Jump to content

CARPWORLD-BEOGRAD

Registrovani Član
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Pol
    Neopredeljen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CARPWORLD-BEOGRAD's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputation

  1. Hutchinson je izbacio izvanredan najlon, otporan na krzanje jer je obložen tankim slojem polimer fluorokarbonom,U najlonu ima tankih aluminijumskih vlakana,jedva vidljivih, savrseno spada sa spulne, jedino cena je malo jaka, oko 37 eura. Nazvao ga ja Sablja (Sabre Skyline) i savrsen je za daleke izbacaje.Jedno pakovanje sadrzi 1200m.
  2. Imam vec odavno taj katalog na disku, dobio sam ga,takav ce biti i sajt,evo nekih noviteta od solara,koji su u katalogu, nista nema narocito novo, cak su mnogo proizvoda izbacili iz prodaje.jedino sto se suska je da ce ponovo izbaciti indikatore na trziste.night glownight glow Izbacili su ponovo aromu Black & Blue.
  3. Dip napravljen od najfinijeg ribljeg brasna na trzistu,sastavljen od 12 najpoznatijih komponenti na trzistu,koje su za sada tajna,sastaljena od sekundarnog emulganta (emulsiffier) ali prvenstvena namena mu je da pojacava i sjedinjuje sve dodatke u boili koje cine aromu (vocne boile) i da odrzi hemijsku koenzistenciju arome, sto bi u prevodu na prost nacin bilo objasnjeno, da sjedini sve komponente u jednu aromu I da sve podjednako I zajednicki deluju na ribu.Preporuka Vorvika je da se boile preliju ovim dipom I odmah ih bacati u vodu kada hranite,a boila za udicu mora minimum 30 min da stoji u dipu pre bacanja.Pokusao je da napravi univerzalni dip za sve vocne boile,sad koliko ce biti uspesan dip,videce se u praksi. Zato ga je I nazvao slatki (zacinski) pojacivac.Planirao je da napravi jedan vocni dip,sa bazom ribljeg brasna I jedan mesni sa bazom ananasa ili esterblend 12.Promenio je baze u dipovima vocna za mesnu,mesna sa vocnom bazom Za sada je napravio dip 250ml, pop up 16 I 18mm I boilu- Frank Warwick Fruit Smoothy Shelf Life Boilies 1kg. Ne topi pva mrezu. Dok ga ne probamo,necemo znati valja li ili ne,ali mi je rekao da se dosta dobro prodaje za sada.
  4. Sa nove serije NX se ne guli gumifikacija, drugacije su napravljeni indikatori. Fox NX-R Presentation 3 Rod Set Set isadrži: 3 x NX-R Indikatora. 1 x Centrala. 1 x Kofer. The NX-R Presentation Sets se pravi u verziji sa 3 i 4 indikatora i u njemu je sve što vam je potrebno, da biste kompletirali pecanje na 3 ili 4 štapa.Mnogo je isplativija verzija u koferu,nego kupovina pojedinačnih indikatora. The Micron NX-Rje nastao na osnovu prethodne serije NX indikatora, ali unapredjena verzija kojoj je prododata centrala. Veoma važna stvar je da je kod nove serije, senzorsti sistem unapredjen i zaštićen, i ne može vam se desiti da se ošteti prilikom pada indikatora na zemlju,kao kod prethodne serije. The Tru-Run Roller točkić-valjak je takodje unapredjen i izradjen od najfinije mašinske plastike,preko koje će najlon glatko kliziti i ne može se oštetiti, a pritom je još osetljiviji na trzaje ribe i detektovaće i najmanji trzaj ribe,neće se dogoditi da riba povuče najlon a indikatori ostanu nemi.Sve ovo je doprinelo, da baterije,kao i u prethodnom modelu, sada duže traju.I dalje koristi iste baterije 2 x AA. Vrhunskom tehnologijom je obradjeno kućište za baterije i obloženo je gumom i stavljen je mali šraf,koji garantuju da vodu nikad neće propustiti ovi indikatori. Evo još dokaza,koji ih čine izuzetnim i najkvalitetnijim indikatorima: Plave diode. dugme za jačinu zvuka, tonska kontrola i osetljivost. Prekidač za nečujan rad. Visok kvalitet zvučnika. Tru-Run Točkić od mašinske plastike. D-Tec novi senzorski sistem. Inteligentni sistem osetljivosti. dva izlaza (2.5mm i 3.5mm džek). Radi sa centralom . Sistem protiv kradje (kad se koristi centrala). Easy Micron Registration (when used with receiver). Micron® NX-R CENTRALA The NX-R Centrala podrzava indikatore Micron NX-R i Foks je u odnosu na prethodne modele napravio korak napred sa njom.Prilikom prvog pecanja,ona će zapamtiti sve funkcije koje ste koristili ako ste imali uspešno pecanje,Memorišete samo,jačinu,osetljivost i vrstu tona i sledeći put ne morate se mučiti prilikom podešavanja.Možete se udaljiti od indikatora 200m i centrala će podržati sve radnje sa indikatora. VAŽNA NAPOMEN: Ovi indikatori su presvučeni najfinijom plastičnom presvlakom i boja se neče skidati prilikom čišćenja,kao kod prethodne serije.
  5. KAZU DA JE OVO NAJPRAVILNIJI SISTEM ZIG RIGA ZA SARANA, ALI SE SVI SLAZU DA SU TO IZMISLILI PECAROSI NA GRABLJIVICE, STUKU ..... ZIG%20RIG%20SISTEM
  6. hahahahaha 2 puta avionom i 3 puta autom, jednom od Konstance na crnom morru u Rumuniji pa odatle pravo do Londona sa Spacekom,11 dana putovanja.A stvarno sbs je bio u pravom kontejneru,sto sad daju ovima iz karton sitija, ceka se red da ti napravi ono sto si narucio, radi samo on i zena i jedan momak sto pakuje u kutije,i stvarno je na jednoj livadi,a sto se tice lampi isto i oni imaju problem oko potvrde usaglesnja, tako se zove taj papir,ATEST, to vazi od 9 februara ove godine, do tada nije bilo problema, sad su stavili pod tarifnim brojem,Tarifni broj za lampe je 8513.10 00 00 00, pa moje lampe su isto svrstali kao i od snajpera ili bilo kojih drugih proffi lampi,ali zavrsice se i to ovih dana.A oko uvoza hrane,potvrda da hrana za ribu nije stetna za ljude se dobija na N. Beogradu, kod cerke ili zene onog Labusa,politicara, ceka se do mesec dana ako su dobro raspolozeni,,a fito pregled kod veterinara na granici i na carini zavisi kako su raspolozeni i koliko ces platiti, ali ti uzimaju od svake arome i svake vrste miksa po 1 uzorak i naplacuju oko 8900.din. po komadu, aromi,ili vrsti miksa,a sto je najgore, smanjili su sa 6 na 3 meseca vaznost te dozvole, i dok to sve zavrsis,dozvola istekne, zato ove godine retko ko uvozi mikseve i arome, jer se ne isplate male kolicine,samo na veliko,preskupe dazbine.Najveci problem je SOLUBLE, jer na engleskom pishe GOLD TREASSURE, ko zna sta im je u glavi sta je u flashama.
  7. Liquid Liver Оvaj proizvod je tečna verzija jetre u prahu.Komponenta koju šarandžije ne mogu izbeći pri pravljenju Boila. Jedinu manu ima što je veoma skupa. Da bi to nekako kompenzovali, SBS je pokrenuo proizvod u tečnom stanju, koji je jeftiniji od onog u prahu. Njegova najveća prednost je što se lako sjedinjuje u miks i tečnost od jaja. tečna Jetra je veoma bogata amino kiselinama i vitaminima. SBS je testirao mnoge ekstrakte, i pokazalo se da je jetra ekstrakt najlovljiviji dodatak za Boile. Jedno pakovanje tečnog ekstrakta Jetre je dovoljan za 12 kg Miksa.Tečnni ekstrakt jetre ima neodoljivu privlačnost za šarana kad ga dodate u Miks. Pakovanje: 250 ml Doza: 20 ml /1
  8. Dok je Des Tejlor bio vlasnik SBS a, on je pustio u prodaju seriju Monjument Kecher mikseva, M1. M2 i M3, miksevi premijum serije,kasnije ukljuceni u premijum seriju AV1,AV2,AV3,Squid&occt, Phase1,all seasson corn, ukupno 9 aroma premijum serije. kAD JE FIRMA PROMENILA VLASNIKA, ONI SU KAO NOVI PROIZVOD PUSTILI READY MADE CATCHER bOILI MIX M1,M2,M3, druge premijum arome, ZA KOJI JE POTREBNO SAMO 225ml kisele vode, da bi se napravilo 1.3kg boila, nije potrebno stavljati jaja ni bilo koje aditive, jer sve imate u kesi koju kupite, mislim u miksu, NARAVNO SVE U PRAHU. quest base mix M1, M2,M3, za njega je sve potreno od tih aditiva, aroma do jaja, dok recimo QUEST READY MADE BOILI MIX, ZA to su vam potrebna samo jaja, dok aditive, arome, atraktore vec sadrzi u sebi.. Najbolje pogledajte na linku, prevod sa engleskog na srpski za sve mikseve. http://www.sbsbojli.hu/incoming/public/Gabi/2012_szerb/sbs%20szerb%2002.pdf
  9. Catcher Ready-made Base Mix Miks za brzo pravljenje Boila.Miks sadržiArome,Apetit stimulator,zasladjivač,potreban procenat Atraktora i ribljeg ulja.Veoma su isplative, brzo se prave boile i bez dodavanja jaja. Uz pomoć plastičnog dozera,možete tačno dodati potrebnu količinu vode i ako vam je potrebno možete od njega napraviti i pastu.Od 1kg miksa, možete napraviti oko 1,3kg Gotovih boila.Kad budete napravili Boile, razumećete zašto kažemo da je ovaj proizvod veoma isplativ ako se uzme u obzir cena 1kg Miksa. Ako želite da napravite dobru, dokazanu Boilu na vodi, onda ovaj proizvod obavezno treba da probate.Nećete sigurno biti razočarani. Quest Ready-made Base Mix Јеdan od velikih novih proizvoda od SBS-a koji je pokreneut u 2010.godini,proizvod od najboljih SBS ovih materija za vrhunske boile. Komponente su upakovane u plastičnu providnu foliju, i precizno izmeren, da biste primenili pravi recept propisan na odredjenu težinu miksa. Моžete da napravite vrhunske SBS boile od pažljivo odabranog miksa, samo treba da dodate jaja u miks. Оvaj proizvod je lansiran sa neskrivenom namerom, da bi ribolovci čuli za nas i za naše proizvode, koji imaju izuzetnu lovnost na vodama, ali bez preteranog trošenja na razne aditive. Svih 9 Premijum aroma su dostupne, koje naši recepti zahtevaju za pravljenje vrhunskih boila.Ovo je fantastičan proizvod,treba ga probati jer sadrži sve potrebne hranljive materije i tečnosti za ribu, ali u prahu.Naravno, osim jaja.
  10. ZOLATAN KOVAC JE VEC 1 god Vlasnik sbs a Des Tejlos je pre mesec dana postao promoter i izvestac sa voda za Zoltanovu firmi SBS TActical Baits. a da odgovorim neupucenima za uvoz hrane za ribu u Srbiju.Ove godine smo jedina fiorma koja je dobila dokumenta za uvoz hrane z sportski ribolov.Ta dozvola traje 90 dana a na nju se ceka od 3 nedelje do 2 meseca,kako im se prohjte.Da biste dobili uzorkovaqnje mamaca i aromaa, treba dea predate veterinarskom sektoru svaki uzora od hrane i arome i platite po 8900 din za svaki vrstu arome i miksa.Problem je uvek kod drzave i administracije za neupucene.Nama roba stoji vec 45 dana jer niko od tehnologa nije dolazio u susret sa SOLUBLE miksom i tecnoscu )GOLD TREASSURE= valjda misle da je zlato u pitanju.Bez tih dokumenata se ne moze uvesti roba, a kamoli izvesti iz magacina.Issto da napomenem za FOX.Nije nista do firme CARPWORLD, FOX JE STIGAO 20.MAJA U bEOGRAD I ZBOG 28 Lampi ZA GLAVU, KOJE PO NOVOM ZAKONU od februara ove godine,podležu ATESTU, NARAVNO NE U BEOGRADU, VEC U NIŠU, KOŠTA 10.000 din, jer mogu po njihvom misljenju da budu opasne po ljudsko zdravlje,radioaktivne,ili Šta već, nije dovoljan atest Evropske Unije d anije opasno po ljude,sVE SU TO URADILI DA BI UZELI NOVAC ZA GLUPOSSTI, jer u Beogradu ne postoje strucnjaci koji mogu testirati jednu obicnu lampu Za pecanje, mora u NiŠ da se ide.Nadamo se da ce do kraja sledece nedelje fox napokon stici u firmu a isto tako i sbs.Ko je uvozio ove stvari,upoznat je koliko je komplikovano uvesti hranu,pogotovu boile i mikseve.Razumem ljutnju ali nadam se da ce ljudi imati razumevanje. A Što se tiče Des Tejlora, evo kako on reklamira SBS i nikakve veze viŠe nema sa vlasniŠtvom ove firme u Engleskoj,Evropi i u svetu,niti možete viŠe igde kupiti njegove proizvode u svetu, možda po neki proizvod od ranije Što je kupljen po nekim prodavnicama. Inače njegova firma je bila jedan kontejner, poŠto sam lično bio tamo, veličine 10m sa 6m, i to je sve.Njegova firma SBS Baits ne postoji viŠe, samo Zoltanova SBS Tactical Baits, SBS DES TAYLOR – SUCCESS AT RAINBOW LAKE I have wanted to catch a 60lb+ carp now for a number of years, as an all-rounder this is a very ambitious target but most years I head into Europe to try and satisfy that goal. My path for such a creature has taken me to Cassien in 1987 where I caught my first 40lb carp, then to Lac Salagou, Fishabil, Canada and even the mighty Rudutu in Romania where 80lb carp have been caught. Sadly although I caught carp from all these venues I never seemed to get amongst the “monsters.” Then Rob Hales introduced me to the Rainbow Lake which surely has to be the best carp venue for large carp ever in the history of the sport. In five previous trips I had taken mirrors to 52lbs, on any other venue a big fish but for Rainbow quite an average catch! My last trip there had been very slow and had beaten me up badly so I gave the venue a miss for three years. But this year I was ready once more to do battle with the mighty Rainbow Lake. For weeks I planned the trip, talking to Rob Hales and his friends who fish the water at least three times a year. My tackle, rigs, bait and my mind set was ready for the week long session. I was booked in peg one with Rob next down fishing peg two. On arrival we were met with heavy rain and I mean heavy rain in fact we debated for a while whether to set up next day it was so bad. But I wanted to get fishing badly and persuaded Rob it was a good idea for us both to get out there. It rained constantly for sixteen hours and soaked through sitting in my bivvie I was wondering if ever I would land the carp of my dreams with such a dreadful start. At rainbow it’s a waiting game and our plan was to set our traps and wait till the rods went. Rob is confident to leave his rods out for the full seven days confident that even on the last day it will go! That kind of fishing is very hard for me to do but if that’s what it takes to land a monster carp that’s what I would do. On two rods I put a Phaze 1 SBS Pop Up boilie after all my companion Rob Hales had taken a 90-04 on a SBS Pop Up a few years before, one rod on a tiger-nut tipped with a piece of plastic corn and the fourth rod a new bait for me a Brazil nut. I was fishing all four rods over a mixture of hemp, corn, SBS Flumino Groundbait and all mixed together with a Flumino Groundbait Mixer. I have great faith in the Flumino Range as an attractor for carp and find that it gets carp to keep visiting the area even when most of the bait has been eaten, I am a great believer a carp will sometimes visit the area many times before picking up your bait but you have to get the carp to keep coming to the swim to get your chance? Traps set, it was in the bivvie for a towelling down and a change of clothes and a long wait or at least that’s what I thought. But next morning the Brazil nut was away admittedly only with a 25lb common but it was a start. Now lets get it straight I still think a 25lb common is a big fish but lets get it into perspective carp at Rainbow are born at 25lbs!” But it gave me confidence for the rest of the week. The next two days were slow with not a fish for Rob or myself but we did see fish in the swim and you could have put a saddle on and rode them like a horse! Tuesday morning saw a change in the weather and with it came fish, I took a 48-08 common on the tiger-nut the best looking carp I have ever seen or caught in my life it truly was perfect as the photograph shows. Rob came in with a 52lb and 44lb mirror both tremendous fish. I remember Rob saying to me “these are all bonus fish for Thursday, Friday and Saturday is when we will catch a monster, and they will come to the boilie.” I backed his statement up by sitting on my hands and leaving the baits out. Thursday is known by all the anglers that fish the lake as “big fish Thursday” and now I see why! At 10.00am my new Drennan Tectrix 3¼ TC rod on the Phaze pop up placed on a bar near the duck hide bent over with the take. I had the bait-runner locked up to save the fish reaching the snags and I had to run into the water to stop the fish pulling the rod out my hand. I knew straight away I was into something very special, the fish ran straight towards me and it was only when it was 20 yards out did I see the pattern of the leader in the water from the fishes “head shake” and the massive vortex from the tail pattern which confirmed this was a monster. Slowly but surely I reeled that fish towards the net and from a few feet down in the water Rob and myself both got our first glimpse of the fish. “It’s a true monster of a fish Desmond.” When Rob calls me Desmond I know it serious! After 15 minutes the fish completely gave up and floated to the surface and then we saw the true size of the beast. Rob netted the fish I grabbed him and gave him a kiss on his cheek. I could not believe the size of this creature! To be honest the next few minutes were a blur for whilst Rob got everything ready and I mean everything I stood there a blithering wreck saying things like “I cannot believe I’ve got one this big” or “my god its one of those horses we saw in the swim.” Rob said “I’m sorry to disappoint you Des but this isn’t one of the 60s it’s nearer to 80lbs.” “You have to be joking” was my answer. We lifted the fish on the weigh tripod and it read 75-14 “say it again Rob.” “Yes confirmed 75-14 you jammy git” I sat in my chair with my head in my hands and I was completely shot. As you can see by the photo I’m a very happy bunny! If that had been my very last carp abroad I still would have been very happy but typical in angling when it comes right it comes right and sure enough next night the last night of the trip I had a take again on the same rod and on the Phaze Pop Up again which again felt like a monster and it was. I remember saying to Rob “just imagine if this is a big common to go with my monster mirror.” The fish fought deep and slow and felt like a big fish and once more when it was beat it completely gave up and floated to the surface. My dreams had come true it was a big common and at 62-02 I was now the happiest man in the world! I had waited 27 years to finally achieve my gaol. But finally I had my pay back and in a few days on my beloved Phaze I had caught the best looking carp of my life, my personal best common and a true monster that I will never beat in two lifetimes. I couldn’t wait to get down the pub back in England next to the bar telling my mates about the fish and the experiences, can you imagine how big my head was! One last thing before I end I would like to say a couple of big thank you’ the first to SBS for supplying me with top class bait and to Rob Hales for all the fun along the way.
  11. Оvaj čistač štapova je posebno napravljen za karbonske štapove i njihovu negu. Naprskajte malo krpu,kojom nameravate da čistite štap, ukoliko nije mnogo isprljan od blata i mamaca,zatim trljajte dok se ne pojavi sjaj na vašem štapu.Ukoliko je štap dosta zaprljan,prvo mlakom vodom operite vaš štap i onda krpom,koju ste poprskali ovim čistačom,trljajte štap dok se ne pojavi sjaj.Iyvanredno čuva i štiti vaš stap od raznih elemenata ,koji mogu uticati da se izgubi sjaj i oštete karbonska vlakna na našem štapu.Izvanredan proizvod.
  12. Mala ispravka, TO JESU SVE SVETSKE FACE PO SVIM MERILIMA RIBOLOVA, A NE |TE NAZOVIMO SVETSKE FACE|
×
×
  • Create New...