Jump to content

Shimano Mašine


Recommended Posts

Verujem da ovde ima ljudi koji prate novitete i čitaju recenzije ili već imaju direktna iskustva. Nešto je pisano, ipak, meni lično je nejasno, iako sam posećivao evropske stranice i isčitao njihove kataloge.

Gledam mašine: Power Aero XTC14000, Aero Technium 14000 MgS, i malo stariju Power Aero 12000 XTB MgS.

Prvo cene: Katastrofa su različite za istu. Npr. ova AT 14000 MgS se kreće nova od 500 do 700+ eur. Ova AT 12000, takodje velika razlika sa nešto nižom cenom. Tolika razlika može da zabrinjava da li su ove sa značajnije nižom cenom - originali?

Drugo, koja je razlika izmedju AT 12000 i 14000 (osim izgleda, kapaciteta...). Ima skoro identične sisteme i sl. Tj. zašto su tako brzo izbacili novu, ako je 12000 dobra?

Treće, Power Aero 14000 je značajno jeftinija od AT 14000, ide od 280 do 340 eur. Uporedjujući je sa AT, ima skoro istu tehnologiju (osim MgS) i ima Super Slow 5, u odnosu na AT koja ima SS 10. Oiše da se proizvodi u Japanu, takodje. Zbog čega joj je toliko manja cena, ako su im glavni mehanizmi isti? Zbog magnezijuma i manjeg Super Slow??

Link to comment
Share on other sites

Druze moj, ajd da ne ispadne da pametujem puno, veliku ulogu igra marketing i mi pecarosi smo sarani uglavnom koji se pecamo. Imao sam BBLC XT-A, imao sam ultegru XTD 14000 i imao sam srece i mogucnosti da uzmem Aero Technium XTB MGS 12000.. nisu to neke velike razlike ako mene pitas, da li je made in Japan ili Malezija ili ne znam ni ja sta... gledaj da se lepo ophodis prema njima i sluzice te, sve su to dobre masinice i sve izvlace ribe. Neka malo duze, neka malo vise ali sve je to tu negde. Ne opterecuj se i pecaj ????
Link to comment
Share on other sites

Meni je interesantnija cinjenica da po oglasima ima dosta tih novih masina u odnosu na stare, posebno ultegre...ne pratim nesto posebno ali jednostavno bode oci...sve masine se prodaju relativno nove ili nove (sto si je kupovao da je prodajes-nesto nije uredu nisi zadovoljan?) a npr stariji modeli se ne prodaju a znam da ih ima dosta ljudi....

 

Druga interesantna stvar stare bblc su neko vreme mogle da se kupe za 300 evra 3kom...sada bez 350 nema sanse, ako su bas ocuvane trazi se i vise....zakon trzista ne prasta, bblc se pokazala kao pouzdana i trajna....sama potraznja je podigla cenu.....sto sa novim ultegrama nije bas slucaj.....

Link to comment
Share on other sites

Da Pedja, to je činjenica.

Pecam na Daiwe Emblem Z, mislim već preko 13 ili 14 godina. Sad su prvi out otvarane i servisirane, i sve je unutra OK. Ej....toliko godina i toliko na vodi, i sve OK.

Zašto bi ih možda menjao....Mislim da razlog leži samo u zelji za nečim novim, jer su ovim mašinama sve funkcije očuvane.

E sad, briga je šta dobijam za uloženi veliki novac na trenutnom tržištu, tj. hoće li služiti kao ove što imam?

A kao što rekoh u prvom postu, imam i dileme za tehnološku razliku gore pomenutih mašina....suštinsku razliku?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...