Jump to content

dejanlana81

Novajlija
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dejanlana81

  1. Pozdrav .Jel bi mogao neko da mi da neki savet,dvoumim se sta uzeti od ovih dveju masinica. cene su tu priblizne, malo mi ozbiljnije deluje Dam ,al ga nisam imao u ruci,ovu sam probao u radnji i svidela mi se na prvi pogled ,mozda malo ima vise na sebi onaj kineski akcenat ,al sve su sad na isti fazon,hvala..
  2. Pozz. Ja imam axeon v2 60tice,s'obzirom da su to izgledom iste masinice"vizuelno" razlika je u spulni (grafit) i broju lezaja ( ona moja dva vise) ne bi hteo da te razocaram ako su ti se bas svidele,ali sasvim prosecne masinice. Plastikaner tezak,mekane su jako..ja moje kupio na preporuku i dosta povoljno al mi se nesto ne svidjaju. Shimano na prvom mestu ,Daiwa pa par mesta slobodno i onda sve ostalo. Pogledaj ako kupujes novo bestmastersa mnogo jace lezi u ruci.
  3. Ok.hvala druze,ako budem prolazio pored Panceva javim vam se i ponecu jednu moju masinicu da vidite u cemu je problem.
  4. Al gde ja to ovde kod nas u Srbiji naci??? Sve ja to znam,al gde to naci. Probao sam sve i svasta i nisam zadovoljan.
  5. Pozz. Moze mi neko nesto reci o ovoj masti. u pitanju je Yamaha lical grease water resist ,cuo sam da nije losa,pa aj reko da pitam nekog,kakva su iskustva??probao sam sa raznoraznim mastima i do sada nisam bio zadovoljan.. Rade one lepo al se nekako skine uvek mast sa zupcanika ,naravno znam da ne treba preterivati sa mazanjem al svejedno,stavio malo ili mnogo isto je..Porucio sam sutra neku balzer reel mast,pa cu prvo nju da probam.Imam neke stare Daiwe BG,pa bi da ih malo osvezim.
  6. Druze ja ih kupio pre neki dan,stapovi su extra, jedino sam nasao zamerku kod sprovodnika!?? Nekako su jeftino uradjeni, vidi se vazduh u lepku i dobro ih pregledaj, jel ja sam morao jedan da vratim ,bio je naprsnuo prvi sprovodnik!!
  7. pozdrav. jel moze neko nesto o ovim stapovima da mi kaze imao sam prologic c1 3,60 3,lb prodao ih pa bi sad kupio ove bar mi to preporucuju oni iz carpologije .??? zelja mi je bila da kupim prologic c2 al stariji model (vise ih nema u prodaji)samo novi u natur verziji al iskreno puno para kostaju.hvala unapred..
  8. pozdrav .Hteo bi da kupim polovan Prologic tri pod isti kao sa slike ,pa mi je potrebna pomoc od nekoga sa iskustvom ili jos bolje ako ga je imao?? pocetnik sam a tamo gde ja najvise pecam "na dtdu" i nema bas lepih sirokih mesta zato bi mi najvise odgovarao tripod. O cemu se radi ? sta da gledam? koja treba da je sirina kada se najvise otvori?http://im2.freeforumzone.it/up/28/15/423817905.jpgise otvori rod pod???
  9. pozz. jel moze neko nesto da mi kaze o ovim stapovima ,kupio bih nove a ne znam za koji da se odlucim ?? prologic c2 3,6 3,5 lb ,daiwa black widow ili prologic c1 iste duzine i gramaze??
  10. SA CIME JE NAJBOLJE PREMAZATI KONCE NA SPROVODNICIMA. A DA NE PUCA?,PRIMETIO SAM NA JEDNOM POLOVNOM STAPU STO SAM KUPIO DA JE NEKO TO MAZAO SA OBICNIM LAKOM PA JE ISPUCAO OD ISPOD TAMO GDE NALEZE NA STAP??.
  11. Onako, u sustini nema ribe nema nigde na kanalu ,jedino tamo gde je hranite. i ako naleti nesto slucajno.. Najbolje je na potezu od brane prema Dunavu,tu uvek moze da naleti neki lep Karas a ovde po kanalu je svuda tanko.npr Potporanj je nekada bio jako fino mesto za pecanje i bilo je riba a sad na sva ta lepa mesta su na pravili vikendice i bukvalno razjurili svu ribu sto strujom sto ovako..
  12. ja najvise pecam u Strazi na potezu kad predjes most iz pravca Vrsca pa levo prema brani. Tu radi stuka tokom cele godine,a zaluta i koji saran bez prihrane.
  13. Moze neko da mi kaze nesto o ovom stapu?dvoumim se uzeo bi duzinu 3.30 m. al ne znam koja mu je gramaza idealna. ja pecam najvise na dtd.u. Gledao sam danas u radnji tu duzinu al 70 -150g deluje mi preterano jak . Buni me, nije bilo u radnji gramaza 40-90 da ga isprobam. interesuje me da li je neko imao prilike da oseti uzivo i jedan i drugi??. mislim na jacinu?
  14. Moze neko iz iskustva da mi kaze nesto o ovom najlonu ?dvoumim se izmedju ovog i sufixa u tom nekom cenovnom rangu. Trebao bi da namotan tri masinice 0,30- 300M je spulna,( poprilicno mi treba dosta najlona).dvoumim se da li da uzmem 0,30 ili 0.33,jel te masinice planiram da bacam za saranca. Uzeo bi neki veci kotur 1000-1200m neznam za koji da se odlucim a ne bi dao vise od 15e jel nisam bas ja neki extremni pecaros. ovaj mi po ceni najvise odgovara. Na neke manje masinice imam namotan awa shima al mi se nesto bas i ne svidja,tegli se jako na cvoru. sta uzeti?
  15. da li neko zna gde mogu nabaviti lezaj od jedne moje masinice u pitanju je Daiwa 1600x2 ona ima fabricki jedan veliki na osovini i jedan na zubcaniku a sa druge strane je plasticna caura. probao sam da stavim od druge (imam dve u kolekciji) lezaj na tom mestu gde je caura i mnogo se lepse vrt i"naravno". evo dimenzije lezaja ( spoljni precnik 13,8mm untrasnji 7,15mm a sirina 3,25.mm). mozda neko ko se bavi servisom ima takve kod kuce ili neko mozda zna gde ima prodavnica u kojoj bih moggao da ih porucim potrebna su mi dva komada!
  16. Pozz..Pocetnik sam u saranskom ribolovu i tek sam krenuo da prikupljam opremu.Sta da gledam prilikom kupovine rod poda?. ja obicno pecam na DTD.u ponekad na Dunavu tako da nemam bas puno mesta za montaze. Zapao mi je za oko u formaxu jedan od carp proa (stavicu link ispod) tronozac kosta 8000din,cak ga ima i jedan lik na kupujem dao bi ga za 5000din(3000 nije za bacanje),isti takav, tako da ne znam valja li to nesto polovno da se kupi ili sta da gledam prilikom kupovine. Verovatno da su prohromski najbolji al ne bi dao neku veliku cifru.(nisam bas toliko aktivan) .hvala unapred.. www.formaxstore.com/proizvod6442
  17. jel ste mislili celu ili samo dril"lamelice"??
  18. daiwa 1600x "silver daimonds".ma ne bi je ja ni cackao, nego je bilo dosta peska oko lameli. a masinica je bila skroz zapustena,mast se bukvalno zakorela unutra od stajanja.dobio sam je pa bi da je sredim komplet.
  19. pozz. kupio sam ovih dana polovnu Daiwu starije generacije sa prednjim drilom.Rasturio sam je celu kako bi je oprao i podmazao.E sad,buni me samo jedna stvar.???.Da li trebam u sistemu za kocnicu" pakne i one limove "pre sklapanja da obrisem alkoholom i malo da ih podmazem necim. Logicno je da treba da je suvo izmedju pakni npr. kao na "kolima":-),??. kad sam rasturio kocnicu u celoj spulni je bilo masno i izmedju pakni.???hvala unapred.
  20. moze neko nesto o ovim indikatorima da mi kaze. dvoumim se izmedju njih i PULSAR TLI 08??Pocetnik sam. Sta da gledam kad prvi put kupujem?cenom mi odgovaraju, samo sto kod pulsara dobijam i bezicnu bazu za nekih 50eur.??
  21. moze neko da mi kaze nesto o ovim masinicama. kako su se pokazale?
  22. Pozz..Hocu da kupim nove Prologic C1 3.6m 3,0lb ,.Pocetnik sam a u radnji u kojoj sam bio da gledam nekako su mi se oni najvise svideli.(cena -izgled-kvalitet zavrsne obrade). Birao sam izmedju njega Daiwe black window i Cormorana AKX svi u istoj duzini i librazi.Primetio sam da su malo meksi !?? Prodavac mi kaze da je to bolje zbog zamaranja ribe i da ako se odlucim za njih necu se prevariti uopste. E sad ti prodavcI..:-). Kod Daiwe mi se nije svidelo jedino to sto malo krckaju prilikom zabacivanja .Bili su i prologic C2,ali mi se odmah zbog boje nisu dopali.. Za sta se odluciti?
×
×
  • Create New...