Jump to content

biser

Registrovani Član
  • Posts

    360
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    67

biser last won the day on May 30 2022

biser had the most liked content!

3 Followers

About biser

  • Birthday 10/20/1960

Profile Information

  • Pol
    Musko
  • Lokacija
    N.Sad-N.Beograd

Recent Profile Visitors

6,662 profile views

biser's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Mega Popularan Rare
  • Prvi Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

640

Reputation

  1. biser

    Pelagicevo

    Biće verzija na srpskom, ne znam ni ja što već nije.... Za povrat uplate, je suprotno. U slučaju "više sile" pare se vraćaju. Međutim, uplate se vrše direktno na račun firme. Znači, kao i kod drugih booking.... sobe, hoteli i slično, kada se uplate vrše na Račun, to onda ima svoju formu i proceduru, tj. nije lako
  2. biser

    Pelagicevo

    Ajd da još dodam to oko cena.... Npr. Hoćeš da pecaš mesec juli Plaćaš dozvolu za 24 časa (dan i noć) 30 eur. S tim što nema mogućnosti ispod 7 dana
  3. biser

    Pelagicevo

    Peca se isključivo 7 dana Rezervacije isključivo na sajtu Peca samo 10 pozicija. Bivše su proširene, neke manje a neke baš mnogo.... Sve pozicije su cene za 2 pecaroša, osim jedne gde je cena za jednog. Možda treba prevod.... Npr u datim mesecima cena je za 7 dana 700 eur za dvoje, tj 350 eur za jednog pecaroša. U drugim datim mesecima cena je za 7 dana 420 eur za poziciju tj. 210 eur po osobi. Drugo ništa nije novo... Osim što svaki pecaroš koristi, kadu, slung I meredo isključivo onu koju mu jezerska služba izda. Mislim da sve to piše, ali ako ima potrebe, dorađivaće se.... Pozdrav
  4. Molim nekog za podatak dužine drške do sredine haltera
  5. Za Nick si odabrao "Moravski..." Ako ti je taj miks za Moravu, ili neku drugu baš divlju vodu, onda je taj miks komplikovan, tj. sa previše suvih i tečnih komponenti. Ako je za komercijalu, može tako sa mnogo komponenti, ali nije to dobro: Prvo, imaš samo 25% baze/Binder (može to tako, ali ne ide baš...) Bindera u miksu ti treba barem 50%, a ja ne pravim miks bez 60%., Drugo, zašto kukuruzni griz, pa još sa 20% CLO....? Em što si totalno smanjio bazu, em što si još to kombinovao. To će se jako teško rolati, a bojla neće imati koezistenciju kako treba. Mislim da sam ovde negde pisao. Uzmi lepo napravi baze od kukuruznog brašna, raženog brašna, griza i soje, odvadi od toga 50 do 60% za svoj miks, i onda dodavaj šta ti je volja.... samo tih 20% CLO premelji malo.
  6. Jedan savet, Koliko god da ste ubeđeni u uspešnost jedne konkretne arome, aktuelne do besvesti, uvek imajte na umu da je, što se tiče samo arome, uspeh na strani neke druge koja nije toliko aktuelna.
  7. I ja sam čuo da Vlada ima sve. Moram da odem do njega da proverimo informacije ????
  8. biser

    Pelagicevo

    Nešto se i ja spremam.... Tamo se ide za kapitalne ulove i lične rekorde. Ja treba da predajem svoj 31.7 od prošle godine. A ako i ne bude, bitno da sam na pravoj vodi. Hanibal je odlično primetio, već neko vreme tamo ne treba tovariti spod, nego po malo soliti bojlama i PVA
  9. biser

    Pelagicevo

    Svaka čast na pecanju
  10. Da li sam bezbedniji u kući, iz koje barem jedan ukućanin ide u nabavku, ili kad lično odem časkom do prodavnice, u odnosu na situaciju da sam sam u šatoru? Oo mom mišljenju, nepotrebna dilema. Osim ako se na pecanju ne družimo kao inače. Više sam izolovan na pecanju nego kući. Jedini kontakt je šaran ????. Zašto zatvaraju komercijalne, ne znam. Ako sam postavio šator i pecam tu 5 dana, to ne znači da se nepridržavam policijskog časa. Nigde se ne krećem. Jedino odlazak i dolazak treba biti van policijskog časa. Ako uvedu 24č zabranu kretanja, u tom slučaju je logično da nema pecanja.
  11. Pecalo se u decembru uveliko ????. U tri navrata po 3 dana, sve do 20 i nekog decembra. Mesto broj 3. Šarani su prosečno bili izmedju 13 i 17 kg. Bila su dva preko 20kg, nisu isti ????. U drugom odlasku imao sam za 2 dana i 2 noći 26 izvadjenih šarana, i previše za mene. Treći odlazak sam imao nešto manje, taman po mom ukusu. Bio sam i u januaru, ali sam slabije prošao 2 šarana, ali je jedan bio 19.4kg. Nikada pre nisam bio na ovoj vodi, pa sam iznenadjen koliko je riba borbena, neverovatno.
  12. Da vam kaže Stari vuk kako... Tebi se pod kod ivica stranica šatora preklapa na zemlji sa pvc trakom na kraju šatorskog platna. I tu ti se izmedju nalazi čičak celim obodom ili na određenim delovima. To te zeza kod postavljanja, i više vremena provedeš podešavajući čičak na čičak nego što svu opremu raspakuješ. Traker MKII je to rešio sa simetrično postavljenim alkama na podu i stranicama, te se zatezanjem stranica istovremeno namešta i pod. I to je lepo rešenje. Oni čak i nemaju čičak između, jer se zaista lepo složi pod do ivice platna i po neravnom terenu, ali ipak ode malo vremena. Drugi je problem kad se namestiš u prirodi na mravinjak, što je čest slučaj, oni prodju onako vredni između tog spoja i mogu napraviti problem, a bogami prođe i ostala gamad. To je posebno osetljivi problem ako si jedva nagovorio devojku ili suprugu na to kampovanje, a još veći problem je za švalerku ????. Još jedan problem je biti 7 dana po kiši na zemlji, pri čemu blato prolazi između PVC kao od šale, ili voda, i onda je unutra sve mokro itd... Rešenje: Na mom šatoru Nash Double top extreme je elegantno rešeno tako što se potpuno hermetična kapsula sa podom i mrežom napred podiže zajedno sa šatorom (za koji je povezana gumenom trakom i alkicama) i apsolutno ne razmišljam o podu, hermetičnosti i vodi ili blatu ispod. Drugo rešenje, za koje se interesuješ je prosto, ali te košta pivo, pa valjda se negde sretnemo, a to je: Na platno šatora (ne onaj deo sa PVC koji se poleže na zemlju) na jedno 5 cm (manje više) od ivice (zemlje) sa unutrašnje strane platna našiješ jedan deo rajfešlusa čitavim obodom od ivice do druge ivice vrata. Drugi deo rajfešlusa našiješ na ivicu poda. Pod zatvaraš za platno šatora sa unutrašnje strane šatora. Na taj način ti se izgled šatora spolja ne menja osim što vidiš jedan bod konca na 5 cm od ivice platna. Vrata ne možeš. Ali za vrata je rešenje da staviš čičak na 5 cm iznutra odozdo pa čičak na pod ispod, I onda ga prisloniš na vrata na čičak. Tako ti je šator hermetičan. Time ti je I rajfešlujs zaštićen od prlja ja, blata itd... jer je kompletno unutar šatora. Jedino... Nisam siguran da ti trenutni kroj tvog poda ovo omogućava, jer treba biti veći po obodu za tih oko 5 cm. To rešiš, uzmeš PVC platno pa po starom krojiš veće... Nadam se da sam zaslužio pivo ????
  13. Limar, Ako sam te razumeo MKII Armo iz 2009/2010 kažeš materijal Aquatexx, a model V3 nije taj materijal?
  14. Tako sam i mislio dok nisam pročitao one poruke. Pr i model MK2 Armo se proizvodio do 2009. Od 2010 godine se proizvodio drugi model i nije se zvao V2, niti ovaj prvi V1. Od 2013 se proizvodi MKII V3 model, a zadnji je V4 model. Ja sam koristio od drugara drugi model. Ima baš dobar materijal i vodoodbojna je neviđeno. Voda pri jakoj kiši samo klizi sa njega. Na taj model su se žalili da su šipke sa tankim zidom (čak i pucaju), da nisu zaštićene ivice šipki pa se oštećuje sandov i da se ona crna farba ili eloksacija guli. Uglavnom sve kod šipki ????. Međutim za model V3 se uglavnom englezi žale da ima dosta reklamacija na lepljenu traku na šavovima i na šivenje... Takodje na njihovim forumima može se pročitati da na V3 nije kvalitet materijala kao kod prve i druge verzije... Ali, Englezi ko englezi... Ti imaš V3, kakav je po tebi taj materijal. Jel se ne zadržava voda i kakav je po pitanju kondezacije?
×
×
  • Create New...