Jump to content

kimmy1

Registrovani Član
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kimmy1

  1. kimmy1

    Hot Demon

    Novembra prošle godine, dipovao sam u Demona boile na Skadarskom jezeru, ali nije bilo ni bipa. Probaću i tokom ove sezone u različitim periodima (početak sezone, sredina leta, jesen) pa ću videti šta će da kaže.
  2. Drugari, velika zahvalnost na informacijama, koje će verovatno interesovati još nekoga osim mene. Naravno, Ko god ima još neki info, neka ga slobodno zalepi ovde. Od viška informacija "glava ne boli". Ono što ja zahtevam od budućeg čamca je da nosi oko 2 x 2 kg, da može da razvuče min 2 sistema a možda i sva 3 (2 pozadi na onim bravicama i recimo jedan u tovarnom delu), Mada postoji opasnost od mršenja kod razvlačenja 3 sistema odjednom, tako da su dva sasvim ok. Dalje, bitna mi je maksimalna pouzdanost u radu (da ne bih plivao za njim), Indikacije otvorenih kipera i otpuštenih sistema. Trajanje baterije mi nije presudno jer, kao što sam ranije napisao, tih akumulatora imam u neograničenim količinama . Kontaktiraću i majstor Eru pa ću čuti i njegovo mišljenje. Do početka naredne sezone ima još vremena, tako da su sve ove informacije dobrodošle i na kraju ćemo ih sabrati, podeliti, pomnožiti, oduzeti i izvesti zaključak koji će vredeti meni, a verujem i još nekom kolegi.
  3. Zahvaljujem Dax. To je vredna informacija. Ali sad mi se u glavi vrte pitanja: Koji je dobar? Koji kupiti? Da je nešto što košta 50€, pa da rizikujem bez problema, ali ako igračka košta min 10 X skuplje, nastaje problem sa rizikovanjem.
  4. Zahvaljujem drugari na savetima. Na žalost izgleda da nema nikoga ko je koristio brodić koji sam naveo, kao kandidata za sledeću sezonu, tako da nisam saznao ništa o njegovom kvalitetu. Pa dobro, izgleda da ću ja vas obavestiti, na kraju iduće sezone, kako se pokazao. Na kraju krajeva, ne mora baš uvek da se igra na sigurno.
  5. Pa predpostavljam da su svi oni hermetički zatvoreni, barem onaj deo sa elektronikom i motorima. Mene samo interesuje, da li je neko imao recimo, iskustva sa konkretnim čamcem , za koji sam dao link ? Da se razumemo, daju se ne bas male pare, pe ne bi bilo ok, da mi na prvom pecanju, čamac podivlja, otkaže poslušnost ili, daleko bilo, premine. Znam kakve su mu perfomanse, ali me interesuje njegov životni vek, naravno pri pravilnoj upotrebi. Inače sebe smatram čovekom koji izuzetno čuva stvari, tako da mu moja pažnja ne bi bila nikakva smetnja da traje 100 godina minimum.
  6. Gledao ja ovaj : http://www.ribolovactradeshop.com/proizvod_detaljno.php?p=578
  7. Razmišljao sam i na tu temu gubljenja čamca, pa mi je padalo na pamet da mu montiram dodatnu "antenu", za čiji vrh bi bio vezan jači konac (najlon, pletenica, šta god), koji bi bio namotan na mašinicu, sa jačim štapom, pa kad ide na spot, uključiš baitruner neka odmotava, a kad ga vraćaš, namotavaš rolu. Biga, ne ide da se potopi 500€ zbog kakvih talasića. Kažem talasića, jer kad su talasi, a pogotovu talaščine, ja ne idem na pecanje. Ne idem jer u meni nema ni malo mazohizma. Na pecanje idem da bih uživao, tako da dani sa jakim vetrom i kakvim pljuskovima, nisu moji dani za pecanje. Zimu podnosim i nije mi problem da idem na štuku ili skobalja na -10, ali kišu i tajf(k)une ne podnosim. Za struju se ne sekiram. Prvo, koristi akumulatore koje ja imam u lepim količinama zbog prirode mog posla, a ni adapter sa 12 na 220 nije problem. Uzeo ga ja onomad zbog lap topa. Ako mi je auto udaljen, stavim još 2-3 akumulatora, pa gde je 50 kila na kolicima, tu je i koje kilo više. Ionako kad idem na pecanje čitav komšiluk dođe da se pozdravimo i izljubimo. Misle ljudi da idem na par meseci.
  8. Kapiram ja da je rizično slati brodić po talasima, ali ovamo na skadarskom uglavnom nema takvih talasa, odnosno ima ogromnih, ali tada ne idem na pecanje. Razmišljao sam o gumenjaku, ali mislim da mi nije baš zgodan, jer bih dobar deo dana proveo u njemu vozikajući se gore - dole, što zbog prihrane, što zbog razvlačenja. Ako tome dodamo i to da sam ja Crnogorac i da više volim da sedim i pecam, bez mnogo fizikalija, eto razloga da odustanem od gumenjaka. Za oko mi je zapao onaj energotimov što nosi 2 X 2kg prihrane, a ima ga ispod pančevca za oko 460€ . Mislio sam kasnije da mu dogradim sonar. Mislim kasnije, kada se malo finansijski oporavim od tog prvog finansijskog udara. Znam da ima i boljih, ali ovaj mi i po estetici i perfomansama odgovara. Jedino ne znam kako se pokazao u praksi, tj kakav mu je kvalitet.
  9. Skadarsko jezero. Tu nije zabranjena ni struja, osti, dinamit i slični rekviziti. A preporučuje im se upotreba baš u vreme mresta, jer tada padaju najveći komadi. Da li je neophodan brodić ? Na to pitanje neću znati odgovor dok ne probam. Trenutno ih ribolovci hrane i pecaju na oko 6 ~ 10 metara od obale, a ja vidim njegovo izbacivanje na 150 + m. Ovo što se peca u priobalju to je mlađ iz iste godine. Nemaju ni 300 grama, ali to ne sprečava nazovi ribolovce, da ih trpaju u čuvarke. Ako naleti koji od 2 - 3 kg, imam utisak da je namerno došao da izvrši samoubistvo razočaran životom. Zato bih probao sa tim čamčićem da se "dobacim" do tih krupnijih koji me zovu, na nekih 150 - 200 metara. Na žalost ta proba se plaća koju stotinu €, pa bih, da pre probe, čujem i druga mišljenja u vezi ove igračke.
  10. Narode, imam nameru da kupim čamac za prihranu (i razvlačenje sistema) pa me interesuje vaše mišljenje o ovoj napravi, kao i vaše iskustvo. Računam da "puknem" jedno 400 ~ 500 € . Vredi li dati te pare za ovu igračku ili ne ?
×
×
  • Create New...