Jump to content

Dzon Vejn

Registrovani Član
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dzon Vejn

  1. Iz kilaže jasno se vidi da je praveliku ulogu igrala pozicija tako da mislim da ovo više kockanje nego sport. Svaka časta organizatoru ali tako velike razlike u kilaži jasno govore da je preveliku ulogu odigrao faktor sreće na izvlačenje tako da u svemu tome treba imati više sreće nego znanja a to onda prelazi granice sporta. moje mišljenje lp. Upravo o tome sam gore govorio... Nema to takmićenje puno dodirnih točaka sa sportom. Sa kockanjem...oooo DA!
  2. Tako je! Upravo to! I zato to i takva jezera NISU baš sjajna za takmićenje. Na jezerima 'našeg' tipa (sa više šarana/amura po kubnom metru vode, i sa manjim oscilacijama u samom izgledu jezera/pozicija) razlika produktivnosti pojedinih pozicija je puno manja. Samim time takmićenja na takvim vodama su puno više sport, a puno manje lutrija. Vječno pitanje da li su šaranska takmićenja sport ili lutrija su određena upravo tim faktorom - što jednakije pozicije, to manje lutrije tj više sporta. Dakle obrnuto proporcionalno. Nikada se neće takmićenje održati na vodi gdje su baš svima uvjeti isti, ta perfekcija bi bila nemoguće, naravno, ali možemo stremiti toj perfekciji, pa da rezultat bude bar što je moguće bliže perfektnom, a ne ovako... Napraviti takmićenje na ovakvim jezerima (jer nije ovo jedino jezero gdje se WCC održavao!) znači samo to da se organizatori niti približno ne zamaraju gore navedenim rezultatom obrnuto proporcionalnog omjera faktora sreća/sport. Odabirom tog jezera za takmićenje organizator je pokazao da mu je novac na prvom mjestu kao faktor koji odlučuje kod odabira jezera. Samo što on to sve zamota u celofan pa djeluje sjajno... Nabijem im celofan.... Time se najbolje vidi koliko njih peće patka za promicanje našeg sporta kao takvog. Odabirom takvih jezera skoro sve se svodi na sreću, a malo toga na sport.
  3. Svi naši koji se vrate sa WCC budu iznenađeni, pomalo razočarani, ali bogatiji za jedno veliko iskustvo. Tako će biti i ovaj puta. WCC nije takmičenje kakva su na ovim našim prostorima. Potpuno drugačija voda, ribe, alati, taktika.... Ni blizu toliko ribe. To je 'divlja voda'. Tamo su aduti u nekoj petoj boji...
×
×
  • Create New...