Jump to content

Mix za Tamis


zoki80

Recommended Posts

Pokupovao sam svu moguce praskaste komponente za bazu sa kojima cu se igrati ali sada na red dolazi hemija sa kojom nisam bas nacisto. Molio bih za savet sta kupiti. Ne neki komplikovaniji vec nesto prosto iz iskustva jer nameravam da hranim mesto sa tim nekoliko nedelja. Procitao sam skoro sve recepte iznad ali ni sam ne znam sta mi treba.

 

Hvala puno unapred! Wink

Link to comment
Share on other sites

Nadam se da si kupio pirinčano brašno ;)

 

Trebaće ti

Aminozurin strawberry ili natural od Van Den Eynde-a (peporučujem natural)

Carpix

Voćni stimulator Big Carp Ruma

Ulje (hladno ceđeno) konoplje ili lana, ili oba

Zaslađivač Big Carp Ruma

Link to comment
Share on other sites

Jesam i pirinacno brasno! Nego da li moze malo detaljnije objasnjenje cemu koji sluzi ? :cry: Znam ja to sve smutiti ali bih neko detaljno objasnjenje cisto da znam sta tacno radim kako bih kasnije kad se izucim mogao sam da kombinujem. Hvala na odgovoru :D !
Link to comment
Share on other sites

Aminozurin

je aminokiselinski dodatak u prahu, inače su aminokiseline sastavni delovi proteina, a da ne tupim sada o aminokiselinama, evo Jana je lepo objasnio sve to

 

 

Carpix

je aditiv,odnosno dodatak hrani u cilju poboljšanja ili pojačanja ukusa i mirisa. Naravno da aditivi imaju i drugih namena, ali nama je trenutno bitno UKUS i miris.

 

Voćni stimulator ili ti atraktor

pa sam naziv ti govori, trebalo bi da služi za "slanje" signala da se radi o hrani, odnosno da stimuliše ribu i podstiče ribu na hranjenje. E sad da li to radi, JBG, ne znam, iskreno pecao sam i sa njim i bez njega i nisam primetio neku razliku, ali se odmah ograđujem jer pričamo o Tamišu a ne o komercijalama.

 

Zaslađivač

boili daje slatkast ukus, a ljudi kažu da šaran voli slatko.

Mišljenja sam da ima još jednu namenu ili svrhu u boili, a to je da sakrije ili prikrije eventualno nastale greške pri izradi same boile, odnosno da pored toga što menja/koriguje ukus boile, utiče i na korekciju mirisa.

Kod boila na voćnoj bazi odnosno kod boila koje se rade sa voćnim aromama, obavezno se preporučuje korištenje zaslađivača.

 

Samo ne preteruj sa ovim dodatcima, koliko piše toliko i doziraj, čak i manje. Aditiv odnosno Carpix ne ispod 50gr i ne preko 100gr po 1 kilogramu suvog mixa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...