Jump to content

Mega Kup Basiana 17-19 April


Recommended Posts

Kup je planiran da se odrzi 17-19 aprila sa pocetkom tj.okupljanjem 17-og u 15 h i traje do 19-og do 15 h.Peca 4 ravnopravna clana sa 6 stapova.Dozvoljeno je sve osim zivih mamaca.Peca se po pravilima Basiane .Kotizacija za ovaj kup je 200e po ekipi.Nagrade  sa 10 ekipa su sledece> PRVO MESTO 800e DRUGO MESTO 500e i TRECE MESTO 300e plus pehari za prva tri mesta.Svi zainteresovani neka se jave naj kasnije do 12-og aprila.

Link to comment
Share on other sites

- Pecanje se vrsi sa sest stapova u vodi.Ukoliko sudija zatekne vise od sest stapova zabacenih u vodu ekipa ce biti kaznjena


- Takmicari u boksu mogu da poseduju neogranicen broj stapova,ali pri zameni stapova takmicari su duzni da jedan stap potpuno izvade iz vode,a tek potom zabace drugi stap.


- Sistem se moze zabacivati iskljucivo pomocu stapa.Stapovi koji se koriste u takmicenju mogu biti iskljucivo saranski i nesmeju biti duzi od 4 metra.Najlon koji se koristi nesme biti tanji od 0.25 mm.


- Dozvoljeno je pecanje samo sa jednom udicom po stapu,a mamac mora biti na dlaci.


- Svo zrnevlje koje se koristi za prihranu mora biti kuvano.


- Zabranjeno je prihranjivanje i koriscenje boila precnika veceg od 22mm,lepljenje paste na olovo ili mamac.Boile moraju obavezno biti kuvane ( nesmeju pod pritiskom prstiju ostati u zgnjecenom obliku ).


- Hranjenje je dozvoljeno iskljucivo : raketom,prackom,kobrom i PVA vrecicama ,mrezicama i koncem.U nocnom periodu koji ce odlucivati glavni sudija,dozvoljeno je pecanje samo uz pomoc PVA vrecica ,mrezica i konca.


- Upotreba nekog drugog nacina hranjenja nocu sem sa PVA materijalom ,ekipa ce biti kaznjena.


- Zabranjeno je ; koriscenje hranjenje i pecanje na zivi mamac i nekuvani kukuruz.


- Nije dozvoljeno imati u boksu zive i vestacke mamce osim gumenog kukuruza .Sudija ce takve stvari udaljiti iz boksa ,a ekipa ce biti kaznjena .


- Svaka ekipa mora imati minimalno 7 sakova za cuvanje ribe kao i satanski meredov sa okcima max 10x10 mm i podmetac za ribu,koji nesme biti manji od 100x60 cm.


- Ulazak u boksove od strane ljudi koji se ne takmice je strogo zabranjen.


- Kada se svira kraj takmicenja,a neka ekipa ima ribu na stapu ,riba ce se izmeriti i bodovati.


- Merenje ribe obavlja iskljucivo sudija sa pomocnikom.


- Merenju ulova mora da prisustvuje i clan susedne ekipe.


- Na svakoj listi ulova mora da bude potpis; clana ekipe kojoj se meri ulov i sudije koji trenutno meri ulove.Ribu u vodu vraca iskljucivo sudija ili pomocnik sudije.


- Nakon svakog takmicenja boks mora ostati u cistom stanju.


- Zabranjeno je da ekipa posle pocetka takmicenja donosi bilo sta sto se odnosi na mamac ili prihranu za ribu.


- Ulovljeni primerci sarana i amura teski preko 10 kg merice se odmah ,a ekipa je o takvom ulovu obavestiti sudiju.


- Prilikom polaganja ribe na podmetace,isti moraju biti vlazni kao i sakovi prilikom smestanja ribe u iste,gde ce se cuvati do merenja.Svaka riba se mora tretirati sa naj vecom paznjom i neostecena mora biti vracena u vodu.


- Ostecenu ribu je svaki takmicar duzan prijaviti sudiji.Svako namerno ostecenje ribe povlaci rigorozne kazne, u zavisnosti od stepena ostecenja.


- Eventualno uginuce ribe povlaci meru momentalne diskvalifikacije takmicarske ekipe iz daljeg toka takmicenja,ukoliko sudije utvrde da je uginuce usledilo nakon greske takmicara.


- Nocu nije dozvoljena upotreba lampi i raflektora prilikom vadjenja i zabacivanja,osim lampi koje idu na glavu i ciji svetlosni snop nesme biti veceg dometa od 8 m.


- Strogo je zabranjeno lozenje vatre na takmicarskim pozicijama ,osim ako postoje takva mesta.


- Strogo je zabranjeno svako ometanje javnog reda i mira u smislu proslavljanja postignutog ulova, pustanja muzike i preglasne medjusobne komunikacije takmicara unutar takmicarskih pozicija.


- Brigu oko postovanja propozicija , odnosno regularnosti takmicenja , vodice clanovi sudijske organizacije odnosno takmicarske komisije.


- Duznost svake takmicarske ekipe za vreme takmicenja je da na zahtev glavnog sudije pokaze mamce i prihranu koju koristi , kao i da izvadi zabaceni takmicarski stap radi provere ispravnosti sistema , odnosno prezentacije mamaca.


- Strogo je zabranjen svaki ulazak u vodu pre i posle takmicenja.


- Bodovace se samo ulovljeni primerci rarana i amura tezine od 1 kg pa navise.


- Kapiten ekipe duzan je da proveri ispravnost merenja i da obavezno potpise sudijsku listu ulova.


- Slikanje - odnosno snimanje ulovljenih primeraka ribe , dozvoljeno je neposredno pred pustanje u vodu i nesme trajati duze od 60sec ,a slikanje je dozvoljeno samo u klececem polozaju.


  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...