Jump to content

Mika_sd

Novajlija
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mika_sd

  1. Nije bas tako strasno kao sto kolega kaze. Ima jedno skretanje pre samog jezera koje vodi do drugih jezera. Tu svracaju ljudi kolima i bacaju smece. Na velikom jezeru postoji samo jedna plaza. Sve ostalo je jako nepristupacno i zatravljeno. Ima putica i staza do mesta za pecanje. Flasa i kesa ima. Nosi vetar. Ali generalno jezero je cisto.
  2. Generalno. Jezero je puno ribe. Po prici starih smederevaca tu se ranije pecao i krupan saran i stuka. Ima i soma. Ima velikih dubina do 10-12 metara. Problem je trava. Ja sam napravio grabulju od 6 metara i sa njom sam cistio mesto dva puta godisnje. Izvadim kubik trave. Dno je cisto. Nema panjeva . Samo krupnog sljunka. Tako da daleki zabacaji nisu izvodljivi.
  3. Pozdrav svima. Ja sam odrastao kupajuci se na velikom salinackom jezeru. Napominjem velikom posto u blizini postoji jos dosta jezera koja nisu pored asvaltnog puta. Zato i vecina Smederevaca nezna broj tih jezera. Kao klinac sam cesto pecao na Velikom jezeru. Pecao se zlatni karas na glistu i crvica. To je bilo krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih. Tada jes uvek iz tih jezera vadjen sljunak. Tako da su jezera stara preko 30 godina. Pre par godina sam dosao nanideju da krenem u malo izbiljnije pecanje na salinackom jezeru. Tumarao sam oko jezera satima u potrazi za idealnim mestom,a pritom nepristupacnim da bi mogao redovno da hranim mesto,a da se ne svadjam sa ljudima . Nasao sam idealno mesto ispod velike vrbe izmedju dva oborena stabla. Pecao sam i hranio cele sezone. Samo babuska se peca na zito,kukuruz i hleb. Ponekad se na hleb javi i linjak. Svako jutro u 5 sam bio na jezeru i vracao se kuci u 8 sati sa 3-4-5 kg babuske. Sledece godine sam na tom mesto napravio flos da bi mogao vise da uzivam . Sarana nisam nikada imao na udici. Flos stoji i dan danas. Malo sam izgubio volju za to mesto jer nisam imam prilike da upecam nesto krupnije. I da ne zaboravim. Svakog jutra sam po mraku vidjao jedan camac kako vadi mrezu dugu preko 100 metara preko celog jezera.
×
×
  • Create New...