Jump to content

filip030682

Registrovani Član
  • Posts

    379
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Posts posted by filip030682

  1. Filipe,

    Možda jeste čudno, ali je tako.

    Na Pavlovcima je redovno kačenje po granju, a pri obali je drezga koja dosta krza najlon.

    Ako ti je to pitanje u smislu neverice. Ima na ovom forumu barem 20-tak ljudi koji to mogu potvrditi.

    Ali ja sam stariji ozbiljniji čovek, pa ne bih dalje u takve rasprave.

    Pišem isključivo i uvek na osnovu ličnog iskustva, a ne na osnovu nečijeg mišljenja

    Taj najlon nit sam video nekad nit mogu da komentiram bilo sta.

    Oko ono zahtevno pecanje verovatno imamo samo razlicitu definiciju sta zapravo to znaci,verovatno gde ja pecam sa 0.35 kad bi namotao 0.26 neki saran od 4-5kg bi pokidao to kao od sale.

  2. Slazem se sa Kristijanom, bas tako! Kolega Milane probaj da dobro ustekas stap na drzace ili rod pod, popusti kocnicu na masinici da se moze najlon izvlaciti, ali ne bas skroz popustiti da se ne bi pravio veliki stomak i onda ti ni ne treba niko na obali. Tako bar ja radim i nisam imao problema, kad se vratim na obalu dotegnem najlon jos malo koliko treba i to je to. Najveci problem je sto treba puno snage, pogotovo ako sva 3 stapa razvlacis, i jos ako si sam

    Nisi ti prijatelju nikad razvlacio ili bar nisi na nacin kako kazes,kad razvlacis preko popustene kocnice verovarno bi se najlon toliko uvrteo da moras da ga bacis vec posle jedno pecanje :(

  3. Imam I ja problem sa uvrtanjem najlona.U pitanju je isti najlon na dva kompleta.U pitanju je Sufiks tritanijum.Kompleti su Yad Nottingham I Okume lb 65 I drugi Strategy Hi performance I Fox Eos 12000.Namotani na oba kompleta iz kante sa vodom.Uvrce se kao lud.Pre toga razni najloni motani na prvi komplet I nikada,slovima I brojevima,nikakav problem.Ne mogu da ne zakljucim da je do najlona.

    Mislim da mu je to kao fabricka mana,uvrce se samo od sebe bez razlike kako motas.Uzeo sam pre 2 god onaj crveni i primetijo ovo sto pricas.

    • Like 1
  4. Hvala mnogo na pp. Ivane, sada i ja znam  :D  :a018: , napisaću samo..., ali da nije bilo onih nabeđenih likova koji su samo hvalili sport i maestral čamce stare preko 25 godina..čitao sam, ispala sprdnja cela oko toga, čovek je lepo pitao mišljenje o Skipper čamcu.., mislim, ne treba ni praviti misteriju veliku oko toga, čamac je do jaja, najverovatnije da ću ga kupiti, pa ću Vam javiti moje utiske..pozz

     

    U jedan post pises da si nov i da neznas i odma dole popio si sve znanje ovog foruma znas sve.
    • Like 1
  5. A jesi li ti baca procitao uputstvo za upotrebu toga? Ne mogu se bas setiti ali cini mi se da pise 5ml razmutiti u 20l vode za govedo od "X" kilograma dok ti imas dozu 12ml na kilu za komercijalu. U cemu je razlika komercijala I "divlja" voda?

    Aj sad razmisli sta si rekao.govedo celu tu vodu popije i tako svaki dan znaci to ti je doza za konstantan unos u organizam.

    U boilu stavis toliko i toliko i bacis je u vodu,pa voda opere skoro sve sto si stavijo u nutra,tako da kad je pojede ne ostane ali bas nista u nutra.

    A i svrha aminokiselina je da ga privuce a ne da ga hrani.

  6. Aj da iskoristim temu....

    Jel neko od vas koristijo soju za stocnu hranu nije brasno vec malo krupnije mora da se samelje.U deklaracii pise da ima 35% proteina,cena je oko 0.5 evra.

  7. Koliko sam shvatio ima preko 70% proteina ,ugljenih hidrata,antioksidanata i gomila vitamina i minerala koriste je kao puno bolja zamena sa sojine odreske. Ono sto mene interesuje kakvih je svojstava recimo mlevena heljda u smislu lepljivosti,obrade kako utice na miks ?

    Ko ti je reko da heljdino brasno ima 70% proteina ???? Valjda se zez :)

    heljdino brasno sadrzi 3,4 grama masti, 71,5 grama ugljenohidrata i 13,2 grama proteina u 100 grama.

    Ili bar tako pise na kesu od brasno koje imam kuci.....

  8. Sta mislite za ovu kombinaciju praskastog mixa od 10 kg?

    2kg sojino br.

    2kg kukuruzno br.

    1kg psenicni griz

    1kg buskvitna hrana

    1kg pticija hrana mlevena

    1kg kukuruzni griz

    1kg mleveni keks

    0,5kg surutka u prahu

    0,5kg brasno konoplje ili tigrovog oraha

    1kg mleko u prahu

    Keks ili plazma obicno ide u mix kao zamena mleka u prahu ili u nedostatku istok.

     

    I samo ovo da ti kazem posto si totalni pocetnik i te najbolje razumem jel sam i ja tu negde bio do pred neko vreme.

    Znaci dao ti Kristijan gore mix koi je sasvim solidan kako za pocetak i nevredi sada da ga ti menjas ili doradjues a pritom nemas pojma sto gde i zasto.Znaci moj savet ti je da se zadrzis na njega i ne trebati mnogo ozbilne kombinacije frakfurtska i tome slicno to su kompleksne boile koj daleko iskusnii neznaju da je prave i ima samo da se zajebes i da se vise zbunis nego naucis.Prikupi namernice i kad dodje vreme zamesaj mix,neka prosta aroma jagoda zasladjivac mozda amino i teraj.Mozda bi trebalo da vise obratis paznju kako se mixsaju sastojci za pocetak,ne ide sve u kantu odjednoma pa mesaj ima procedura sta ide u sta i kada.

    Ako se drzis do prvog mixa moze da ti stoi duzi period bez da se uzegne ili da smeni miris.

  9. Slusaj maco,kad svoje intelektualno delo predstavis kao nesto korisno i kazes i dokazes ljudima da to vredi onda uzmi sebi za pravo da omalovazavas i kritikujes nesto sto nisi niti video niti probao!

    Znas sta kad je covek pismen njemu lako,procita jednom pa ako treba i jos jednom i shvati sta je pisac hteo da kaze.Neznam sad ti u koju grupu ulazis ali ako nisi svatojo aj da ti olaksam....

    Znaci stoi da ce cena da bude malo niza od SPOMB koi svi se trude da ga prevazidju.....znaci ako to ne razumes napisao sam da je to pozitivna stvar.

    E sad ajmo dalje.......drugo stoi da nadam se da ce kavlitet biti isti ili bolji u sporedbu sa tog famoznog SPOMB-a pa svi da kupimo po neku raketu i dugo je koristimo a pritom ustedimo novac.....

     

    Znaci ja havalim tudje intelektualno delo.....

  10. Jel se zna odakle dolazi ova riba? :)

    Od ranije pozicija 20 sto je bila jos prosle godine je zagradjena i pretvorena u toviliste u kojoj se sprema riba koja kasni bice ubacena u jezero.Znaci jos kada se pisalo o tome je rekao da vec u taj zagradjeni prostor vec plivaju ribe od 15 do 22kg....

    Samo prenosim ono sto je rekao covek koi je direktno ukljucen u pricu

×
×
  • Create New...