Jump to content

Liga Basiana 2015 God


Recommended Posts

 


U novembru stavljamo predlog za sledecu godinu sto se tice lige za 2015 god.Kao i uvek Basiana ce izaci sa novim iznenadjenjima za sledecu godinu.Nadam se da ce biti itekako primamljivo i zanimljivo.Samo jedan primer da ce kotizacija biti visa za 10evra a nagrade duplo vece nego ove godine.Za sada toliko budite strpljivi nadamo se da ce vam se svideti.


  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Liga Basiane 2015 imace dva termina i dve opcije 

     

  PRVA OPCIJA

Peca 12 ekipa kotizacija 60 evra po ekipi.Peca se u dva sektora.Ne moze se pecati dva puta isto mesto tako da sve ekipe prodju sva mesta u svom sektoru u toku lige.Nagrade se dele samo pobednicima sektora po 700 evra

 

 DRUGA OPCIJA

 

Peca 12 ekipa kotizacija 100 evra po ekipi.Peca se u dva sektora. Ne moze se pecati dva puta isto mesto tako da sve ekipe prodju sva mesta u svom sektoru u toku lige.Nagrade sa dele samo pobednicima sektora po 1950 evra .Ako se prijavi 10 ekipa onda su nagrade za pobednike sektora po 1650 evra.

 

 

Ove dve lige bice nezavisne jedna od druge i pecace se u razlicitim terminima. Termini za odrzavanje lige bice naknadno objavljeni.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

ZVANICNI PRAVILNIK ZA  SEKORSKU LIGU BASIANA 2015

 

-Ekipa se sastoji od 4+1 clana.Aktivno ucesce u takmicenju imaju 4 clana ekipe.Peti clan je rezerva.Pre pocetka takmicenja nijedan stap ne sme biti zabacen u vodu.

- Pecanje se vrsi sa sest stapova u vodi.Ukoliko sudija zatekne vise od sest stapova zabacenih u vodu ekipa ce biti kaznjena.

- Takmicari u boksu mogu da poseduju neogranicen broj stapova,ali pri zameni stapova takmicari su duzni da jedan stap potpuno izvade iz vode,a tek potom zabace drugi stap.

- Sistem se moze zabacivati iskljucivo pomocu stapa.Stapovi koji se koriste u takmicenju mogu biti iskljucivo saranski i nesmeju biti duzi od 4 metra.Najlon koji se koristi nesme biti tanji od 0.25 mm.

- Dozvoljeno je pecanje samo sa jednom udicom po stapu,a mamac mora biti na dlaci.

- Svo zrnevlje koje se koristi za prihranu mora biti kuvano.

- Zabranjeno je prihranjivanje i koriscenje boila precnika veceg od 22mm,lepljenje paste na olovo ili mamac.Boile moraju obavezno biti kuvane ( nesmeju pod pritiskom prstiju ostati u zgnjecenom obliku ).

- Hranjenje je dozvoljeno iskljucivo : raketom,prackom,kobrom i PVA vrecicama ,mrezicama i koncem.U nocnom periodu koji ce odlucivati glavni sudija,dozvoljeno je pecanje samo uz pomoc PVA vrecica ,mrezica i konca.

- Upotreba nekog drugog nacina hranjenja nocu sem sa PVA materijalom ,ekipa ce biti kaznjena.

- Zabranjeno je ; koriscenje hranjenje i pecanje na zivi mamac i nekuvani kukuruz.

- Nije dozvoljeno imati u boksu zive i vestacke mamce osim gumenog kukuruza .Sudija ce takve stvari udaljiti iz boksa ,a ekipa ce biti kaznjena .

- Svaka ekipa mora imati minimalno 7 sakova za cuvanje ribe kao i satanski meredov sa okcima max 10x10 mm i podmetac za ribu,koji nesme biti manji od 100x60 cm.

- Ulazak u boksove od strane ljudi koji se ne takmice je strogo zabranjen.

- Kada se svira kraj takmicenja,a neka ekipa ima ribu na stapu ,riba ce se izmeriti i bodovati.

- Merenje ribe obavlja iskljucivo sudija sa pomocnikom.

- Merenju ulova mora da prisustvuje i clan susedne ekipe.

- Na svakoj listi ulova mora da bude potpis; clana ekipe kojoj se meri ulov i sudije koji trenutno meri ulove.Ribu u vodu vraca iskljucivo sudija ili pomocnik sudije.

- Nakon svakog takmicenja boks mora ostati u cistom stanju.

- Zabranjeno je da ekipa posle pocetka takmicenja donosi bilo sta sto se odnosi na mamac ili prihranu za ribu.

- Ulovljeni primerci sarana i amura teski preko 10 kg merice se odmah ,a ekipa je o takvom ulovu obavestiti sudiju.

- Prilikom polaganja ribe na podmetace,isti moraju biti vlazni kao i sakovi prilikom smestanja ribe u iste,gde ce se cuvati do merenja.Svaka riba se mora tretirati sa naj vecom paznjom i neostecena mora biti vracena u vodu.

- Ostecenu ribu je svaki takmicar duzan prijaviti sudiji.Svako namerno ostecenje ribe povlaci rigorozne kazne, u zavisnosti od stepena ostecenja.

- Eventualno uginuce ribe povlaci meru momentalne diskvalifikacije takmicarske ekipe iz daljeg toka takmicenja,ukoliko sudije utvrde da je uginuce usledilo nakon greske takmicara.

- Nocu nije dozvoljena upotreba lampi i raflektora prilikom vadjenja i zabacivanja,osim lampi koje idu na glavu i ciji svetlosni snop nesme biti veceg dometa od 8 m.

- Strogo je zabranjeno lozenje vatre na takmicarskim pozicijama ,osim ako postoje takva mesta.

- Strogo je zabranjeno svako ometanje javnog reda i mira u smislu proslavljanja postignutog ulova, pustanja muzike i preglasne medjusobne komunikacije takmicara unutar takmicarskih pozicija.

- Brigu oko postovanja propozicija , odnosno regularnosti takmicenja , vodice clanovi sudijske organizacije odnosno takmicarske komisije.

- Duznost svake takmicarske ekipe za vreme takmicenja je da na zahtev glavnog sudije pokaze mamce i prihranu koju koristi , kao i da izvadi zabaceni takmicarski stap radi provere ispravnosti sistema , odnosno prezentacije mamaca.

- Strogo je zabranjen svaki ulazak u vodu pre i posle takmicenja.

- Bodovace se samo ulovljeni primerci rarana i amura tezine od 1 kg pa navise.

- Kapiten ekipe duzan je da proveri ispravnost merenja i da obavezno potpise sudijsku listu ulova.

- Slikanje - odnosno snimanje ulovljenih primeraka ribe , dozvoljeno je neposredno pred pustanje u vodu i nesme trajati duze od 60sec ,a slikanje je dozvoljeno samo u klececem polozaju.

- Ukoliko sudija ustanovi da neka od takmicarskih ekipa krsi propozicije takmicenja, duzan je da o tome obavesti disciplinsku komisiju odnosno kapitene ekipa , koja ce zasedati odmah i odlucivati o visini disciplinske mere koju ce izreci.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

termini sektorske lige su

 

prvo kolo     24-26 april

drugo kolo   29-31 maj

trece kolo    26-28  jun

cetvrto kolo 24-26  jul

peto kolo     28-30  avgust

sesto kolo    25-27 septembar

 

Na kraju svakog kola prve tri ekipe u generalnom plasmanu tog kola dobijaju pehare za prvo drugo i trece mesto.

Uplate bi isle na sledeci

 

Prilikom prijave se uplacuje 60 e i to je uplata sestog kola

Na pocetku prvog i drugog kola se uplacuje po 90e ,tako da trece i cetvrto kolo se uplacuje po 60e.

Sve zainteresovane ekipe treba da uplate prijavu do 15 marta.

Na kraju sestog kola prvoplasirane ekipe iz oba sektora dobijaju po 700 evra

Organizator zadrzava pravo dopune pravilnika do 30-12-2014

Sve ekipe koje uplate ucesce do 15 februara sleduje gratis pecanje 24h u vreme trajanja lige.

takmicenje ce se odrzavati u dva sektora,tako da ekipe kada dodju na prvo kolo i izvuku pozicije za pecanje znace odmah u kom sektoru ce pecati celu ligu s tim da se ne moze pecati dva puta isto mesto.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Nznm . Realno gledano bolja je od proslogodisnje jer su vece sanse za osvajanje nagrade . Posto je u dva sektora podeljeno svi su podjednaki sto se mesta tice.("Bolja mesta "su u prvom sektoru ,a "losija mesta"u drugom . ) i jos nema mogucnosti da dva puta pecas jedno mesto tako da su svi RAVNOPRAVNI. definitivno ce biti bolje nego prosle godine ,a i prosle godine je bilo ok.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...