Jump to content

pariguz

Registrovani Član
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by pariguz

  1. jeste posledica takmicenja.na takmicenjima se riba najvise pocepa.vecina takmicara gleda da sto pre izvuce ribu da bi opet zabacila dok im je riba na hrani.To znaci da bi trebalo zabraniti takmicenja,ako mislis da sacuvas ribu.a isto tako zabraniti i slikanje.i tu dosta strada riba.a da nema takmicenja i fotografisanja vecina revira ne bi ni radila jer prosto zive od toga.

  2. desavalo mi se na Tamisu,ali su u pitanju bili sitniji sarani.pre par godina sam na Adi Ciganliji imao priliku da testiram kako saran reaguje na buckanje u njegovoj blizini.setao sam stazom i video par komada u plicaku kako traze hranu.komadi su bili od 2-5kg.prisunjao sam se lagano i uzeo manji kamen i bacio ispred jednog od njih.dubina je bila oko 30cm.prvog trenutka riba se uplasila,ili iznanadila,ali munjevitom brzinom se vratila da vidi sta je to.sve se to odigralo u sekundi.kad je ustanovila da je kamen lagano je odplivala ka dubini.bila je radoznala.gotovo sam bio 100% siguran da sam joj kojim slucajem bacio hranu,a ne kamen da bi ga pojela.ako je riba gladna i ako joj ponudis mamac ispred nosa koji joj se svidja sigurno ce ga probati i pojesti.

    Stuka

    svaka cast na ulovu,ali i dalje tvrdim da je malo hladno za camac.inace je pravo vreme za kapitalce.pre 2 nedelje sam se smrzo ko dupe a temperatura je bila u plusu.cak me ni kajsijevaca nije zagrejala.sad ni ne pomisljam da sedam u camac.

    Stuka

    bas tako Vlado,em je Joca blize,em su stuke krupnije i vise ih ima.A u potpunosti se slazem sa Srdjanom,skroz korektno sa njegove strane,i ja bi to isto radio.nego malo zahladnelo za camac. :)

  3. Na Tamisu to rade svake godine u svakom selu.isto je i u Sakulama,Barandi,Opovu,itd.Samo nekad su radili samo mrezama i nije ih bilo toliko puno kao sada.pre 4-5 godina je Tamis bio pun ribe,prepun,sad ne mozes ni kedera da uhvatis.kontrole nema ,a i oni rade zajedno sa mrezarosima,itd.za mene je Tamis bio najlepsa voda za pecanje,ali sam bukvalno digao ruke od njega i prestao da idem zbog krivolova kog sam se nagledao zadnjih par godina.

    • Like 1
×
×
  • Create New...