Jump to content

dejanlana81

Novajlija
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dejanlana81

  1. Pozz. Ja imam axeon v2 60tice,s'obzirom da su to izgledom iste masinice"vizuelno" razlika je u spulni (grafit) i broju lezaja ( ona moja dva vise) ne bi hteo da te razocaram ako su ti se bas svidele,ali sasvim prosecne masinice. Plastikaner tezak,mekane su jako..ja moje kupio na preporuku i dosta povoljno al mi se nesto ne svidjaju. Shimano na prvom mestu ,Daiwa pa par mesta slobodno i onda sve ostalo. Pogledaj ako kupujes novo bestmastersa mnogo jace lezi u ruci.
  2. Tare prijatelju, imaš različitih slučajeva što se tiče načina podmazivanja. Tako da sam napisao da u većini slučajeva kuglični i valjkasti ležajevi se podmazuju mašću, što ne znači da ne mogu i uljem, ležajevi sa oznakom 2Z zatvoreni sobe strane fabrički se podmažu zatvore i kod njih nema naknadnog podmazivanja, dok kod ležajeva zatvorenih sjedne strane ili potpuno otvorenih podmazivanje možeš vršiti i sa mašću pomoću mazalice ili uljem. Gde se prenos vrši zupčanicima kao kod ( menjača, reduktora, multiplikatora, inventora.. ) podmazivanje je uglavnom pomoću ulja i to načinom, bućkanjem ili pomoću pumpe za ulje koja pomoću brizgaljki vrši podmazivanje.Kod mašinica za ribolov kuglični ležajevi su uglavnom tipa 2Z i oni se po pravilu ne podmazuju sem ako nećete skidati zaštitu pa ubacivati mast ili ulje, što je van pameti. Tako da kod mašinica treba uglavnom samo podmazati prenos a on je koliko ja znam zubčastog ( pužnog) tipa, a za to je ipak pogodnija mast u ovom slučaju. Pitaću samo koliko nas imaju u kući običnu brusilicu, dali su ili koliko puta u 10g podmazali zupčanike, a broj obrtaja je nekoliko hiljada, ima povišenu temperaturu i znatno veće opterećenje. Srednje kvalitetne i kvalitetne mašinice fabrički podmazane i zatvorene, mišljenja sam da je sasvim dovoljno jednom u svom radnom veku podmazati sve ostalo bi bilo samo utrošeno vreme i novac ako plaćate za takvu uslugu.

    Na drugo pitanje odgovor je. Da to je ta mast.

    Cena ove masti za pakovanje od 850gr je 70e (bar sam ja uspeo za toliko da je nabavim).

    Pozdrav.

  3. Pozz. Moze mi neko nesto reci o ovoj masti. u pitanju je Yamaha lical grease water resist ,cuo sam da nije losa,pa aj reko da pitam nekog,kakva su iskustva??probao sam sa raznoraznim mastima i do sada nisam bio zadovoljan.. Rade one lepo al se nekako skine uvek mast sa zupcanika ,naravno znam da ne treba preterivati sa mazanjem al svejedno,stavio malo ili mnogo isto je..Porucio sam sutra neku balzer reel mast,pa cu prvo nju da probam.Imam neke stare Daiwe BG,pa bi da ih malo osvezim.

  4. Od jutros cupkam i skakućem oko kapije,čakam kurira.

    Odlučio sam se za okume,da mi distance mašine ne budu usamljene.

    Druze ja ih kupio pre neki dan,stapovi su extra, jedino sam nasao zamerku kod sprovodnika!?? Nekako su  jeftino uradjeni, vidi se vazduh u lepku i dobro ih pregledaj, jel ja sam morao jedan da vratim ,bio je naprsnuo prvi sprovodnik!!

  5. pozdrav. jel moze neko nesto o ovim stapovima da mi kaze imao sam prologic c1  3,60 3,lb prodao ih pa bi sad kupio ove bar mi to preporucuju oni iz carpologije .??? zelja mi je bila da kupim prologic c2 al stariji model (vise ih nema u prodaji)samo novi u natur verziji al iskreno puno para kostaju.hvala unapred..

  6. pozdrav .Hteo bi da kupim polovan Prologic tri pod isti kao sa slike ,pa mi je potrebna  pomoc od nekoga sa iskustvom ili jos bolje ako ga je imao?? pocetnik sam a tamo gde ja najvise pecam "na dtdu" i nema bas lepih sirokih mesta zato bi mi najvise odgovarao tripod. O cemu se radi ? sta da gledam? koja treba da je sirina kada se najvise otvori?http://im2.freeforumzone.it/up/28/15/423817905.jpgise otvori rod pod???

  7. A kako je na potezu od Uljme prema Vrscu tuda cesto prolazim a izgleda ekstra .

    Onako, u sustini nema ribe nema nigde na kanalu ,jedino tamo gde je hranite. i ako naleti nesto slucajno.. Najbolje je na potezu od brane prema Dunavu,tu uvek moze da naleti neki lep Karas a ovde po kanalu je svuda tanko.npr  Potporanj je nekada bio jako fino mesto za pecanje i bilo je riba a sad na sva ta lepa mesta su na pravili vikendice i bukvalno razjurili svu ribu sto strujom sto ovako..

  8. ja sam uzeo tto sri komada tu gramazu duzina 3.30 i sa dva tri izlaska na vodu pezadovoljan sam.Cini se na prvi pogled da su malo kruci ali vrh je dosta osetljiv tako da vrsi posao.

    A sto se duzine tice imas varijantu 3.60 ali imaju malo deblji blank tako da su meni licno bolji ovi od 3.30.Voleo bih ove godine da odpecam koji put na DTD pa posto vidim da si tamo redovan koji potez na kanalu mi preporucujes za prvi put.Pozdrav

    ja najvise pecam u Strazi na potezu kad predjes most iz pravca Vrsca pa levo prema brani. Tu radi stuka tokom cele godine,a zaluta i koji saran bez prihrane.

  9. Moze neko da mi kaze nesto o ovom stapu?dvoumim se uzeo bi duzinu 3.30 m. al ne znam koja mu je gramaza idealna. ja pecam najvise na dtd.u. Gledao sam danas u radnji tu duzinu al 70 -150g deluje mi preterano jak . Buni me, nije bilo u radnji gramaza 40-90 da ga isprobam. interesuje me da li je neko imao prilike da oseti uzivo i jedan i drugi??. mislim na jacinu?

  10. Moze neko iz iskustva da mi kaze nesto o ovom najlonu ?dvoumim se izmedju ovog i sufixa u tom nekom cenovnom rangu. Trebao bi da namotan tri masinice 0,30- 300M je spulna,( poprilicno mi treba dosta najlona).dvoumim se da li da uzmem 0,30 ili 0.33,jel te masinice planiram da bacam za saranca. Uzeo bi neki veci kotur 1000-1200m neznam za koji da se odlucim a ne bi dao vise od 15e jel nisam bas ja neki extremni pecaros. ovaj mi po ceni najvise odgovara.   Na neke manje masinice imam namotan awa shima al mi se nesto bas i ne svidja,tegli se jako na cvoru. sta uzeti?

  11. da li neko zna gde mogu nabaviti lezaj od jedne moje masinice u pitanju je Daiwa 1600x2 ona ima fabricki  jedan veliki na osovini i jedan na zubcaniku a sa druge strane  je plasticna caura. probao sam da stavim od druge (imam dve u kolekciji) lezaj na tom mestu gde je caura i mnogo se lepse vrt i"naravno". evo dimenzije  lezaja  ( spoljni precnik 13,8mm untrasnji 7,15mm a sirina 3,25.mm). mozda neko ko se bavi servisom ima takve kod kuce ili  neko mozda zna gde ima prodavnica u kojoj bih moggao da ih porucim potrebna su mi dva komada!

  12. Pozz..Pocetnik sam u saranskom ribolovu i tek sam krenuo da prikupljam opremu.Sta da gledam prilikom kupovine rod poda?. ja obicno pecam na DTD.u ponekad na Dunavu tako da nemam bas puno mesta za montaze. Zapao mi je za oko u formaxu jedan od carp proa (stavicu link ispod) tronozac kosta 8000din,cak ga ima i jedan lik na kupujem dao bi ga za 5000din(3000 nije za bacanje),isti takav, tako da ne znam valja li to nesto polovno da se kupi ili sta da gledam prilikom kupovine. Verovatno da su prohromski najbolji al ne bi dao neku veliku cifru.(nisam bas toliko aktivan) .hvala unapred..     www.formaxstore.com/proizvod6442

  13. Kad si je bre rasklopio onda joj napravi veliki servis :-D

    Kupi negde tu Cormoran mast i namazi bez preterivanja jer se namenska mast ne trosi i ostaje tako gde je naneses..podmazao sam je ja celu .imam neku silikonsku mast pa sam je sa tim uradio. ne bitno i da kupim tu mast ne znam sa cime treba i da li u opste sme da se mazu lamele od kocnice.one su bile masne ali pune peska pa bi zbog toga i njih da uradim??

  14. Sta tu ima da se pokvari? kupis sprej za pranje kocnica i tim isprskas,tj.operes masinicu,cista ko u fabrici i odmascena,kupis Cormoran mast za masinice,malo namazes i kraj.......imam par masinica od jedno 40 godina,rade ko singerica a podmazivao ih oduvek s obicnom tot masti :)

    jel ste mislili celu ili samo dril"lamelice"??

  15. Koja masinica je u pitanju? Nemaju sve daiwe podloske od istog materijala.

    daiwa 1600x "silver daimonds".ma ne bi je ja ni cackao, nego je bilo dosta peska oko lameli. a masinica je bila skroz zapustena,mast se bukvalno zakorela unutra od stajanja.dobio sam je pa bi da je sredim komplet.

  16. pozz. kupio sam ovih dana polovnu Daiwu starije generacije sa prednjim drilom.Rasturio sam je celu kako bi je oprao i podmazao.E sad,buni me samo jedna stvar.???.Da li trebam u sistemu za kocnicu" pakne i one limove "pre sklapanja da obrisem alkoholom i malo da ih podmazem necim. Logicno je da treba da je suvo izmedju pakni npr. kao na "kolima":-),??. kad sam rasturio kocnicu u celoj spulni je bilo masno i izmedju pakni.???hvala unapred.

  17. Pozz..Hocu da kupim nove Prologic C1 3.6m  3,0lb ,.Pocetnik sam a u radnji u kojoj sam bio da gledam nekako su mi se oni najvise svideli.(cena -izgled-kvalitet zavrsne obrade). Birao sam izmedju njega Daiwe black window i Cormorana AKX svi u istoj duzini i librazi.Primetio sam da su malo meksi !?? Prodavac mi kaze da je to bolje zbog zamaranja  ribe i da ako se odlucim za njih necu se prevariti uopste.  E sad ti prodavcI..:-). Kod Daiwe mi se nije svidelo jedino to sto malo krckaju prilikom zabacivanja .Bili su i prologic C2,ali  mi se odmah zbog boje nisu dopali.. Za sta se odluciti?

    • Like 1
×
×
  • Create New...