Jump to content

Torrix 12 Te Carp Rod From Harrison


Recommended Posts

Kao sto je Jane napisao tije cena u prodavnicama za ove stapove.Ali ako sebi hoces stap da opremis po svojoj potrebi,zamislu,zelji a da ti budu i unikati stapovi,onda ti mozes izaci po istoj ceni kao i u radnjama ili mnogo skuplje!Sve zavisi kakve komponente stavis na stap.
Link to comment
Share on other sites

Primetio sam da se na engleskim forumima uglavnom vodi polemika u izboru stapa izmedju Harrison-a, Free Spirit-a i malo redje Century-a... ( svi mogu biti custom made )

Nisam primetio da neko peca sa Harrison-ima u Srbiji ( ovo se odnosi na saranske stapove, varalicaraca ima prilicno ),

bilo bi odlicno kada bi neko iz prve ruke mogao malo da kaze o ovim stapovima, posto to oni izgleda ocigledno zasluzuju...

Englezi mi nekako nisu merodavni, ne mogu da procenim sta je za njih allround rod, a sta motka...

Link to comment
Share on other sites

ja sam peco na harrisona chimeru bruse ashby izvedbu (jedan od redjih shtapova) 13 3,25lb po meni jedan od najboljih shtapova koje sam video.Odlican bacac nije mocuga al je veoma precizan i oshtar a sdruge strane odlican na ribi,Mana tezi i mnogo deblji od FS H-is i kruci.Ko je za all roundera do 140 metara ovo je odlican shtap ako mu nesmeta debljina.Fenomenalna zavrshna obrada i odlican carbon koji sam video jedino na FS shtapovima vishe klase.Torix je poput h-is i nije najaci shtap u harrisonovom arsenalu vec je to trebushet pa onda chimera.Torix je shtap poput h-is za ljude koji bi da uzivaju u pecanju al i da uzivaju u perfekciji od shtapa.Torix je isto izradjen od istog carbona kao i FS H-is shtapove.

 

 

http://img811.imageshack.us/img811/4805/21112010766.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
torix je izuzetno zahtevan stap za izbacaj. Traži izuzetnu tehniku da bi se postigle maksimalne daljine.A što se tiče sličnosti sa free-spiritom to je isti blank uradjen u Harisonovoj fabrici u Londonu.Kada sam kupovao svoje štapove bio sam u velikoj dilemi izmedju torixa i FBS-a i onda sam uzeo u ruke Harisson balistu i ljubav na prvi pogled i za sva vremena.štap je spiralno pleten ali od različitih karbonskih vlakana kroz štap tako da odgovara različitim zahtevima različitih zona štapa,mislim da to oni zovu UD.Ne postižu se basnoslovne daljine u izbačaju ali se sa njim može pogoditi u oko, uopšte nije zahtevan i može se dostaaaaa opteretiti. Moji su 12f, 3,5lbs ali sa ribom na štapu imam osećaj kao da su od dve i po libre.Uz sve to možete svaki od Harrison štapova uraditi po svojoj volji i mogućnostima. Uglavnom u Harrisonu imaju štapove za sve prilike, samo treba odlućiti šta vam treba.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Pozdrav drustvo,

prije nego krenem u nabavku blankova htio bi se jos jednom ovdje posavjetovati . Naime u planu su torrixi 12ft 3,25lb ili torrix TE 12,6ft 3,5lb. Na njih ce doci KWSG vodilice medjutim to sada nije vazno vec zanima me razlika u akciji , ostrini stapa. Naime imam Set stapova Balista 13ft 4lb i NG+ 12ft 2,75lb sto znaci pashu mi takvi stapovi koji nisu preostri i tvrdi. Ustvari trazim nesto izmedju ovih stapova koje imam . Eto bio bih zahvalan za svaku reakciju sto se tice usporedbe izmedju ova dva torrixa.

Unaprijed se zahvaljujem i nadam se da nisam upao u pogresan topic.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...