Jump to content

Upravni Odbor Saveza Sportskih Ribolovaca Srbije


Recommended Posts

ZAPISNIK SA UPRAVNOG ODBORA SAVEZA SPORTSKOH RIBOLOVACA SRBIJE

 

Prostorije Saveza, 26 mart 2011 godine

 

Pre početka ustanovljeno je da na Sastanku Upravnog odbora prisustvuje 18 članova UO.

 

Svi uslovi ispunjeni za održavanje sastanka UO koji počinje u 12.05.

 

DNEVNI RED

 

1. ŠARANSKA ASOCIJACIJA SAVEZA SPORTSKIH RIBOLOVACA SRBIJE

 

2. ČLANICE SAVEZA

 

3. IZVEŠTAJ O STANJU U SAVEZU I PLAN ZA 2011

 

4. ČLANARINE, KOTIZACIJE, LICENCE

 

5. NOVA PRAVILA FIPS’ed I NOVA PRAVILA SAVEZA KOJA ĆE SE PRIMENJIVATI U 2011

 

6. SISTEM TAKMIČENJA U 2011 I KALENDAR TAKMIČENJA

 

7. KONKURSI( DOMAĆINE TAKMIČENJA, VD SELEKTORA, UČESNIKE KAMPA PERSPEKTIVNIH SPORTISTA)

 

8. VERIFIKACIJA OSTALIH ODLUKA FORUMA I SEKRETARIJATA

 

9. ŽALBE NA ODLUKE FORUMA

 

10. SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U SRBIJI 2011

 

11. MEDJUNARODNA AKTIVNOST

 

12. PROSTOR I ODRŽAVANJE PROSTORA

 

13. RAZNO

 

1. ŠARANSKA ASOCIJACIJA SAVEZA SPORTSKIH RIBOLOVACA SRBIJE

 

Na osnovu sastanka SEKRETARIJATA SAVEZA marta 2010, sastanka u SPORTSKOM SAVEZU SRBIJE, preporuka predsednika Sportskog saveza Srbije Aleksandra Šoštara I na osnovu zaključaka sa sastanka 22.03.2011, Predsednik D Bošković je posle uvodnih napomena dao reč predstavniku ŠASSRS –Stanislavu Šepecanu I Kordinatoru sastanka ispred Sportskog saveza Srbije (a po ovlašćenju A.Šoštara) Goranu Radoviću.

 

Objašnjavajući kako su tekli razgovori I šta je odlučeno došlo se do sledećeg predloga ODLUKE:

 

ŠARANSKA ASOCIJACIJA SAVEZA SPORTSKIH RIBOLOVACA SRBIJE je članica SAVEZA SPORTSKIH RIBOLOVACA SRBIJE. Sve organizacije ( klubovi) I sekcije u organizacijama (klubovima) koji žele da svoje aktivnosti usmere u disciplini LOV ŠARANA moraju da budu članice SAVEZA SPORTSKIH RIBOLOVACA SRBIJE I ŠASSRS. Prihvataju se svi zaključci sa sastanka održanog 22.03.2011. godine, a obavezuje se RADNA GRUPA da do 15 oktobra sve ostale detalje međusobnih odnosa reše I da naprave Pravilnik o radu ŠASSRS I Pravilnik u discipline lov šarana a koji će biti usklađeni sa svim pravilnicima SAVEZA.

 

Nije bilo diskusije pa se pristuplio glasanju. Jednoglasno je doneta ovakva odluka.

 

PRILOG 2.

 

Београд, 17.3.2011. године

 

БЕЛЕШКА СА САСТАНКА ПРЕДСТАВНИКА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ, САВЕЗА СПОРТСКИХ РИБОЛОВАЦА СРБИЈЕ И ШАРАНСКЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ СРБИЈЕ

 

У Спортском савезу Србије дана 16.3.2011. године одржан је састанак између делегације Савеза спортских риболоваца Србије и делегације Шаранске асоцијације Србије.

 

Састанку је председавао председник ССС Александар Шоштар уз присуство генералног секретара др Данете Корице. После свеобухватне расправе господин Шоштар је предложио следеће закључке:

 

 

 

1. Да је Савез спортских риболоваца кровна организација за све риболовачке клубове

2. Да Шаранска асоцијација Србије може једино да делује у оквиру Савеза спортских риболоваца Србије а да сви клубови који се баве шаранским риболовом буду у оквиру једне организације.

3. Сви клубови који се баве шаранским риболовом морају да буду чланови Савеза спортских риболоваца Србије и формално морају да имају приступнице

4. Савез спортских риболоваца, препознат као носилац активности у Србији , прописује сва правна акта у договору са својим чланицама . Предлажемо да се због тренутне ситуације, а све у циљу заштите спортиста, пронађе решење за ову годину везано за систем такмичења, а да се већ сада успоставе правила за следећу годину.

 

 

 

ПРЕДСЕДНИК ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР

 

Александар Шоштар, с.р. др Дане Корица, с.р.

 

PRILOG 2.

 

Sastanak Saveza sportskih ribolovaca Srbije i Šaranske asocijacije Saveza sportskih ribolovaca Srbije

 

Beograd, 22.03.2011.

 

prisutni: Branislav Petrović, Stanislav Šepecan, Goran Radović, Milan Milosavljević, Mića Dragojlović , Dragan Bošković

 

Dejan Arsić

 

dnevni red:

 

1. Članice SSRS i ŠASSRS

 

2. Pravilnici ŠASSRS

 

3. Takmičenja u sistemu discipline lov šarana

 

4. Forum i UO SSRS

 

5. Odlazak na svetsko prvenstvu reprezentacije u disciplini lov šarana

 

6. Raspodela sredstava i finansiranje šaranske reprezentacije

 

7. Radno telo SSRS i ŠASSRS

 

Diskusija:

 

U uvodnoj diskusiji obe strane su se saglasile oko principa koje je kao preporuku dao Sportski savez Srbije a to su:

 

- Sportsko ribolovni savez Srbije je krovna organizacija u sportskom ribolovu za sve ribolovce i sve kategorije ili discipline.

 

- ŠASSRS mora da okupi sve klubove ili sekcije koje se takmiče u disciplini šaran

 

- Svi klubovi moraju biti članice SSRS i ŠASSRS sa uredno izmirenim obavezama osnovne članarine i kompletirane pristupnice kod SSRS.

 

- O problemima kojih ima ne polemisati, već pronaći rešenje za ciklus takmičenja u 2011-oj godini, a do kraja godine usaglasiti pravilnike i sva ostala akta kako bi sistem takmičenja za 2012 godinu bio spreman na vreme.

 

Zaključci sastanka:

 

1. Svi klubovi i sekcije koji žele da svoje aktivnosti usmere u disciplinu lov šarana moraju biti članovi SSRS i ŠASSRS.

 

2. Potrebno je usaglasiti i usvojiti pravilnik o radu ŠASSRS i pravilnik o takmičenjima ŠASSRS. Pravilnik o radu ŠASSRS mora biti usvojeni u toku septembra meseca a najkasnije do 15.oktobra.2011. a takmičarski pravilnik pre nastavka sistema takmičenja u 2011.godini.

 

3. Od naredne sezone u sistemu takmicenja nece moci da učestvuju vise od jedan tim iz jednog kluba. Ukoliko zbog ovog pravila naredne sezone se javi potreba da jedan od timova iz istog kluba promeni klub novoosnovani klub će naslediti pravo tima koji je u tekoćoj sezoni ostvario pravo.

 

Da bi se rešio problem tekuće prve lige potrebno je u što skorijem roku pozvati sve prijavljene ekipe i da se usaglase oko održavanja prve lige kako bi se završio sistem takmičenja u ovoj godini. Konačna odluka o sastavu prve lige biće doneta nakon tog sastanka.

 

4. Ubuduće će u radu foruma i UO SSRS učestvovati jedan predstavnik ŠASSRS. To će početi prvim sastankom UO SSRS zakazanog za 26.03.2011.

 

5. Za odlazak na svetsko prvenstvo ŠASSRS će odrediti sastav reprezentacije i stručni tim (maksimalno 11 osoba). SSRS će obavljati sve administrativne obaveze vezane za odlazak nacinalnog tima na svetska prvenstva u smislu prijava takmičara smeštaja i prevoza. ŠASSRS će odrediti osobu koja će učestvovati u radu tima SSRS koji planira odlaske svih nacionalnih timova na svetska i evropska prvenstva.

 

6. Od sredstava koja namenski budu usmerena na odlazak selekcija na Olimpijadu u Italiju sve selekcije će ravnopravno učestvovati u raspodeli sredstava za finansiranje timova. Sredstva koja se usmeravaju za ovu namenu su deo budzetskih sredstava od redovnog programa i sredstva koja budu prihodovana od Svetskog prvenstva u Golupcu kao i sva ostala sredstva koja budu usmerena za ovu svrhu.

 

Članovi ŠSSSRS će članarinu i licence plaćati SSRS a kotizaciju za takmičenja na računa ŠASSRS.

 

7. Radno telo koje će koordinirati radu SSRS i ŠASSRS činiće Branislav Petrović, Milan Milosavljević i Goran Radović. Ovo radno telo vršiće svoju dušnost do 15.10.2011. kada sva pitanja budu precizirana i svi pravilnici budu usvojeni.

 

8. Dogovoreno je da će se sprovesti odluke sekretarijata SSRS od 2010.godine nakon verifikacije na UO.

 

9. Sredstva od 238000 dinara su dug saveza prema ŠASSRS koji će biti realizovan prvom prilikom kada se za to stvore uslovi.

 

Sastanak je protekao u korektnoj i radnoj atmosferi, pa se nadamo da ubuduće neće biti problema. Dogovoreno je da komunikacija ubuduće bude što češća jer se mnogi nesporazumi mogu na taj način prevazići. Zajednički interes je da SSRS I ŠASSRS rade što bilje u interesu popularizacije i omasovljavanja sportskog ribolova, kao i težnja da se ubuduće postižu što bolji rezultati na sportskim takmičenjima kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

 

zapisničar:

 

Arsić Dejan

 

2. ČLANICE SAVEZA

 

POŠTO je ŠASSRS članica SAVEZA, obavezuje se predsednik ŠASSRS – Branislav Petrović da kompletira dokumentaciju I potpiše Pristupnicu Savezu do 05 .aprila 2011 godine.

 

Za prijem u članstvo u Savez u ovom periodu su podneli molbu I kompletnu dokumentaciju:

 

VODOVOD KRALJEVO, JOLLY BEOGRAD, LIM PRIJEPOLJE, BISTRO SVILAJNAC, IBAR KRALJEVO

 

STARI GRAD GOLUBAC

 

Dopunili su dokumentaciju: SMUĐ POŽAREVAC

 

Ponovo se aktivirali: ŠARAN SRBOBRAN

 

Treba da dopune dokumentaciju i(ili) potpišu pristupnicu: PLOVAK GORNJI MILANOVAC, PLOVAK ADRANE, RIBOLOVAC TRADE BEOGRAD, ZVEZDARA BEOGRAD, CARP TRADE BEOGRAD, RM MIKA ALAS BEOGRAD, BANJICA BEOGRAD, SEPECAN NENAD PANČEVO, KEČIGA SREMSKA MITROVICA, ŠTUKA SREMSKA MITROVICA, KLEN KAČAREVO, CARP DUNAV ZEMUN, CARP TEAM DUNAV

 

Šaranskoj asocijaciji SAVEZA su se prijavile sledeće organizacije I one trebaju hitno da se učlane u Savez po istoj proceduri: BELA REKA RIPANJ, SPARTANAC BEOGRAD, OKTOPUS KIKINDA, KUBA BEOGRAD, ZLATNA RIBICA SREMSKA MITROVICA,

 

Klub ŠARAN DEBELJAČA ima dokumentaciju I potpisanu pristupnicu ali tri godine ne ispunjava obavezu plaćanja članarine.

 

Na osnovu svih molbi za prijem I prispele dokumentacije UPRAVNI ODBOR donosi sledeće odluke:

 

2.1. Rok za kompletiranje dokumentacije je 05 april. Sve ove organizacije su dužne da do tog roka predaju dokumentaciju, potpišu pristupnicu I uplate članarinu za 2011. Nabrojane organizacije koje to urade do ovog roka su automatski članice na osnovu ove odluke.

 

2.2. Zbog neispunjavanja obaveza preme Savezu sve članice koje nisu ispunile obaveze u 2008, 2009 I 2010 godini se brišu iz evidencije . Za ove organizacije ponovo aktiviranje podrazumeva postupak učlanjenja od samog početka.

 

2.3. Zbog neispunjavanja obaveza preme Savezu sve članice koje nisu ispunile obaveze u 2009 I 2010 godini biće upozorene I ukoliko se do 05.aprila ne izmire obaveze one se brišu iz evidencije.

 

2.4. Za sve važi: Funkcioneri, sudije, takmičari ne mogu da učestvuju u bilo kom segmentu rada Saveza I njihovih asocijacija, organizacija ili sekcija ili zonskih Foruma ukoliko njihova organizacija(klub) nije kompletirala dokumentaciju, potpisala pristupnicu I izmirila sve obaveze za prethodne godine I osnovnu članarinu za ovu godinu.

 

3. IZVEŠTAJ 2010 I PLAN ZA 2011

 

Uvodna reč Predsednika Dragana Boškovića.Preneti su zaključci sa Sekretarijta UO I Foruma:

 

Teška finansijska 2010 godina za Savez. Osnovni razlozi:

 

- Smanjenje budžetskih sredstava ( nisu odobrena sredstva za medjunarodni program)

 

- Ukidanje markice (članske karte Saveza) vezane za ribolovačku dozvolu

 

- Smanjenje broja licenciranih takmičara I sudija u 2010

 

- Smanjene broja organizacija sa uplaćenim osnovnim članarinama a samim tim I dug tih istih članica se povećava.

 

- Povećanje broja takmičenja u 2010 u odnosu na ranije godine

 

Pored svega ispunjen je plan održavanja svih takmičenja u zemlji I plan prioriteta odlazaka na Svetska prvenstva, ali je to povećalo obaveze Saveza prema domaćinima takmičenja I sudijama.

 

Finasijski plan za Svetsko klupsko prvenstvo Golubac 2011 na osnovu predloga I nekoliko izmena I ispravki je usvojen na Sekretarijatu I Forumu. On mora da se sada promeni.

 

Naknadno na sastanku u MInistarstvu sporta došlo je do izmene. Grad Golubac, zbog malog budžetskog priliva je potraživao sredstva za ovu manifestaciju od Ministarstva, pa je na zajedničkom sastanku Ministarstva, predsednika opštine Golubac I Saveza sportskih ribolovaca Srbije odlučeno da se građevinski radovi na stazi plate iz priliva sredstva Savezu od kotizacije učesnika. Ovo će biti veliki finansijki udar za Savez, ali mi sada više nemamo šansu za promenu staze, posebno što je Dragan Bošković, kao član tehničke komisije FIPS’ed garantovao da će svi radovi biti gotovi.

 

Na sastanku u Golupcu sa predstavnicima Opštine Golubac, 25.03.2011. potpisan je Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji.

 

Posle opsežne diskusije donete su sledeće odluke:

 

3.1. Usvojen finansijski izveštaj za 2010 godinu

 

3.2. Usvojen predlog osnovnih aktivnosti I prioriteta za 2011 godinu.

 

3.3. Finasijski plan za Svetsko klupsko prvenstvo Golubac 2011 koji je predložen od strane Sekretarijata I Foruma, mora na sastanku Organizacionog odbora Saveza da se sada imeni. D.Kovačević će predložiti izmene I poslati Savezu.

 

3.4. Finansijski plan za Ribolovnu olimpijadu će se utvrditi konačno 7 dana po završetku Svetskog klupskog prvenstva u Golubcu.

 

3.5 Uraditi projekat za odlazak na Ribolovnu Olimpijadu I konkurisati u Ministarstvu iz fonda od Igara na sreću I to najkasnije do 10 aprila. Pored toga probati da se iz Olimpijskog komiteta izvuku određena sredstva za ovu namenu I njima poslati dopis.

 

4. ČLANARINE, KOTIZACIJE, LICENCE

 

Svi predlozi sekretarijata I Foruma su usvojeni

 

5. NOVA PRAVILA FIPS-ed I PRAVILA SAVEZA KOJA ĆE SE PRIMENJIVATU U 2011

 

5.1. Svi predlozi sekretarijata I Foruma uz izmenu o dužini trajanja takmičenja I količini primame su usvojeni.

 

5.2. Aleksandar Krausović će napraviti izmene Pravilnika koje će se odštampati I dodati u postojeće Pravilnike.

 

5.3. Svi rukovodioci, članovi Skupštine, Upravnog odbora, Foruma, Predstavnici asocijacija, sekcija, članovi stručnih timova, reprezentativci, svi predsednici klubova – članica dužni su da imaju Pravilnik Saveza I upoznaju se sa njim. Mogu ga nabaviti u Savezu.

 

5.4. Upravni odbor Saveza odlučuje da se striktno poštuju antidoping pravila.

 

Svi takmičari su dužni da se na sajtu upoznaju sa antidoping pravilima.

 

Svi reprezentativci, članovi stručnih timova, svi stipendisti i svi ostali zainteresovani su u obavezi da pohađaju seminare o antidopimgu onda kada ih o tome Savez obavesti i pozove..

 

5.5. Upravni odbor Saveza odlučuje da se striktno poštuju pravila o upotrebi alkohola ( zabrani) na svim takmičenjima.

 

Instruktorski tim I delegat takmičenja je dužan da proveri takmičare, sudije kada posumnja da je isti koristio alkohol ili narkotike. Nabavljen je aparat za ove namene.

 

Posebno se zabranjuje upotreba alkohola svim reprezenativcima I članovima stručnih I organizacionih timova na reprezentativnim nastupima.

 

5.6. Posle više predloga, doneta odluka da se ove godine uvede zabrana pušenja dok traju takmičenja I ona će se primenjivati samo kod takmičara koji nastupaju na reprezentativnim nastupima. To važi I za članove stručnih timova.

 

( Forum će preciznije formulisati ovu odluku, ali ona počinje da važi od danas )

 

6. SISTEM TAKMIČENJA U 2011

 

6.1. Svi predlozi sekretarijata I Foruma su usvojeni

 

ZONSKI FORUMI ( izveštaj sa sastanka)

 

6.2. Svi predlozi Foruma su usvojeni

 

PREDLOG ŠASSRS ZA IZBORNO TAKMIČENJE U 2011

 

6.3. Pošto ovaj predlog tehnički nije bio na Forumu Saveza, predlozi ŠASSRS su usvojeni na UO Saveza.

 

( Ubuduće će to biti na Forumu)

 

7. KONKURSI

 

KONKURS ZA DOMAĆINE TAKMIČENJA

 

7.1. Svi predlozi Foruma su usvojeni

 

PREDLOG ŠASSRS ZA STAZE GDE ĆE SE ODRŽATI - IZBORNO TAKMIČENJE U 2011

 

7.2. Pošto ovaj predlog tehnički nije bio na Forumu Saveza, predlozi ŠASSRS su usvojeni na UO Saveza.

 

( Ubuduće će to biti na Forumu)

 

Pošto postoji mogućnost da se predložena staza neće naplaćivati od strane vlasnika I forsiraće se u nekoliko narednih godina, na predlog ŠASSRS, doneta je odluka

 

7.3. Da se vlasnik ove staze ( ili sama staza ) tretira kao SPONZOR ŠASSRS I reprezentacije po Pravilima koji važe za sponzore na nastupima.

 

KONKURS ZA VD SELEKTORE

 

7.4. Nakon pregleda prispele dokumentacije donete su sledeće odluke:

 

NENAD RADOVIĆ se imenuje za VD selektora u 2011 godini za disciplinu U 14

 

MILANČE VIRIJEVIĆ se imenuje za VD selektora u 2011 godini za disciplinu U 18

 

DUŠKO KOVAČEVIĆ se imenuje za VD selektora u 2011 godini za disciplinu U 22

 

MARKO VELIČKOVIĆ se imenuje za VD selektora u 2011 godini za disciplinu FEEDER

 

Za ostale discipline nije bilo zainteresovanih kandidata

 

7.5.Raspisati konkurs za VD selektora u disciplini lov šarana

 

KONKURS ZA UČESNIKE KAMPA PERSPEKTIVNIH SPORTSTA

 

7.6.Raspisati javni tender

 

7.7.Produžiti rok za prijave za perspektivne sportiste do 15 aprila

 

8. VERIFIKACIJA OSTALIH ODLUKA FORUMA I SEKRETARIJATA

 

UPRAVNI ODBOR prihvata sve odluke SEKRETARIJAT SAVEZA:

 

8.1. *INICIJATIVU da se iz Saveza isključe svi pojedinci I organizacije koje bi svojim delovanjem ,, narušile ugled I interese Saveza ,,a na osnovu člana 10 Statuta

 

8.2. *INICIJATIVU da se ,,preduzmu potrebne mere I razrešenje pojedinih organa I nosilaca funkcije ,, a na osnovu člana 10 Statuta

 

8.3. *INICIJATIVU da se na osnovu člana 10 Statuta iz Saveza isključe sve članice koje nisu ispunile obaveze iz člana 8 Statuta a koje nisu potpisale pristupnice I dobile odgovarajuću licencu

 

8.4. *INICIJATIVU da se sve discipline u našem Savezu tretiraju kako to nalaže Statut FIPS-ed,

 

8.5. *INICIJATIVU za promenu Pravilnika o radu sekcija, organizacija I asocijacija

 

8.6. *INICIJATIVU za promenu Statuta Saveza sportskih ribolovaca Srbije

 

Pored toga:

 

8.7. SAVEZ SPORTSKIH RIBOLOVACA SRBIJE upozorava zainteresovane pojedince I organizacije (klubove) da se jedino uplate preko tekućih računa Saveza sportskih ribolovaca Srbije priznaju I smatraju ispravnim.

 

8.8. SAVEZ SPORTSKIH RIBOLOVACA SRBIJE upozorava da licence ne može dobiti ni organizacija (klub) ni pojedinac koji nisu imirili obaveze prema Savezu sportskih ribolovaca Srbije.

 

8.9.SAVEZ SPORTSKIH RIBOLOVACA SRBIJE upozorava zainteresovane pojedince I organizacije (klubove) da se jedino licence organizacije I pojedinca (sudijske I takmičarske) dobijene od Saveza sportskih ribolovaca Srbije, priznaju I smatraju ispravnim.

 

8.10. SAVEZ SPORTSKIH RIBOLOVACA SRBIJE, zbog katastrofalne situacije u kojoj se nalaze klubovi koji se bave sportskim aktivnostima, tražiće sastanak u Ministarstvu životne sredine da se proveri situacija na terenu što se tiče prodaje ribolovačkih dozvola. Ono što je veoma bitno sve je više ribolovačkih radnji koje to rade, koje su osnovale ,, klubove,, i članarinu nenamenski troše.

 

SAVEZ ima pravo da se nametne ovom Ministarstvu jer mnoge zakonske odredbe se ne poštuju I SAVEZ jedini može rešiti nagomilane probleme vezane za edukaciju, polaganje ispita I evidenciju.

 

SAVEZ smatra da on jedini može u Srbiji da okupi svoje članice I da bude dobar poslovni partner Ministarstvu I korisnicima a da na takav način sve svoje članice aktivira u ovim poslovima. Na ovakav način bi Savez I članice našle pravi smisao svog delovanja a ,, kobajagi klubove ,, bi izbacili iz takve ,, igre,,.

 

Ova tačka je donela veoma ,, burnu,, diskusiju I veliki broj predloga za rešenje uz navođenje velikog broja praktičnih primera sa terena. Napominjemo da je preko 100 mejlova stiglo u Savez od pojedinaca i klubova, koji misle da Savez sa dozvolama i članarinama ima veze i traže pomoć u nagomilanim problemima.

 

Doneto je samo nekoliko zaključaka:

 

* Napraviće se RADNA GRUPA koja će pokupiti sve ove predloge, sve dospele mejlove i napraviti strategiju.

 

* Svako od članova UO će na svom terenu upoznati sve odbornike, gradske vlasti, poslanike i stranke o našoj inicijativi.

 

* Tražiće se sastanak i sa korisnicima i sa Ministarstvom.

 

* Napraviće se javne rasprave po teritorijalnom principu gde će biti pozvani svi.

 

* Tražiće se pomoć medija I svih zainteresovanih ljudi koji mogu da nam pomognu.

 

* Pokrenuće se potpisivanje PETICIJE pojedinaca, klubova i članica za ovakvu akciju.

 

Akcija počinje 12 aprila i trajaće sve dok SAVEZ I ČLANICE ne dobiju mesto koje im pripada

 

9. ŽALBE NA ODLUKE FORUMA

 

Arsenijević Mihajlo je uputio žalbu UO gde je naveo više pojedinačnih navoda.

 

9.1 Upravni odbor je uputio Forumu zahtev da se prekontrolišu moguće tehničke greške oko pojedinaca

 

9.2. Upravni odbor je potvrdio odluku Foruma, što se tiče Arsenijević Mihajla

 

Jokić Marina je uputila žalbu UO gde je navela razloge svog nedolaska i donela kompletnu dokumentaciju

 

9.3. Upravni odbor je ovog puta prihvatio žalbu, jer je dokumentacija kompletna, uz napomenu da ubuduće Forum , to znači ni Upravni odbor neće prihvatati dokumentaciju koja ne stigne na vreme. Jokić Marina bi sigurno sa ovom dokumentacijom, opravdala svoj nedolazak ali da je ona stigla na vreme u Savez.

 

Zato se postojeća odluka zamenjuje sledećom. JAVNA OPOMENA ( i ZADNJA OPOMENA ) za ovakav prekršaj.

 

10. SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U SRBIJI 2011

 

10.1 Usvojene sve odluke Foruma, Sekretarijata UO i Organizacionog odbora a koje su vezane za Svetsko prvenstvo

 

10.2 Potpisaće se Ugovori sa gradom, smeštajnim kapacitetima, dobavljačima mamaca, korisnicima usluga

 

i licima koji iznajmljuju prostor, Jedriličarskim savezom Srbije i drugima

 

 

11. MEDJUNARODNA AKTIVNOST

 

11.1. ODLUKA UO: Prioritet - ribolovna olimpijada u Italiji sa što više reprezentacija

 

11.2. Prihvaćene sve odluke sekretarijata UO I Foruma šro se tiče ribolovne olimpijade

 

11.3. Napraviti odbor za odlazak na Olimpijadu

 

11.4. Svaki selektor, koji već sada ima završen ciklus takmičenja treba da objavi reprezentaciju.

 

Svi ostali selektori će objaviti reprezentaciju po završenom ciklusu izbornog takmičenja.

 

11.5 Svaki takmičar, kada ga selektor uvrsti u tim, treba da se izjasni da li prihvata uslove po kojima će ići na ovo takmičenje.

 

11.6. Napraviti timove za Olimpijadu za svaku disciplinu posebno i napraviti više sastanaka sa timovima za odlazak na Olimpijadu.

 

Svaki tim u svojoj disciplini treba da se potrudi da pomogne Odboru oko smeštaja itd.

 

Svaki tim treba da napravi spisak potencijalnih putnika, potrebnih stvari za svoju discipline, mogućnost prevoza, količine mamaca, veličine trenerki I ostale odeće

 

11.7. Ove godine uraditi nove trenerke i majice ( Miteks- Arilje I još dve ponude )

 

11.8. DUNAVSKO JADRANSKA LIGA

 

Dunavsko jadranska liga je pod znakom pitanja. Ubrzo mora da se reše neke elementarne stvari. To će biti klupsko takmičenje i dalje ali prijave mogu da šalju I primaju samo nacionalni savezi I ne sme se dozvoliti da klubovi domaćini prave svoje tzv ,,kupove,, I da oni pozivaju ,,zainteresovane ,, jer to gubi smisao našeg osnivanja. Moraju pravila da budu ,,jasna, napisna,, i da se ne menjaju stalno od godine do godine.

 

Usvojene sve odluke Foruma, Sekretarijata UO i Organizacionog odbora a koje su vezane za Dunavsko jadransku ligu za sve discipline

 

12. PROSTOR I ODRŽAVANJE PROSTORA

 

Doneta odluka za raspisivanje oglasa za izdavanje prostora. Razmotriti I druge mogućnosti o postojećim prostorijama.

 

13. RAZNO

 

* Odluka o potpisivanju Ugovora sa Revizorskom kućom AUDITOR d.o.o sa sedištem u Beogradu, Strahinjića Bana 26 o revizorskom izveštaju a na predlog Sportskog saveza Srbije.

 

* Kazne po odlukama Foruma uplatiti do trenutka izdavanje licence za 2011 godinu

 

* Konkurisati kod FIPS-ed za Evropsko prvenstvo za seniore u 2014 godini I za svetsko prvenstvo za dame u 2015 godini

 

* Odlazak na Kongres CIPS I Vanredni Kongres FIPSed 31.03. 03.04 Roma

 

* Zadužuje se NIŠAVA iz Niša da pokrene MUŠIČARSKU ORGANIZACIJU, pošto ona ima najviše članova. Marković Dejan je zadužen da napravi plan aktivnosti, vezanih za ovu organizaciju. Rok: HITNO

 

Sastanak završen u 16,15

 

Zapisnik Dejan Arsić Predsednik Dragan Bošković

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...