Jump to content

wallas89

Registrovani Član
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Everything posted by wallas89

  1. Sezona je za nama, pa reko da iznesem utisak o raketi na osnovu mnogobrojnih izlazaka na vodu i uspešnih rezultata Utisci su fenomenalni, iznad svih mojih očekivanja. Pokriva sve moje potrebe, korišćenje samostalno, manipulisanje jednom rukom, sigurno pražnjenje, lako vadjenje... tako da je postala moj prvi izbor! Koristio sam više-manje većinu hrana koje svi mi koristimo i ni sa jednom nisam imao problema prilikom punjenja, leta ili pražnjenja. Mehanizam je funkcionisao savršeno, svaki put se otvorio kako god da je raketa pala. Bacao sam je na klip (pad na bok), slobodan pad (pad na nos) gde mozda trpi i najveća opterećenja, bilo je tu i udaraca o stub i nakon tih nepredvidjenih situacija raketa je funkcionisala kao da je nova, nikakvih poremećaja prilikom zatvaranja, otvaranja ili bilo kakva oštećenja glavnih delova mehanizma. Vršila je posao kao prvog dana. Nakon jedne sezone imam samo reči hvale za DOT.
  2. Istestirana Mogu da kažem samo "EXTRA" i da potvrdim sve ono što mi je i rečeno prilikom kupovine. Let miran, vadjenje izuzetno lagano, punjenje lako i bez prljanja ruke, kad god je pala na bok otvorila se.... Što se mene tiče raketa je full i prilikom mog pecanja sigurno će preovladati njena upotreba u odnosu na ostale rakete.
  3. Od prosle godine koristim beastmaster na spod stapu i zadovoljan sam sa njom. Ima dosta snage, lepo namotava najlon i celokupan utisak je pozitivan. Za sada, jednu godinu korišćenja, imam sve pohvale za nju, ne mogu nista da zamerim na rad.
  4. Na osnovu prvog utiska za DOT mogu da kažem samo sve pozitivno. Dopao mi se sam izgled, veličina, a posebno me je oduševio mehanizam za zaključavanje-otključavanje jer je nešto što je jedinstveno na tržištu, potpuno različito od svega onoga što se trenutno nalazi na tržištu. Kada sam bio da je kupim, kupljena u Zrenjaninu, u prodavnici je bio prisutan i Bojan pa sam iskoristio njegovo prisustvo da se informišem od onoga ko je najbolje poznaje. Što se leta i izvlačenja tiče potvrdio mi je da je let veoma miran i da se dostižu izvanredne daljine, a što se izvlačenja tiče, čak i sa tih daljina što su za mene dostižne samo u snu :laugh: potpuno identično se ponaša onom kao sa 50m, mirno, sa minimalnim otporom i raketa konstantno leži na površini vode pa tako da nema nikakvih poskakivanja ili tome sličnom. Od hrane na testiranju su koristili sve ono što svako od nas koristi kukuruz(ambarac), šećerac, sitno zrnevlje, pelete raznih dimenzija, boile... i ni sa jednom od njih nisu imali problema da im prilikom punjenja rakete sama hrana zapadne u mehanizam za zaključavanje ili na neko drugo mesto što bi otežalo samo zaključavanje, što znači da je predvidjena za sve vrste hrane. Za aktiviranje mehanizma za otključavanje neophodno je veoma mala sila što garantuje da će se otvoriti i iskipovati hranu pri padu na bilo koji deo tela, kao npr. kad pri klipovanju padne na bok, to ne predstavlja nikakav problem da se raketa otvori. Nakon razgovora sa Bojanom uveren sam da će DOT ispuniti moja očekivanja nakon testiranja, kao i očekivanja svih onih koji ga budu koristili. Još jednom se zahvaljujem Bojanu na vremenu koje je izdvojio da bi odgovorio na sva moja pitanja sa kojim sam ga davio
  5. wallas89

    Mika Alas

    Pecao juče i prezadovljan sam kako je proslo, bilo je sigurno 15-ak komada. Od mamaca uzimao je mesne boile.
  6. Imam ih 2 god. 13ft 3,5 lbs i prezadovoljan sam sa njima. Na ribi su odlični a i daljine koje postizem nisu zanemarljive. Neces se pokajati ako ih uzmes
  7. Uporedjivao sam Xplode sa spombom, kordom, kilom boila ali mislim da sam najviše uporedio Xplode sa Xplode.
  8. Prošlo je nekoliko pecanja po ovom lepom vremenu, bačeno je dosta spoda sa Xplode raketom pa reko da sumiram utiske i postavim svoj obiman komentar E sad, kao prvo treba napomenuti da se ova raketa zove XPLODE i da nije slična nijednoj raketi na tržištu. Nije spomb, nije korda... samim tim i njeno korišćenje nije isto kao navedene rakete koliko sam ja primetio. 1. Iz Xplode rakete ispada extra sluzav lan, konoplja, šećerac, boile, pelete... šta god da sam stavio sve je ispalo iz rezervoara rakete i izlazila je potpuno čista. 2. Da se puni najlakše od svih raketa to smo se već složili s'tim. Ono što bi želeo da napomenem je da sa drugim raketama uvek se malo umažem, a sa Xplode nisam, tako da je to jedan po meni veliki plus. 3. Iako sam video razne predloge za prepravku ja je nisam prepravljao jer meni ovo radi veoma dobro. 4. Pitao sam se kako neki extra hvale a neki kude vadjenje rakete, kad ono neko je provalio foru a neko nije kako se vadi tj. ljudi navikli na spomb motaj brzo da ne padne, da poskakuje... to je glavni uzrok greške i onog ronjenja koje neki pominju za Xplode. 5. Moj domet je 110m maksimalno. Šta ja radim kad vadim Xplode: polako motam da zategnem najlon do rakete na toj udaljenosti, zatim je samo malo ispratim da se uverim da je lepo, mirno krenula i tako teče konstantno umereno motanje i ona se okrene na poklopac i ide ko po loju, nema ronjenja ili bilo kakve poteškoće. 6. Ako hranim na 50-70m tu motam rukama, nogama, brzo, polako sve jedno, Xplode ide laganica. 7. Xplode ima krutu konstrukciju, nije kao spomb klindžava pa samim tim nemojte da očekujete da se otvori padom na bok jer ko će tu da aktivira okidač? Uvek se baca tako da se ostvari mali ponor na dugme i eto ti otvaranja. Kod mene u 95% slučajeva to je to. 8. Bacanje na klip, opet meni radi odlično. Klipujem je na 2m od površine vode i ona taman ima vremena da "obori" nos i ostvari ponor na dugme. 9. Zapremina se puni cela i premerio sam, Xpode ima zapreminu kao korda kad je full puna + može da stane i malo više nego u kordu + činjenica da ne prosipa hranu uzrokuje da se jupolke prazne veoma brzo. Tako da mislim da je to odlična doza hrane po jednom zabačaju. 10. Preciznost letenja odlična, najverovatnije uzrok za odličnu aerodinamiku je malo robusnija konstrukcija i manja dijagonala poprečnog preseka nego kod spomba + velika krilca na repu. 11. Cena veoma prihvatljiva, jeftinija je od 1kg boila 12. Meni je legla, uvek hranim sam a sa Xplode je to stvarno lakoća. Za druge rakete potreban je rezervni igrač na klupi za punjenje. Malo sam se raspisao, ali ako ne škodi znači da koristi
  9. Ima otvorena nova tema "Aprilski kup Debeljačkih jezera", tamo ima nova lista...
  10. Smatram da prepravka nije neophodna i da je proizvodjač sve to sa razlogom tako uradio. Ja sam je testirao još u decembru, čim se bila pojavila, i nisam primetio nedostatak u tome sto je kanap. Izbacao sam pola jupolke i sa kanapom je sve bilo u redu, nikakvih naznaka nije bilo da ce se izvući ili bilo šta drugo. Tebi što se izvukao kanap, to se desilo pri cimanju rukom. Kako znaš koju si silu utoprebio tom prilikom a koja sila je pri izbačaju štapom? Meni je logično da je sila koju si stvorio cimanjem rukom mnogo jača od one koja se stvara pri izbačaju štapom i da ti taj test nije mordavan.
  11. Smatram da prepravka nije neophodna i da je proizvodjač sve to sa razlogom tako uradio. Ja sam je testirao još u decembru, čim se bila pojavila, i nisam primetio nedostatak u tome sto je kanap. Izbacao sam pola jupolke i sa kanapom je sve bilo u redu, nikakvih naznaka nije bilo da ce se izvući ili bilo šta drugo. Tebi što se izvukao kanap, to se desilo pri cimanju rukom. Kako znaš koju si silu utoprebio tom prilikom a koja sila je pri izbačaju štapom? Meni je logično da je sila koju si stvorio cimanjem rukom mnogo jača od one koja se stvara pri izbačaju štapom i da ti taj test nije mordavan.
  12. Testirana danas na Dunavu. Za prvi utisak malo je reći da sam oduševljen. Veoma lako se puni i u jednom potezu je moguće napuniti kompletnu. Let joj je veoma miran i dalek, a što se tiče izvlačenja potrebno je uhvatiti jedan konstantan, umeren ritam i nećete imati osećaj da nešto izvlačite.
  13. Pa ovaj plovak na repu će dodatno otežati raketu i samim tim skratiti max domet.... A i to uvećava ukupnu cenu proizvoda, koja sada baš i nije mala.
  14. Što se tiče dugmeta, mislim da je prednost u odnosu na spomb zato što nije u ravni sa vrhom rakete nego je malo izbačeno i da će u kontaktu sa vodom biti osetljivije i samim tim lakše će se otvarati raketa.
  15. Evo sajta: http://www.xplode.rs/index.php Na sajtu piše da je distributer Carp Sistem i da je preporučena maloprodajna cena 13€.
  16. Gledajući razne snimke, naišao sam i na ovaj: http://www.youtube.com/watch?v=pYqozBrH7wo Deluje mi veoma interesantno. Čini mi se da je dosta praktična i funkcionalna. Nasao sam i sajt: www.xplode.rs Da li neko ima neke informacije o ovoj raketi?
  17. wallas89

    Pva Kesice

    Nema na čemu Drago mi je ako sam ti i malo pomogao...
  18. wallas89

    Pva Kesice

    Upravo tako, montiram heklicom na predvez i do sada mi se nije kidalo ni pri jačim zabačajima. Naravno da nije aerodinamično, a što se tiče leta on je veoma miran (nema nikakvih lelujanja) jer ja pravim male kesice, a ne znam kako bi se ponašalo sa većim kesicama. [/url]">http:///uploads/imgs/pre_1411484353__23092014234.jpg'>
  19. wallas89

    Pva Kesice

    Zato što meni baš takve odgovaraju.... Tabi ako odgovara neki drugi oblik, pravi ih u tom koji tebi odgovara
  20. wallas89

    Pva Kesice

    Kao što možeš videti, kesice baš i nisu kockaste već je većina pravougaone, sem ove na poslednjoj slici a to je verovatno zbog toga što mi je crevo bilo pri kraju pa nisam mogao da izvučem dve kesice.
  21. wallas89

    Pva Kesice

    Ja takodje radim sa zavarivačem za kese. Uzmem PVA creva i onda pravim vrećice veličine koja meni odgovara i perfektno ispadaju. Prednost ovakvog sistema je u tome što omogućava lepo slaganje vrećica (pogotovo u kanticama četvrtastog oblika) i samim tim smanjuje potrebnu zapreminu za odlaganje..... Evo i slika [/url]">http:// [/url]">http:// [/url]">http:///uploads/imgs/pre_1411404407__22092014228.jpg'>
  22. Može li lista ukoliko neko ima informacije?
×
×
  • Create New...