Jump to content

yucarp

Registrovani Član
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

yucarp last won the day on October 17 2015

yucarp had the most liked content!

yucarp's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

22

Reputation

  1. yucarp

    Pelagicevo

    Zamena teza, postavlja se pitanje sta ce uopste i biti sa ovim prelepim jezerom? Daleko smo od 10+ kao sto smo jos dalje od 20+ neko bi rekao da su Ameri opet krivi... ko zna mozda i jesu... I da polu istina (cesto polu informacija) veliko zlo, ne zaboravite.
  2. yucarp

    Pelagicevo

    Tri dana ribolova samo dva amura ni jedan saran. Ekipe iz Austrije samo amur, doduse dosta vise nego ja ali interesantno ni jedan saran. Nesto jako cudno se dogadja sa vodom, pod uslovom da sam ranijih godina u toku letnje sezone uvek polovinu ribe imao sarane a polovinu amure. Ne bih da budem pretenciozan ali kao da fali ona druga polovina.
  3. yucarp

    Pelagicevo

    Drugar i ja na 25 od 13-16.10 Ukupno 40 riba izvadjenih, najveci saran 26,6 a amur 22 kg... Riba je jela i na 5 i na 29..
  4. Pecao sam na dve tacke na 19-ci. - Jedna je gore kod malih ostrva... Mislim da 19-ci pripada desno od ostrva... Tamo je bilo dosta ulova, jedino sto je taj potez plici i ne trpi veliku kolicinu hrane bas uvek... zahtevan je za zabacaj sa pva mrezicom pogotovo jer do gore ima nekih 90 metara a mora se biti precizan i gadjati sto blize ostrvu... bar u letnjem periodu je bilo tako... - Druga pozicija desni deo polja (krajnje desno da se ne ugrozi onaj ko peca na 20) odprilike na 5-7 metara od suprotne obale... neko bi rekao na padu ali to je dubina vec jer je pad dosta strm te se olovo tesko moze zadrzati... - Trecu poziciju nisam pecao ali su mi govorili da negde desno ukoso na 1/3 gledajuci ka drugoj obali postoji neki blagi sprud te se oko njega peca ali ne znam tacno.
  5. Da li neko misli da su kineski spomb kinezi testirali ?:-) Imali neki ribolovci kineski, hteo da je kupim kad sam cuo na vise mesta kakav je reko bolje ne... Svaka cast nasim proizvodjacima !
  6. yucarp

    Akumulator

    Deep cycle akumulatori su dosta skupi, ali mozes ih puniti ogroman broj puta.... iako mislim da bi realno za 7 dana ribolova trebalo imati dva manja takva akumulatora ili jedan preko 100 ah. Mi koristimo kamionski obican akumulator koji pozajmimo od drugara i to zavrsi posao (140 ah).. ili 2 manja automobilska bi bila dovoljna za nekih 5-7 dana pecanja na daljini od 200 metara za 6 stapova razvlacenje jednom ujutru i jednom uvece svaki od stapova.... Treba imati u vidu da se napon gubi kod kiselinskih obicnih akumulatora tokom ekspoatacije... sto znaci da proporcionalno opadanju kapaciteta gubi se i napon sto znaci da motor recimo sa 60 posto kapaciteta ne gura vise kao kao je imao 100 posto... sto ako je mirnija voda/jezero ne prdstvalja problem...
  7. yucarp

    Pelagicevo

    Ako me pitate za kadicu slazem se da je najbolje resenje, naravno ako je ispravna ne odvijaju se sipkice.... Recimo imao sam kadicu jedan nash model verovatno jeftiniji u koji kad bi ubacio svakog amura ona bi se raspala jednostavno kad bi ovaj poceo da se koprca... Video sam Austrijance na Pelagicevu koji su amure tako otkacinjali kako bi ih privukli do nogu i cim bi se ovaj malo smirio, kljestima skinuli udicu ... mozda je ovaj metod za polemiku, ali je delovao dobro i potpuno bezazleno jer im verovatno to da rade nije prvi put. Naravno da to moze da bude los metod ako neko nije ispraksiran u tom slucaju i da napravi vecu stetu nego korist.
  8. Drzi se sljive Dule, tu nikad nije bilo greske :-) Ja sam doduse na pivu :-)
  9. Upravo tako bez lose namere, vise zabrinutost za vodu i ribu na kojoj pecam godinama i na kojoj bih zeleo da pecam narednih godina.
  10. Ja samo poredim kako se ranije lepo radilo pre 4+ godina a kako je sad. Mnogo je kadica busno, dobio sam takvu jednu. Kada bih ribu postavio isla bi direktno na sipku, ne znajuci da je busna shvatim da mi ribe krvare dok nisam video u cemu je problem pa sam ga nekako resavao. Sa druge strane kadicu sam platio (iznajmio), ako ne zbog ribe (koja je najvaznija), bar sam to platio a ne dobio besplatno. Zovem za rezervaciju uvek dvaput. Prosle godine mi austrijanac na poziciji... kaze cuvar se ne javlja pa sam zbog bare od kise presao tu... -crknuti saran pliva jezerom niko ga ne vadi... -u letnjim mesecima prethodne dve godine nizak nivo vode i direktni pritisak na ribu... -voda nisko, lomis se al ne sto s eti lomis nego sto ribu lomis.. nigde stepenica... -kontrola ribolova nikakva -ljubaznost zdravo-zdravo - prilazni putevi neodrzavani Da stavimo travu i klupice na stranu jer kazem to je samo simbol ne(upravljanja) al stvari koje sam napomenuo svakako svakome mogu zasmetati. Sto se cene tice nije problem da je dozvola malo i skuplja, ali koliko vidim problme nije u novcu ... Ne kazem da necu ici u Pelagicevo jer imaju sta da ponude i jezero je zaista lepo, vec ih samo opravdano kritikujem u pogledu kvaliteta usluge koji je u padu...
  11. Mozda kao covek sa strane al kad bi neko od nas tako kucu odrzavao videli bi za 5 godina ;-)
  12. Ljudi problem je sto jezero truli. Ribe ima to ne sporim skoro uvek moze da se upeca, lepo je sto je izuzetno krupna riba. Ali kad uzmete i vidite stanje tih klupica to je stvarni indikator stanja uprave o tome se radi, te se postavlja pitanje buducnosti jezera. Pre 4 godine daleko je sve bolje izgledalo stvari su se mnogo promenile. Uprava ima ogromne probleme iako i dalje dobro zaradjuju ali ne investiraju dinara ! Klupe, kosenje trave, kadice za ribu su u katastrofalnom stanju, usluga strasno losa, preventiva u vidu kiseonika za susne periode ne postoji ! Ovo govorim kao ljubitelj jezera! Opravdanja nema jer imaju dobru lovu !
  13. Svaka cast na lepim ulovima. Dogadja mi se vec nekoliko godina tamo da kad stignem na poziciju imam kupanja, dok se raspakujem kupanja se nastavljaju na prvoj slobodnoj poziciji do mene... Ne voli pritisak, hoce mir, a za to ima prostora tamo u odnosu na male komercijale...
  14. Imam nx odlican alarm sto Biser kaze guma je problem ali resivi. Meni je ispucala ali mi uopste ne smeta u ribolovu, jer nisam picikato i ne brisem pribor posle ribolova.
  15. Dentos je rekao sve za taj periodu u kom sam i ja bio. Ipak mi ribi ne serviramo hemiju, vec ugljene hidrate u spod miksu a oni ipak znaju da dobro goje. I nije ni cudo da me jede uvek jer riba nije mnogo gladna tamo. Ipak su to velike ribe, a ne mali sarani kojima treba puno energije, sto je normalno.
×
×
  • Create New...