Jump to content

kole65

Registrovani Član
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by kole65

  1. @Kole65: Koristim vec niz godina NASH DOUBLE TOP EXTREME MK2 2 MAN.

     

    I ja odavno. Nego, pitanje za tebe. Da nemas slucajno Winter za njega, koji ti slucajno netreba, kupio bih ga.

     

     

    Pozz. Imam ali nije na  prodaji... ;)

  2. Vec vise od 10 god. kupujem preko ebay-a ali ne u Srbiji vec van i nisam nikada imao nikakvih problema. Placas putem paypal-a i nema problema i ako iskrsne nesto paypal ti vraca pare. Jedini moj savet ti je da gledas feedback prodavca i nemas problema, izbegavaj one sa malim pozitivnim transakcijama (ispod 99%) i nemas problema... ;)

    • Like 1
  3. Ima sarana, linjaka, pastrmke, jezero je ako se ne varam na jedno 450m nadmorske visine. Za dozvolu ti je najbollje, ako imas rezidenciju vadis stalnu, ona vazi 10god. i kosta oko 90€ stim da moras svake god. da placas oko 24€ clanarinu, ili sezonsku (turisticku)  Tipo B i ako se ne varam ona je oko 40€.

    Sto se tice tih "privatnih plaza" ja mislim a i kako sam cuo da se vodi sudski proces i to u celoj IT jer Italijanski zakon zabranjuje privatne plaze, i da se ogradjuje, po zakonu mora se ostaviti 10m od obale slobodno ali to isto kao i kod nas mrka kapa. proces je poceo jos pre jedno 10-ak god. a kada ce da se zavrsi to niko nezna..

    p.s. kada dodjes javi se pa da se i upoznamo a i da otpecamo malo, ja sam na jedno 70-80km udaljen od Caldonazzo-a...

  4. Zdravo druze. 

    O Lago di garda bi ti mogao ceo roman napisati (stanovao 6 god na 50m od njega, Peschiera del Garda) 98-sme sam upecao svog najveceg sarana 26,600kg izmedju San Benedeta i Sirmiona ali tih mesta vise nema, izgradjeni bungalovi, naselja i sada da bi pecao ostala su veoma malo mesta (slobodnih) ili je potreban camac. Jezero kao jezero je jedno od najtezih za pecanje, sto zbog velicine sto zbog dubine i na sarana je moguce jedino u zimskom  i ranom proljecnom periodu ici dok jos nema turista, preko leta je skoro nemoguce...Desavalo mi se da po 2-3 nedelje (svaki dan od 19:00 pa do 24:00- 01:00 nema ni jednog udarca  a isto tako za jedno vece po 10-15kom. dolazilo. Ne idem vec jedno 5-6god promenio zonu a i kako sam rekao veoma malo mesta ima...

    Sto se tice u vezi Caldonazzo-a ne mogu ti nista reci, cuo sam da ima dosta sarana ali kazu da su dosta rigorozni oko mesta, dozvola itd: posto je to jedno od skoro najcistijih jezera u IT, dobili plavu traku u vezi plaza i cistoce vode i zato sada ga cuvaju kao oci u glavi...

    Ako jos nesto zatreba samo pitaj.. ;)

  5. Pecanjem se bavim od svoje sedme godine a na sarana aktivno jedno 25 god. a cuvarku sam BACIO ima mozda i vise od 25god. Imao sam srece sto mi je pokojni stric (vatreni ribolovac) davnih 80-ih proslog veka  bio povodom posla u UK jedno 10-ak god.  i od njega sam video i naucio mnoge cake u vezi pecanja sarana kada se kod nas jos pecalo na obicnu noklu....

    Mnogi ce se zapitati a zasto pisem sada o tome, pa samo da odgovorim mnogima koji su VELIKE sarandzije i koji sve znaju, kakvi su SVI stapovi, kako se peca na divljim,pitomim, kanalnim, barskim...revirskim vodama...da mozda ima nekog koji zna (mozda ) i nesto vise od njih...

    Mnogo niz god. sam pecao samo na velikim divljim vodama: Dunav, Mincio, Po, Lago di Garda, Lago Trasimeno...Lago di Bolsena...(od 1994 sam u IT) i probao (imao mnogo stapova) od jeftinih pa do najskupljih ( zbog mode  :unknw: ) ko me zna, zna koji sam ludak (bio) u vezi tog pribora, ali malo je stapova bilo koji su mi 100% odgovarali iako su bili u samom vrhu...Mogu reci sa sigurnoscu da 95% DANASNJIH FAMOZNIH stapova imaju samo JAKO ime i cenu i nista drugo, uglavnom se prave u Kini, Vietnamu ili  u neke druge zemlje dalekog istoka. Naravno da postoje firme koje jos prave, da kazemo KUCI stapove a medju njima je i Century (dokle ce, to samo dragi Bog zna). Imao sam i NG i FS i FBS...i ostao sam na 2 kom. FS 12ft/2,75lb a te stapove koristim kada idem  na one famozne pitome, kanalne, barske..vode... :wub: .

     

    NG je stap za srednje i daleke zabacaje ali treba dosta vremena da bi se tehnika zabacaja sa NG savladala. Posebna akcija stiti najlon kada se zabacuje i  smanjje verovatnocu  kidanja najlona, isto tako apsorbuje udarce u slucaju koriscenja pletenica i istovremeno osigurava izvanrednu kontrolu kada se peca u blizini prepreka.

    FBS je stap ultra tanak, lep za oko i izvaredan pri vadjenu ribe, to je stap za uzivanje ali nije za neke daleke zabacaje, stap od 13ft 3,5lb moze da dostigne daljine ( u iskusnim rukama) oko 140-150m a  

    manje libraze naravno manje daljine

    FS je jedinstven stap, mozda je jedini stap koji je samo vrsni deo konusan i to mu daje u malim librazama vecu snagu nego drugim stapovima iste libraze.

    U sustini su izvaredni stapovi i koji god stap od CENTRY-a kupili necete se prevariti, vazno je samo odabrati stap po vasoj zelji i naravno po mogucnosti... ;)

    A da, i da ne zaboravim...99% onih koji pecaju na rekama kazu nemojte ici na rekama  bez jakih stapova, VEEEElike masinice...itd...samo se zapitajte na koju se daljinu baca na rekama...15-20 ...30m.. ;)  ja koristim BERKLEY onaj Made in USA (ne PRC) 13ft /3,5lb i ni jednom mi se nije jos desilo da sam imao nekih problema, naprotiv...kada (ako ) ti saran izvuce 75-100m na reci, najbolje je odmah odseci najlon ako nemate camac...Razmislite malo o tome..

    Ovo gore nisam napisao da nekoga omalozavam ili da stvorim neku polemiku, naprotiv, volim da je sve jasno i napisao  sam ono sto mislim.

    BISTRO

    • Like 3
  6. Imao sam vise vrsta (mozda i previse)  Delkim, Jrc, Zebko, KKarp,Quantum...Nash...ali za mene su na prvom mestu FOX-ovi signalizatori, (mozda zbog toga sto su mi bili prvi ozbiljniji  :wub: ) i dan danas koristim FOX ULTRON X3 koji sam ih kupio jos dok je bila stara dobra Dojc marka 1999god. i upario sam ih sa bazom (centralom) REKORD, prosli su sve od sunca, kise, snega, leda...kupanja i nikakvih problema i dokle god traju ne menjam ih a kada (ako) se budu umorili otici ce u zasluzenu penziju...U VETRINI... :wub:

     

     

    20130525123047.jpg

    • Like 3
  7. Koristim vec niz godina NASH DOUBLE TOP EXTREME MK2 2 MAN   i mogu reci da sam prezadovoljan, mada je u zadnje vreme zbog nedostatka vremena sve redje koristim... :sad:

     

     

     

    http://im3.freeforumzone.it/up/39/51/2815683904.jpghttp://im3.freeforumzone.it/up/39/45/2011771135.jpg

    • Like 1
  8. Stapovi:

    3 x Berkley B2          13ft/3,5lb

    3 x Harrison Torrix   13ft/3,5lb

    2 x Century FS         12ft/2,75lb

     

    Masinice:

    3 x Shimano Ultegra XT 10000

    3 x Tica Scepter 10000

    2 x Shimano Ultegra XTB 5500

     

    1 x Century Spod 8oz (hvala Nebojsa  :yahoo: ) + Shimano XSB 14000  -za prihranjivanje

    1 x Milo Schobak 7lb + Shimano XSB 14000                                          -za prihranjivanje

    1 x Black Pover 13ft/3,5lb                                                                       -za markiranje-sondiranje

    • Like 1
  9. Dobro vece svima.

    Evo da se predstavim i ja. Moje ime je Kole i inace sam zaljubljenik u saranski ribolov koji praktikujem evo vec skoro 20-ak god.Drago mi je sto sam na ovom Forumu i nadam se da ce da se druzimo i da se upoznamo i uzivo a ne samo virtualno.Drago bi mi bilo da pomognem mladjim kolegama a bogami i da ucim od starijih... :hi:

    • Like 2
×
×
  • Create New...