Jump to content

Macak

Registrovani Član
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Macak

  1. Taj i svi drugi čarobni spray dodatci ne donose ama baš ništa pozitivno!

    Oni će da nestanu (isperu se) sa boile još pre nego što olovo padne na dno.

    Žali bože novaca…

    ;)

    Ave Gato Negro

    Da li si misljenja da i nutramino,minamino,atractamini ppc i sl stvari nisu uopce potrebne u boili tj izvana ?

  2. Pa moze Jane moze.Uzmes neke komponente koje ide 20g i pomijesas s nekom koje ide npr 100g a razlicite je boje.20g se da lijepo izmijesati sa 100g.Ovih 100g se da lijepo izmjesati u 1kg mixa.Ako su komponente razlicite boje odlicno vidimo da li su se dobro promijesale ;) Sto se tice GLM stavite ipak u jaja da ne kompliciramo ali neke komponente mozete izmijesati kako sam vec i naveo.
  3. Evo kako sam prepravio grejalicu sa boca kartusa na velike kucne boce.Takodje se cev moze skinuti i ponovo koristiti na male boce kartuse.Patent je moja ideja a struger je uzeo 20 evra.

    http://s2.postimage.org/18P5l0.jpg

     

     

    http://s1.postimage.org/LWA80.jpg

    http://s1.postimage.org/LXw_r.jpg

    Ovo super izgleda .Za one koji se ne mogu ovako snaci jednostavnije je da kupe nesto ovako

    http://www.gasfritzen.de/campingheizung ... p-513.html

    Dobije se grijalica,regulator i crijevo 1,5m za 37€. Izadje nesto jeftinije nego ova preradjena grijalica od carpvorevera koja doduse ima prednost jer moze jos uvijek koristiti kartuse.

  4. Meni je najbliža teorija što se tiče tigrovog oraščića ona koja kaže, šaran ga na određenim vodama(ne svim) uzima najviše iz razloga što mu je jako sličan prirodnoj hrani u vodi kao nekim pužičima npr. Plus toga dok ga konzumira dešava se ono krckanje kao i kad lomi pužiča.

    Loša je stvar što šaran od prve na žalost ne probavi tigrov oraščić več ga takvog izlomljenog i nepobravljeng izbacuje van a on je kao takav,usitnjen, još uvijek jako privlaćan jer sad opet liči na nešto drugo. Tako puno čestica na i oko hranilišta može donjeti probleme kod ribolova.

    Ima nesto u toj teoriji jer i moje iskustvo s tigerom je da na vodama s puno skoljki,puzica dobro radi.Da li zbog izgleda ili efkta krckanja ne znam ali sam imao konstantno grizeve.

  5. E kad bi mu neko rekao i za "kip tablu" bio bi brzi kod rolanja :D

    koristim ju za boile manje od 16mm inace kosi roler za vece promjere.

     

     

    http://www.imagesforme.com/upload/06db42ce.jpg

     

    http://www.imagesforme.com/upload/e15a6ef6.jpg

     

    http://www.imagesforme.com/upload/5d9381af.jpg

     

    http://www.imagesforme.com/upload/12a00b21.jpg

  6. Evo moje iskustvo kako da se rijesim deverika i manjih sarana na hranilistu i pokusam uhvatiti kojeg veceg.U sredinu hranilista nabacam kukuruza secerca,konoplje,jecma a okolo boile i tvrdi kukuruz(najbolje mi se pokazao onaj za golubove koji nakon dana mocenja jedan sat kuham).Deverike babuske (a ponekad i pastrmke jer ja sam iz Bayerna :D )naprave pravu uzbunu na hranilistu skupljajuci partikl.To ce privuci i one vece sarane koji su oprezniji i nece se zaletit tek tako na hraniliste vec ce polako na rubu hranilista uzet po koju boilu i uz malo srece i moj mamac.Tu taktiku sam nazvao Caru (saranu) carevo a i ostalima nesto.

     

    http://img262.imageshack.us/img262/1372/zweikrugasx7.jpg

    Shot at 2007-06-27

  7. Pozdrav svima!

    Zovem se Grgic Dusko,rodjen davne 1965 u Osijeku a zivim u Münchenu.Od moga posljednjeg posijeta ovom sajtu, vidim, okupilo se lijepo drustvo i nadam se da ce te i mene prihvatiti.Neki me znaju pod nickom Macak a neki kao Rocky Rocketeer a raduje me da ovdje upoznam i one saranase s podrucja ex Yu s kojima se do sada nisam sreo ni na vodi ni na forumima.

×
×
  • Create New...