Jump to content

Steamroller

Registrovani Član
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Pol
    Musko
  • Lokacija
    Temerin
  • carpteam
    Meleg Bait

Recent Profile Visitors

367 profile views

Steamroller's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. Komemoracija za Ivicu Kiralja na Palićkom groblju sutra u 13:30. Odatle će biti i odlazak na Tresetište...
  2. @nesa Razumem ja sve to... Na običan kukuruz ambarac se takože može upecati riba, isto tako će i melasa iz šećerane davati rezultate. Takođe razumem i matematiku da 200% skuplja melasa neće davati 200% više ribe. Ali verovatno će se naći neki ko će za 2-5% bolje rezultate platiti veću cenu. Polemika je bila da li se kupci zaluđuju sa brendiranom melasom ili postoje neke razlike. Meni je bitno da smo razrešili tu misteriju.
  3. Na kraju onda, čovek koji tvrdi da ne postoji posebno odbrađivana ili birana melasa za šaranski ribolov nije u pravu?
  4. Tim Meleg Bait će pecati na mestu br. 102. Evo jedna fotka "mora".... tj. jezera. Najduži deo jezera: 11km Najširi deo jezera: 13km Prosečna dubina: 80m Najdublja tačka: 150m Spisak učesnika: http://www.worldcarpclassic.com/event-information/2013-participant-list/ S tim da je spisak slabo apdejtovan. Ako sve ovo nije bilo dovoljno korisno, uskoro će neki link za live prenos.
  5. Izgleda da je ovo neki balkanski sindrom ne prihvatanja da je neko uložio vreme i trud da napravi nešto bolje. Kao da si rekao, koji će ti moj BMW kada sa Yugom mogu otići od tačke A do takčke B. Lepo je čovek napisao, "Jednostavno ne zelim da ulazim u neke rasprave sa ljudima koji se bave rekreativnim ribolovom, a ne eksperimentalnim." OK je ako neko kaže, nemam para za to, ne želim da kupim, ne verujem u to itd... Ali da se ljudi prosipaju sa idejama "sve je to isto, hoće da nas prevare", to mi je fascinantno.
  6. Hvala na opširnom objašnjenju! Izgleda da "nisam lud" i melasa koju pakuje Nutrabaits, CC Moore, MASTERBIH itd, stvarno nije "obična melasa" koju dobijaš sa "dobar dan rođače koji radiš u šećerani, treba mi kilo melase". Hvala još jednom. Postoji jedno pet-šest vrsta melase koji si dobijaju raznim procesima, tamo, svetlo, sa sumporom, bez sumpora... bla bla bla. Ne bi firme pakovale melasu i prodavale, a da nisu uložili malo vremena u neko istraživanje.
  7. @milanche Nisam toliki ekspert (nisam ekspert uopšte), ali (ako sam dobro informisan) lactalbumin je opet proizvod mleka, dakle vezuje se u isti proces kao i kazein i sir. Ako sam sve dobro povezao, lactaalbumin nastaje posle proizvodnje sira i kazein-a. Što se samih albumina tiče, ima ih već u belancetu od jaja dosta. @smarač Od sada u svakoj temi gde se pojavi ovaj smarač, ja ću da nestanem. Postavlja neka pitanja, pa kad dobije odgovor kaže "to sam već znao"... kasnije prepravi svoj post i napiše "a šta su to osmoregulatori?" to je previše stručna reč za mene.... Trebao bi sebe da zapitaš ko je tu bezobrazan. Završio si smaranje u temi sa kukuruzom, sad me ganjaš ovde i u svakoj mogućoj temi. Usput, vređaš "nemam veze sa životom?".... čekaj druškane, ko si ti da tako pričaš? KO? Ili se ponašaj ili nemoj da smaraš. Ja barem neke informacije (tačne ili netačne u to neću da ulazim, svako ima svoje mišljenje, znanje, iskustva). A ti batice, samo prozivaš. Vidimo se u sledećoj temi, ja sam ovde završio.
  8. Jel ti je poznat izraz "dosadan ko proliv"?
  9. Evo ga opet ovaj šaljivdžija da zatruje i ovu temu.
  10. Nevezano što si moderator? To što si moderator zapravo predstavljaš forum, verovao ili ne. Bio sam svojevremeno moderator na drugom forumu, sad sam zbog obaveza samo član redakcije. Znamo kako to sve ide, i napušavanje korisnika nikad nije bio u opisu moderatorskog posla. I ne vidim razloga zašto opet moramo da trujemo temu sa ovakvim stvarima, nažalost na insistiranje moderatora. Ja sam rekao svoje, ti se rekao svoje, ne vidim razloga da me opet napadaš u drugoj temi, posle onoga sa "pripremanjem kukuruza". Što se melase tiče, i ja ću sebe da ponovim "ja sam tako čuo, kad saznam više, javljam".
  11. Ti još uvek nisi napisao sa kojim si imao više iskustva. Sa kupovnom brendiranom ili sa onom iz šećerana. Mene samo to zanima. Ja mogu savetovati bilo šta želim zar ne? Zato se ovo zove forum... osim ako je to zabranjeno. Neprijatno mi je da "moderator" na kraju svake svoje rečenice ima par uzvičnika...... Da li će neko verovato tebi zato što imaš 800+ postova ili meni zbog 40 opširnijih postova je na ostalima da odluče zar ne? Moj predlog na primer je da se ne koristi melasa uopšte (ni kupovna ni sirova iz šećerane), ako te toliko zanima moj ugao na sve to. Betain + Sweetener i to je to. Može neka razblažena melasa na partikle..... Ono što sam na napisao "da sam čuo" je na temu melase. Hoće ti sad smetati i to što predlažem da se melasa uopšte ne koristi?
  12. Tako je. Pored njih, trebalo bi da bude još jedan tim iz Srbije.
  13. To što tebi ima intenzviniji miris to je jedna stvar, a drugo je šta riba oseća. Mene zanima.... ako si koristio melasu od nutre i iz šećerane, što odmah nisi napisao sa kojim se imao više sreće? To bi bio vredan korisnički savet. I ja sam napisao "Mada kažu da....." E sad što se tako priča ne znam, ali ako saznam, javim ti. Siguran sam da svako ima svoju priču, treba svakog saslušati.... Možda Masterbih može da objasni...
  14. Soja protein (ne sojino brašno) ili riblje brašno. Veštački mlečni proteini su česti uzroci oksidacije i plesni koja se teško primećuje u miksu, a šaran ih lako prepoznaje. Izazivač gladi je jednostavno stimulans apetita. To su mikronutrienti koji ribi dalju znak da je to nešto jestivo. To mogu biti vitamini, proteini, minerali, amino kiseline bla bla bla... ovde je bio-hemija baš duboka tako da ti ja ne mogu reći ništa konkretnije....
×
×
  • Create New...