Jump to content

rambokobra

Registrovani Član
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

rambokobra's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Jel ga možeš onda (ali samo ako stvarno nije problem) priupitnut što bi on uzeo Velocity ili XS1? I da li je Velocity 13ft 3lb tvrđi od 3.5lb, odnosno koji preporučuje. Tenkju.
  2. Evo i mene.... Da ukratko napišem zašto sam i postavio temu. Imam trodjelne Spedmastere AX 3.60m, 3 lb. Pelijepi, tanki, jaki do bola (provjereno!), jedino malo tvrđi. Kako nekad i trebam izaći dalje, ne da mi vrag mira pa sam razmišljao o preslasku na dvodijelne 3,90 jer mi ta dužina bolje leži. Probao baciti par puta s Velocity 3,90, 3,5lb i štapovi su stvarno ok. Ribu na njima nisam imao. E sad zašto ona trilema s početka teme.... Znači tražim štap koji može dobro baciti, a da je lijep, pouzdan, dugotrajan i relativno ugodan na ribi. I da ne košta previše. U cjenovnom rangu do +/-100 € hvale se Maver Genesis, Cormoran AKX (mislim da je ta oznaka), evo sada i Strategy i Velocity. Do +/- 200 € Speedmaster, XS1 intensity, Nash Entity...i ta cifra mi je plafon za potrošiti za štap. Entity npr. je izgledom prekrasan štap, izvanredan (bolji od Shimana) pod ribom, daleko idu, ali se priča da nije to isti rang kvalitete blanka jer ne podnosi ono što može Shimano, odnosno češće krcnu. Isto tako i za ostale koje sam naveo. Da li je to zaista tako, ne znam. Moje iskustvo je da što god sam do sad od Shimana kupio zaista vrijedi i traje. Mašinice pogotovo. Niti jedna mašinica ostalih proizvođača, a vrtio sam ih mali milion, nema tu glatkoću rada od kočnice do samog mehanizma kao Shimano. I tu me nitko ne može uvjeriti u suprotno. Zato kod izbora mašinice dileme nemam. Shimano. Sa štapovima opet toliko iskustva nemam i zato je tema i postavljena. Ono što ja iz svog iskustva mogu konstatirati je da Shimano štapovi stvarno traju. Zaista rijetko, kako je već netko gore i naveo, a i ja nikad vidio, pucaju. I lijepi su. Jedino krući.... Puno se po forumima, pogotovo rumunjskim, piše o XS1 intensityu i Velocityu. I jedan i drugi lijepi, daleko idu (Velocity za nepovjerovati čak i dalje), relativno ugodni pod ribom s obzirom na libražu, jaki. A Velocity duplo jeftiniji! Kako većina od nas, pa ni ja, nismo sinovi saudijskog šeika i vjerujem da se za bolji pribor štedi duži vremenski period u dilemi sam da li onda za npr. XS1 zaista vrijedi potrošiti duplo više para nego za Velocity. Hmmmm....
  3. Postoji trilema što kupiti, pa ako netko može ukratko opisati odnos prema karakteristikama tri štapa iz naslova. Konkretno, Speedmaster je najlakši od sva tri navedena, nešto teži je XS1, pa Velocity. Speedmaster je "stara serija", karbon XT100+Biofibre, dvostruke vodilice, dok bi XS1 treba biti unaprijeđena verzija Speeda s drugom tehnologijom karbona i jednostopim vodilicama na gornjoj sekciji. Velocity bi trebao biti unaprijeđena verzija Beastmastera. E sad... da li je XS1 zaista "bolji" štap od Speedmastera, odnosno da li su oba bolja od Velocitya za koji sam do sad čuo samo pohvale. Svaki komentar je dobrodošao!
×
×
  • Create New...