Jump to content

caper

Novajlija
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by caper

  1. Koji riblji fond i gde? Dokle god ima privrednog ribolova i dokle god se ne sprovode zakoni nema od ribljeg fonda nista. Korisnici zgrnu lovu od dozvola, plate cuvare malo poribe i dali neko meri sa kojom kolicinom se poribi papir trpi (citaj lepa brena za cetiri osobe na preduzece) e isto tako pisi 2t a dovoljno je 500kg resto ce da podelimo. A riblji fond uz dobro vodjenje sam ce da se oporavi i uvek ce da bude ribe, treba nekima i oduzeti pravo da bude korisnici nekih voda a dodeliti drugima treba ne savesne ribolovce kazniti a ne samo da sacuvamo sarana pa nije saran ugrozena vrsta pa u vojvodini svako 3 selo ima ribnjak i svako poribljavanje saran a gde su druge vrste? Evo pitanje i za sve pecarose jel znaju kolika je kazna za ribu ispod mere ili ako je riba u saku a lovostaj je na istu, ili kolika je kazna ako se peca bez dozvole? Ne sad svi cekaju da saran proradi dok je pun ikre za riblju corbu. E zbog njih nama trbaju izuzet(n)a jezera ili zbog Mite koji nezna kako drugacije da zaradi? Netrebaju nama ni Mita ni Pera dovoljno je da se svaki ne savesni ribolovac adekvatno kazni i da se sve dovede u red a ne da se puste da nam cuvari bacaju mreze a korisnika boli ku..c za sve i da ponovo gazduje istom.A sto se tice probijanja leda neznam ali znam da u vojvodini ima oko 150 ribolovackih udruzenja i svako je dobio (nije platio) neku vodu na upravljanje pa mislim da su i oni trebali nesto i da treba nesto da preduzmu ako ne neka prepuste vodu drugima!!!!!!
  2. http://www.trofej.info/rubrike-mainmenu-29/izbor-mainmenu-34/871-jedinstvena-doplatna Evo procitaj lepo od a do s lepo je Doman Radojevic napisao. Tu lepo pise za vas sto ste prodali 11 objedinjenih dozvola. Da necu ja zbog para da kategorisem vodu nego zbog udruzenja.Nije rec o malim barama (kadama) na kojoj ima 20 mesta za pecanje nego o mnogo vecim jezerima biserima nase lepe Srbije ako i nju neko ne otkupi i ne kategorise.
  3. Pozdrav svima. Po vasim reakcijama i pisanju vi i dalje pristajete na to da doplacujete za neke izuzet(n)e vode ......treba samo da se povede vise racuna na svim vodama u Srbiji tako da bi za kratko vreme sve bile izuzetne a pecanje da bude uz jedinstvenu dozvolu. A ne da neki veliki SARANDZIJA sa svim priborom sedne i za jedan dan sa jezera odnese 30kg sarana i nikom nista jos ga svi podrzavaju to tako treba a na tom jezeru nije zadnjih 100 god bilo pribnjavanja. Sta nama ribolovcima treba ular i bic zbog nekih sto bi i onog malog od 50,100g odneli mackama. Treba da se kaznjavaju takvi ribolovci koji nose sve sto upecaju i ispod i preko mere a od tih para da se peribnjava a ne da se naplacuju doplatne dozvole kako bi se poribnjavalo. Vecina pecarosa ni nezna koje su mere i kako se koja riba zove a hoce da pecaju. Zbog njih su od bara napravili saranske revire pa sad ajde po usima redom. Razmislite malo dak je jos uvek led koliko para mislite da potrosite ove godine na ribolov ili koliko imate da potrosite. BISTRO
×
×
  • Create New...