bio zadovoljan i sa RX kompletom...trenutno imam malo nižu klasu Fox signalizatora :mrgreen:

  3. Ne pishe druze,poenta je u tome shto su dve trecine leadera ustvari debeli najlon na koji je stopljen cuveni njihov tungsten crevo koje je veoma teshko i izdrzljivo,tako da leader poput ostalih na trzishtu lezi idealno na samo dno,a u isto vreme je izuzetno antitangle montaza

     

    Moje osobno mišljenje da je to samo šminka i bačen novac..kao i dosta drugih noviteta u zadnje vrijeme na šaranskoj sceni..

  4. Probao sam ih dosta.Dobro su mi se pokazale i naravno ih imam korda svi modeli,ugo,gardnier i pelzer sa karpovim imam razlicita iskustva to jest kako naletis ali se sad na trzistu pojavio spomb koji sam uzeo da probam i jako sam zadovoljan to jest mislim da je vrh od svih gore pomenutih ima miran let,precizan je,mogu da se dostignu velike daljine i jedna velika prednost koje druge rakete nemaju u opste nema rasipanja.

     

    Isto tako probao sam ih dosta..SPOMB nije loš,stvarno jako zanimljiv proizvod..ali ipak mislim da ima neke svoje nedostatke tako da u ruksaku uvijek treba imati i klasićnu raketu..Od kojih ja dajem glas za Pelzer (plavu) I UGO crnu sa kuglicom.

  5. Nije do stapa, imam fox warrior Z 5,5 lbs 12,ft.

    Nije meni problem do 100 metara nego preko 100 metara( 120,130).

    A za ovaj sistem nemam crtez.

     

     

    Probaj Pelzerovu (plavu) raketu ja je koristim i pefekektna je..A takodjer imam Fox warrior spod.. A isto tako jako lagano se prepravi za lagano privlacenje..

  6. To definitivno, mislim da za 500din, cca 36kn definitivno nema bolje strune za predvez!!! :naughty:

     

    Uff 36kn..zasšto sve svuda mora biti jeftinije nego kod nas u HR ..kod nas je 55kn pa na dalje.. sve ovisi o kojoj trgovini je riječ..Nedavno bio u Makeodniji i isto se iznenadio sa cijena...također stao i u Srbiji opet sve jeftinije.. uff :D A da ne pričam da su Slovenci i Austrijanci također jeftiniji od nas... ali dosta..neću kvariti temu :D :violin:

  7. Moj glas ide definitivno za Sufix Kameleon!!! Koristim ga u poslednje vreme i ja sam pre, pre, pre zadovoljan! naravno 25lb!!!

     

    I sam dajem glas za njega...Fenomenalna špaga i prilično jeftina u odnosnu na Kryston! :clap:

  8. Nekad davno se pisalo o ovom sistemu il predvez sa sacmom,koristio sam ga i stvarno ubada ribu svaki put dole u sredini medjutim kako su izlazili sve noviji i noviji sistemi potpuno sam zaboravio na ovaj sistem za pop up,sad sam se podsetio na njega.

     

     

    Zanimljivo izgleda..samo nekako mi se ne cini taj sistem previse gibljivim iz razloga što je saćma na udici..znam da to nije velika sačma..al opet..to je samo moje mišljenje :ugeek:

  9. Koje su mu mane u odnosu na legendarni FOX? :

    ======================================================

    Pokusaj da se kopira Fox , ali mnogo neuspesno. Sistem zatezanja nogara ne drzi (samozatvaraju se ), kada ste na pecanje i ako ste podignuli prednji dio malo vise, buz -bar zajedno sa signalizatorima i svingerima pocinju da klize.

    PS. primetio sam da posto Star Bajts koristi ovakav sistem za zatezanja kolcica i na njihovim satorima da i tamo ne drze. A da to popravis , prava mora :evil:

     

     

    Znači ništa koristi..FOX i dalje ostaje na broju jedan.. :clap:

    BAKA

    Pa nadji aditiv tutifruti,nemoj mesati babe i zabe. Doziranje na 2kg pola od svake kutijice ( stimulator,koncentrat,aminozurin,) tako bar ja pravim! Aroma dobro si rekao moze ali i nemora! ;)[/quote

     

    Pozdrav,pravio sam boile prošle godine od navedenih komponenti,sve od VDE.

    I nije mi se bog zna šta pokazala boila.

  10. Njegova funkcija,i sugestije za Fox tapered mono leaders.

     

     

    Pa funckija shock-a je ta da ublazi trzaj prilikom zabacivanja..Znaci u koliko koristis neki tanji najlon i zeliš dalje bacati trebati ceš shock leader ( spaga ili najlon) pošto osnovni najlon nebih izdrazo prilikom jakog zabacivana..možda čak jednom i bi ali već priliom drugog bacanja došlo bi do pucanja osnovnog najlona..

     

    Isto tako možeš ga koristiti i za lovu u lomu (znači nekih 10-15m shock-a koji bi prvi strugao recimo po nekom lomu) i tako se nebih odmah ostetio osnovni najlon)..e sad opet tu moze kombinacija sa najlonom ili spagom..mada to nosi i drugaciji naziv..sve u svemu korisna stvar za slucajeve gdje to trebas..

     

    Za ovo drugo ti ne mogu pomoći..

  11. ne moraš kupovati kryston, može i ta poslužiti...osim toga imaš odličnih špaga za predveze i duplo jeftinijih od krystona, npr.sufix!

     

    Kao sto rece Jure Sufix ti je odicna spaga..A duplo jeftinija od recimo Krystona..Moja preporuka Sufix Cameleon i Sufix Hevy skin..spule su po 25m a cijena u hr 8-10 eur za spulu!

  12. DOBRO, e sad kako ga napraviti, hand made, postoje brasno od perja , neznam od plute, tesko dostypna, jedino resenje, kuglica stiropola pa pravi svaki rucno.no medjutim kako je to dosadno, i smarajuce, -gotove u kutijici lakse resenje, ili :?:

     

    Moj prijedlog nabaviti brašno od pluta...Ili ga sam raditi..komade pluta izraditi sa ribežom :D malo gadno za prste ..ali provjereno radi :dance: i onda to dodati u svoj home made mix..

  13. kad ste se vec dotakli Jurinog sarana, kasno smo skuzili da je to riba dosta veca, nakon kalibracije vage mi smo jos kasnije kod 2 velike ribe oduzeli tezinu weight slinga, znaci 2 puta oduzeli ... a to mi se desilo samom s jos jednom ribom na jesen... ali ajde, bilo, proslo pa je sad smijesno :lol: :lol: :lol:

    Pas m...r ! Možda sam u tom trenu držao jednu od najvećih divljih šaranki u hr ulovljenu na sportski način! Al ko ga šiša...ionako ću je opet uloviti :whistle:

     

    @Carp Hunter

    Pročitaj još jednom uvodni Žacov post pa povuci paralelu...možda će biti jasnije! ;)

     

    Pročitao, Žaca shvatio u potpunosti ali tebe nikako..sorry..ali nema ni veze!Samo ti piši i dalje netko će shvatiti ;)

  14. Radi nekih mamaca on jednostavno mora promjeniti način uzimanja mamca. Druga je stvar povjerenje u mamac, pa koliko mu se sviđa. do recimo da mu je neodoljiv ili samo nužno potreban jer nema drugo što. No u svakom tom slučaju ako je doživjeo sam ili neko iz njegovog jata ubadanje i run a i po svojoj prirodi voli biti oprezan. Rijetki petki su da uzima bez straha, jedino je volja promjenjiva.

    Tako je! Razlika je hraniti se sitnim peletima u raspadanju i boilama koje su rasute i po metar i više jedna od druge...isto tako je razlika u kakvim okolnostima se trenutno riba nalazi...nepoznato i poznato hranilište!

     

     

    ??

  15. Kako se pravilno slikati sa ribom,cesto ista riba kod dva razlicita ribolovca deluje kao da je naprasno narasla par kila

     

     

    Imam osjecaj da ce ovdje sada biti prepucavanja :) Moje skromno mišljenje je da se riba nebih trebala gurati u kadar kao što to večona ribolovaca radi..Posto bi se tako mogla procjeniti njena stvrana veličina u odnosu na ribolovca..Ali sada ce netko reci..bolje da se vidi riba nego ribolovoac :D Kao što rekoh stvar slobodnog izbora!

  16. ;)

    divlja voda

    http://s1.postimage.org/8vHPS.jpg

    komercijala

    http://s3.postimage.org/PRwni.jpg

    Razlika je ocigledna, divlja voda znaci mnogo manje ribe, mnogo vise prirodne hrane, veca neizvesnost prilikom ribolova jer ima milion faktora koji mogu da podju po zlu i da ostanete suvog meredova, ali upravo je to ono sto cini ovaj ribolov mnogo vecim izazovom i tera vas da prodrete mnogo dublje u samu taktiku i tehniku ribolova da bi uspeli da prevarite nekog debelog vodenog lisca ;)

    Komercijala sav ovaj posao cini mnogo laksim, mnogo vise riba, velikih pre svega, mala kolicina prirodne hrane i sav taj ribolov je mnogo jednostavniji i do rezultata se dolazi uz mnogo manje napore :think:

     

     

    Potpisujem sve gore navedeno..I da odmah kažem kako 98% svojih riblova svodima na recimo "divlje vode" ili vode kao što je Kristijan naveo..A tu i tamo se provozam do neke razvikane vode..I lako mogu uvidjeti koje su razlike i koliko je lakše ili teže uloviti ribu na vodi jednog ili drugog tipa..Istina svaka voda je po nečemu specifična..

×
×
  • Create New...