Jump to content

Mravlja Kiselina


Recommended Posts

Mravlja Kiselina-Tecni Atraktor (formid kiselina).Da li je neko koristio u Boilima i kakva je uloga same kiseline.Da li sme da se pripremi za Kukuruz na sledeci nacin:

10 kapi Formid kiseline

0,5 tople vode

50 ml Melase

Link to comment
Share on other sites

Evo i slika.Znaci nisam dobro napiso 10 kapi kiseline se prvo rastopi u toploj vodi pa se tek onda doda Melasa.Posle se ubaci kuvani kukuruz da sve to lepo upije.Citajuci o tome kazu da je to mnogim takmicarima bila neizostavna tecnost u izradi svoih boila.Naravno preporuka je da se snjom pazljivo rukuje i da se cuva sluzokoza.Mozda ja nisam u pravu a mozda ce nekom zagolicati mastu i napraviti neki rezultat. :a054: http://www.nikl.sk/obrazky/eshop/198-atraktor-formid-acid-kopie-lq.jpg
Link to comment
Share on other sites

Nisam siguran da sve to nije samo "prica" da bi se uzela para na jos jednu "cudotvornu" hemikaliju koja je malo poznata pa je samim tim i mala sansa da neko pobije njenu efikasnost i upotrebljivost. Sasvim je nemoguce da se u prirodi nadje u takvoj kolicini da bi saranu nesto znacila ili mu pomagala pa je posle on prepoznaje kao korisno i "nalece" na to. Prvo, naziv na etiketi je pogresan jer se ta kiselina zove FORMIC ACID a ne FORMID ACID. To je ona materija koja nam izaziva svrab i lokalnu reakciju koze kad nas "opece" kopriva ili nas ubode mrav ili pcela. Ona je baktericidna i koristi se za produzavanje trajanja stocne hrane jer sprecava tj. odlaze fermentaciju pa se stocna hrana duze odrzi upotrebljiva. Ne verujem ni da je ta priprema dobra jer joj toplota jako smeta i odmah se raspada na Ugljen Monoksid i vodu, a tu kazu da se sipa u toplu vodu. Vrlo je korozivna i treba mnogo paziti u rukovanju pogotovo pri duzem koriscenju - moze da pravi alergijske reakcije. Mesavina isparenja mravlje kiseline i vazduha je eksplozivna! Jedino sto mi pada na pamet da bi mozda bila korisna je ako se doda vecoj kolicini kuvanog kukuruza da ga duze odrzi da ne pocne da fermentise.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...