Jump to content

AccA

Registrovani Član
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AccA

  1. Sada videh ovaj post, pa te nisam pitao sinoc. Sto se tice desne strane, da li je mesto br. 11 najblize restoranu, a mesto 19 skroz tamo na kraju jezera ili je obratno?
  2. Ovo smo mogli i na PP, ali nema veze. Hvala na savetima. Planirao sam desnu stranu (gledajuci sa parkinga), negde na sredini. Prosetao sam malo oko jezera i tu sam video najvecu aktivnost ribe na povrsini, mada to apsolutno ne mora nista da znasi. To bi trebalo da su ta mesta (11,12 ili 13) koja si i pomenuo. 19? To je predpostavljam na samom kraju. Mada, znam da na takmicenjima ima 17 pozicija,odakle sada 19? 2 i 3 sa leve strane? To je oko ostrva predpsotavljam. Zar ta mesta nisu vazila za jedna od losijih?
  3. Ma, tu sam ja. Ali, em ovo odvratno vreme, em stisle obaveze pa sam malo proredio dolaske... Ali cim mi se ukaze bar 2-3 sata "viska" svratim. Juce sam izvadio 2 kom, imao sam dva spadanja i 2 (nazalost) kidanja. Nisam imao toliko promasaja za predhodnih 10 izlazaka. Ovaj put sam pecao u onom cosku odmah na pocetku gde je onaj kabal. I ja sam primetio da sarani na malom jezeru kod mene najcesce svracaju. Mada ko ciljno peca sarana, on je uglavnom na velikom jezeru. Na maloj pecaju uglavnom babusku, pa saran ako slucajno naleti. Za ovih 30-ak poseta vasoj vodi, koliko sam ove godine imao, sam stekao neko iskustvo kako i gde se treba pecati saran na maloj bari. Mozda je u tome tajna... Oper sa druge strane, dok drugi upecaju i po 5kg babuske, ja imam 2 ili 3 komada.... Ali sutra ili prekosutra dolazim na veliko jezero.
  4. Posle poplava sam u 3 navrata pecao na malom jezeru (poslednji put juce popodne). Odem kasno popodne na po 2-3 sata. Par sarana i par babuski i to je to. Mada su babuske bile usputne jer ja i na malom jezeru pecam sarana. Naravno uz lagan pribor i na plovak... Svaki izlazak je bio bolji nego predhodni, tako da je evidentno da riba pocinje sve bolje da radi. Verujem da je tako i na velikom jezeru u sta cu se uveriti koliko sutra/prekosutra...
  5. :clap: Pa lako mu je upecati sarana kod baste restorana kada gosti restorana redovno hrane mesto Kako jednom prilikom jedan od gostiju rece konobaru, kada su deca u pitanju uvek treba da se donese 2 lepinje. Jedna za dete, a druga za labudove i patke (naravno, ono sto promakne njima, ne promakne saranu)...
  6. U pravu si, med je u pitanju. Nisam gledao ambalazu vec mi Boban rekao. Cak sam u postu i napisao med, pa sam ispravio jer nisam bio siguran. A za komarce mogu i sam da potvrdim. Danas popodne sam se uverio. Mada pored njih grizu i "sarancici" na malom jezeru, ali to vec nije tema :whistle: Ne znam samo kada si uspeo napisati ovaj post, kada sam ubedjen da si u navedeno vreme bio na 10m od mene.....
  7. Mislim da bi trebalo i reci / napisati sa kakvim priborom i na koje mamce Boban peca. Da me neko ne razume pogresno. Boban je dokaz da za kapitalnog sarana nisu neophodni rod podovi, indikatori, baitruneri, boile sa nekim tajnim aromama napravljene po jos tajanstvenijim receptima.... Covek peca sa skrominim priborom, stapovi stoje na onim klasicnim metalnim drzacima, a indikator trzaja je najobicnije majmunce. Koliko sam ja primetio, omiljeni mamac mu je kukuruz secerac sa aromom vanile.
  8. To je znaci to, taj ogradjen deo oko baste restorana se nece koristiti za pecanje. Ja mogu da lupim orjentacione mere, ali ce se sigurno neko javiti sa tacnim ili bar pribliznim merama.
  9. Izvestaj sa fazanerije od pre 3 sata. Postavljaju se sajle koje dele jezero. Stigla je i gradja za nove platforme koj se prave sa druge strane jezera. Od ribolovaca nije bilo nikoga do 12 sati (ne racunajuci cuvara Bobana koji je jutros nesto malo pecao). Tek posle 12 sati je stigla jedna ekpia (mislim da su mestani, a ne znam da li se i takmice). Rece mi Boban da je juce bila jedna ekipa iz Beograda (ako sam ga dobro razumeo) i da su standardno dobro prosli. Pod ovim standardno se valjda misli na nekoliko desetina komada. Nisam takmicar i uopste saranski ribolov je nesto za mene sasvim novo i stvarno se ne razumem u tu tematiku, ali sta nekome znaci da hrani odredjeno mesto ili mesta kada ne zna na kom mestu ce biti na takmicenju. Jedino da ide oko jezera i po malo baca bolie da ribu malo privikava na neku svoju tajnu aromu.... Nego ne pitah danas Bobana, ali po ovome kako se jezero deli ispada da se kod one cevi kod baste ne moze pecati, jer je i taj deo vode podeljen, a nema mesto za pecanje.
  10. AccA

    Kontakt Telefoni

    Fazanerija, Ub 064/350-96-78, Boban
  11. Ja sam nov u svemu ovome, ali u prilog ovoj tvrdnji ide i to sto sam putovao i po 150 km u jednom pravcu do nekog revira, a Fazanerija mi je na 25 km od kuce. Posredstvom ovog foruma sam i saznao za ovaj teren. Definitivno Ubljani moraju malo poraditi na marketingu. Ovde mi samo nije jasno, zasto je vlasnik u malo jezero ubacio te krupne sarane kada je evidentno (bez obzira na znanje i iskustvo) da ga je tesko izvaditi sa teleskopom / petljasem.
  12. Naravno da si mi pomogao. Bio sam u Subotu u Fazaneriji (svratio u povratku sa izlozbe pasa), i imao sam priliku da na delu vidim CT ENERGY. Za nekih sat vremena, koliko sam proveo u basti restorana, su vadili sarane kao na traci. Drugi ribolovci (bilo ih je na jos par mesta) su , cini mi se, pecali sa znatno manjim uspehom. Teren mi se dopao, svidja mi se sto ima i taj deo za plovkarose gde mogu uzivati i klinci ali i svi oni koji vole taj vid pecanja. A u prilog svemu ide i to sto mi je to od kuce 25-30km. Tako da se nadam da cu biti cest posetilac Okna!
  13. Nisam takmicar i daleko sam od toga. Kakav je ovaj revir za neko hobi pecanje i da li ima nekih favorizovanih ili bar laksih mesta za nas hobi pocetnike? Primetio sam da sa druge strane parkinga ima jos neko manje jezerce (ako ga tako mogu okarakterisati - vise je neka barica), da li je tu dozovljeno pecanje? Posto sam video da postoje klupice oko jezerceta, predpostavljam da jeste na plovak petljasem. Hvala.
×
×
  • Create New...