Jump to content

beni

Registrovani Član
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

beni last won the day on July 7 2013

beni had the most liked content!

beni's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

7

Reputation

  1. Ja imam Mg Big light iz prosle godine, pre toga sam imao daiwa infitity (prvi-stari model), MG Light krevet je veoma velik (wide boy) a ima samo 7.8kg, i potpuno je ravan. Ja sam iz pocetka dodao i presovani sundjer od 4cm gde je "fleece" material i koji uvek ostaje u krevet zajedno sa vrecom, i slobodno mogu da kazem da sad ne bi menjao ni za koju firmu nezavisno od cene. Najbloje noci spavanja od kad sam poceo da pecam. Material tekstila "mozda" nije na nivou kao kod daiwe naprimer, i to bi mi bila jedina briga za trajnost za velike momke...! Mene ce sigurno trajati godinama i ne bi se razamislio ni sekundu da kupim drugi ako mi se ikad pojavi potreba za nov krevet.
  2. da ne pocnem novu temu, dali je neko koristio sator Carp Pro CP-632. dizajn, tezina, dimenzije, sve mi se stvarno svidja, samo se pitam da nema neku manu zbog koje ne valja, pusti vodu ili tako nesto bezveze...!
  3. hvala limar... bas taj alu me interesuje.. cini mi se kao kopija wychwooda ili cyprinusa, za oba sam cuo samo dobre reci. ogroman krevet a manje od 8kg...????
  4. zdravo svima. vidim da ima u autosportu ovakvog kreveta od metala i aluminiuma, ali za oba je jedna i ista slika. dali neko ima ovaj krevet, ili mozda zna jesu li zaista identicni osim materiala i tezine. hvala.
  5. samo "dubina" spulne, nista drugo. ja imam 5500 i mislim za 160e komad nove(koliko sam ja platio pre 2 godine) nisam mogao naci nista bolje, po tim karakteristikama sto sam ja trazio naravno (primarno lake) kocnica je extra, i ocigledno tezina 490grama u kombinaciji sa lakim stapom je veoma poseban osecaj...
  6. mozda neko ko ima stapove ce kasnije dodati nesto... sto sam ja mogao videti sa neta (ako je rec o "Peacemaker 2"), stap 3.60m u 3lb je vise od 400grama dok u 3.5 lb je skoro 500, to je veoma tezak stap za te libraze, ali verovatno ima brzu akciju i mnogo snage (kao sto proizvodjac pise) ... Sad sve zavisi sta ti treba od stapa, snaga/daleko izbacivanje/velike PVA kesice ili finoca etc...?
  7. ja sam imao ovaj model ali u 3lb, Hyperloop BX LDL (long range) Koristio sam ove stapove 3 ili 4 godine i nikad nisam imao problema kakvih je ganic spomenuo, da budem iskren ova verzija LDL (long range) za moj ukus i prosecnu tezinu ribe koje sam hvatio je bio pre jak stap. Sto se tice bacanja, sa 0.30 najlonom i 100 grama olovom sa 14mm boilom na udici, mogao sam bacati oko 115-118 metara ako ne pogresim. Nikad se nisam osecao da ce da pukne na bacanju ili slicno, sto ne mogu reci za stapove koje sad imam, ali nikad ne bi iso nazad jer ovi su daleko daleko laksi na ruku...znaci sve je stvar licnih potreba i preferencija. Kvalitet rada, halter, vodilice etc na shimanu svje je bilo ok (bolje nego ok), sto se moze ocekivati od shimana osim naj jeftinijeg stapa koji oni rade alivio(ovaj ima sto se mene cini halter napravljen od naj jeftinije plastike na svetu) tezina stapa u 3lb je bila oko 370-380 grama, sto je po mom mislenju sasvim ok za kategoriju, librazu i akciju tog stapa. U 3.25 lb treba da bude nesto tezi ali i nesto jaci stap, ne verujem da ima velike razlike posto je akcija stapa ista (LDL). Nadam se da sam dao neke upotrebljive informacije...
  8. jeste tamo sam ih kupio, moj brat trenutno zivi tamo pa je on zavrsio posao, samo sto je trebalo da mu prvo saljem novac lol... stapovi su kostali 97.77 evra komad (u popust) i oko 10 evra za postarinu unutar Austrije, ukupno 400 za 4 komada. normalno u nemackoj isti stap kosta 130-150 na tim mestima gde ih jos imaju... mozes platiti u nordfishing77 putem paypal ili bank transfer'om i dati koju god adresu ti zelis da ti salju, unutar austrije i nemacke je ista cena mislim. nisam siguran dali je moguce fizicki gledati stapove jer ne znam dali imaju radnju, mislim da ne..
  9. na pocetak ove godine sam uzeo Anaconda Avalanche na 3 lb (isto iz Austrije).. ovi su stapovi 2009 serije, ali imaju 40mm vodilicu, mozda je u ptianje sto je nesto starija serija ili su vise dizajnirali stap za englesko trziste sto sam mogao da primetin iz reklame.. svakako, ovi stapovi sto ja imam su veoma tanki, i veoma laki, jednostavno su zadovoljstvo da se igra riba na njima... iako nisu ni u kakvom smislu "bacacki" stapovi, to nisam ni ocekivao gledajuci na njihovu tezinu (ili bolje reci nedostatk tezine) anaconda u vecini dobijaju dobre komentare sto se tice njihovih stapova, samo gledaj karakteristike-specifikacije stapa i sta tebe odgovara...
  10. ja cesto koristim www.harrissportsmail.com, veoma je jednostavno da se poruci i mozes videti u monitor totalnu cenu pre nego sto porucis. najvece stvari sto sam tamo kupio su trakker tundra odecu(koju su izdelili na dve pakete) i nove BBLC masinice jednu po jednu da ne bi carina mislila da trgujem sa njima etc... ali za stapove cena je skoro 100 evra za komad ili 250 za tri komada ili nesto slicno, tesko da se to siplati... verujem da bilo gde da porucis, postarina za stapove nece biti jeftina, jedina jeftina opcija je da saljes robu kod nekog prijatela u nemackoj pa onda da ti on donese... pre nekoliko meseci sam kupio za prijatelja 4 shimano tribal extreme iz Austrije, platio putem banke - international transfer (15-25 evra nisam siguran) , i dao adresu kancelarije firme sto stalno putuju iz Austrije, naravno prijatelj se dogovorio sa ljudima iste firme i dao njima 50 evra sa uslugu kada je roba stigla... kao sto vidis ovo zadnje je malo komplicirano, ali ako je roba vazna-skupa onda mozda vredi da se malo pomucis...!
  11. jane imas bullseye u Austriji, nordfishing77.at, skoro 500evra komad. tamo sam kupio moje ultegra ci4 i anaconda stapove, imaju dobre cene za shimano i anaconda, pa mislim da je tesko da sa se i ovaj model nadje negde jeftinije...!
  12. beni

    Pitanje Za Žaca

    pa bas to sam hteo da kazem... ne treba ti identican PH, nego ph sto je drugaciji od Ph vode na koju pecas, bude li to alkali i acidinci, riba moze da primeti oboje, i oboje razlike u teoriji su bolje nego neutralan ph ili ph identican sa ph na vodi u kojoj pecas ... a sto se tice "pozeljnog ph" mislim da tako nesto ne ekzistira, dali zelis acidican ili alkali mamac zavisi od tebe i vode na kojoj pecas, recimo na vodi koja ima ph od 7.2 nije obavenzo praviti mamac sa ph 6 ili manje, mozes koristiti mamac sa ph 8 i ipak ce saran to primetiti, da bi se interesirao u tvoje "hraniliste"... ne verujem da je jedna direkcija PH "atraktivnija" od druge, bas zato sto se puno ribe hvata na mamcima na obe strane ph...kao sto sam rekao, Squid & Octopus=alkali - butyric acid=acidican, hiljade sarana uhvaceni na mamcima koji imaju jednu ili drugu komponentu...
  13. beni

    Pitanje Za Žaca

    u vecini slucajeva PH vode na jezeru je blizu ph 7... ajde recimo maksimalno u vecini slucajeva moze da ide u 6 ili 8 ako neko misli da je ph bitno za mamac, onda u teoriji sve sto ti treba je mamac sa ph od 5.5 da bi rpavio razliku od ph vode. prirodni mamci kao krvni crvi ili crvi koji se koriste za pecanje su alkali, kao sto je i solarov Squid and Octopus i beli luk. na drugu stvari kao paprika, ljuta paprika, butyric acid i vecina "slatkih" vocnih aroma su acidicni.. kao sto znamo sve ove stvari se koriste u mamcima i posteno sve daju dobre rezultate... za kraj mogu da kazem, da bez obzira koja je ph vode na koju pecate, sanse da pravis mamac sa identicnim PH vrednost su veroma veoma veoma male, gotovo nemoguce!
  14. ovih dana je veoma tesko da se nadje netostirano sojino brasno... ja koristim brasno iz "Soja Protein", tostirano i obezmasceno (samo 3% masti ako se ne varam) ali to dolazi samo po 25kg...! Edit : verovatno isti proizvodjac ima i pakovanje po 1kg ili slicno, samo sto toga nema blizu mene...
  15. pre njekoliko dana u harrisportsmail je bila u akciji Shimano Aerelx Spod masinica za 75evra ukljucujuci postarinu, trenutno nema u lageru, al mozda ce opet biti u prodaji ...!
×
×
  • Create New...