Jump to content

dare5700

Registrovani Član
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

dare5700 last won the day on March 8 2018

dare5700 had the most liked content!

2 Followers

About dare5700

  • Birthday 04/08/1969

Profile Information

  • Pol
    Musko
  • Lokacija
    beograd
  • Interesovanja
    20+
  • carpteam
    Centurion

dare5700's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

86

Reputation

  1. Divlja voda je sirok pojam. Recimo, da na tu vodu koju ides, ima dosta ribolovaca koji bacaju nemilosrdno, prinudjen si da bacis vise. Ali ja recimo kad idem na divlju vodu,(jezero) po stapu, ili sistemu, bacim po saku dve niz najlon do mamca. Nekad, kad me mrzi da razvlacim, ja ili iskobram 0.5kg boila ili ako pecam na spod bacim 5-6 raketa do markera, ali mi prica sa raketom odlozi javljanje ribe sigurno pola dana do dan. Ima dosta ribolovaca koji bace odmah 5kg necega pa i vise, (ja to negodujem) ali samo sopstveno iskustvo i praksa a i sama voda i kolicina ribe koja se u toj vodi nalazi, ce te uputiti na kolicinu hrane koja ti treba za pecanje. Ja na pet dana pecanja ponesem 5-7 kg boila ili 5-6kg spoda. Ako u toj vodi ima mnogo sitne ribe, izbegavam spod sa sitnim zrnevljem, jer uvek mi je primarno i duze cekanje krupnije ribe.
  2. Zato sto je u potpunosti nas, pa nas pa nas i nas i opet je nas i zato treba da pobedi.
  3. Domaca radinost kod SBSa nepostoji, niti, to koliko ja znam neko kopira. Proizvodi se u Madjarskoj, a promena ambalaze (pakovanja) je politika kuce, novi vlasnik, novi proizvod, nova ambalaza. Novi SBS proizvod, sigurno, moze da bude samo bolji, kao sto se iz prakse, kod dosta ribolovaca pokazalo.Kupovne boile daju i pocetnicima veoma lepe rezultate, a mikseve kupuju i ozbiljni takmicari, pa sad zakljuci sam. Jedina velika steta i greska je sto je SBS ukinuo prizvodnju Catcher miksa.
  4. Prijatelju na tom tvom resocicu je otisla iglica , pa zato kad stavljas novu bocu, gas curi. Resenje jedino nov reso, jeftinije nego resvanje problema . Obidji malo ove velike robne kuce, tamo ima Camp opreme medju ostalim i resoi ( CADAC) 2.500 din i par godina nema problema. Boce su 450 din 05l, ali 100kafa, zato sto je plin njima, kvalitetan. Toliko i poz.
  5. Cisto informativno, svuda svetu, sem kod nas je tajger u saranskom ribolovu zabranjen, u bilo kom obliku da se koristi bilo mleven ili citav. A po meni moze itekako da ima lose posledice za ribu, ukoliko nije strucno pripremljen i tretiran. A to kod nas, zna samo par ljudi (ribolovaca ) da odradi kako treba. Ali kako to kod nas ide " videla zaba da se konj podkiva, pa i ona potrca brze bolje. Iformacije o tome, zasto je tajger u stranim zemljama, zabranjen, ima na netu ako se neko malo potrudi, moze sve da se nadje sa obrazlozenjem.
  6. Opa Opaaaaa, bilo je i vreme da padne takva odluka
  7. Tacnije preko 50 riba nije moglo biti izvuceno zbog uslova na pozicijama i u samoj vodi. A 7-8 riba je ribolovcima pokazala da i oprema nije svemoguca, kakva god bila, nego je riba mocnija od same opreme i ribolovca. Kad dodate pomenute izgubljene i uhvacene ribe, na takvoj vodi, napadnutog rezima ribolova, to nije malo ribe. Koliko ja znam samo Kemba je izgubio 15tak riba zbog prepreka u vodi.
  8. http://img7.imageshack.us/img7/5004/r0yk.jpg[/img] Uploaded with http://imageshack.us'>ImageShack.us ]Hrane nije baceno mnogo od strane nas, 5kg boila i oko 5kg spoda. Inace, po meni jedan veoma lep dozivljaj lepo organizovan. Peca se po meni sa mozgom, a ne sa jupolkom, tu su se neki zeznuli oko kolicine hrane, a na kraju i ribe. Tako jako organizovan Cup, sa toliko ekipa, je prvi put odrzan u Srbiji. I to treba da nam bude cast a ne zavist i ljubomora od strane nekih, koji misle da je jezero pogresno i da nema ribe. Sto se tice poznatih svetskih faca prisutnih na dogadjaju,BILO ih je, a ako neko smatra, da ih je bilo malo, trebalo je sam da okrene telefonom neke od njih pa da ih pozove, i samoiniciativno da organizuje nesto slicno ovome, a ne na netu da kaki za ovo ili ono. Cast mi je bila sto sam pecao za Magic Carp Shop, imali smo uvek po dva paketa ladne vode, klopu poslastice i sve to nam je bilo doneseno u boks.A sta ce ti vise,otvorena vrata da u neogranicenoj kolicini napravimo boila i spoda koliko nam treba. A znali smo da na toj vodi netreba mnogo. Po meni jedan veoma lep dogadjaj lepo sproveden u delo , lepo medijski zabelezen, i lepo zavrsen. Samo ljubomorni, zavidni i Cyber pecarosi, mogu da budu nezadovoljini ovakvim dogadjajem, ili mozda sto nisu mogli bas oni da budu tamo i da se vide
  9. Druze, spulna od 6000, pasuje jer je sve identicno, na XSA, samo je plica spulna. A rezervne sam video, da ima Miki MG i to bas 6000 plitke pa proveri.
  10. Poz drugari, mislim samo da je pitanje za uporedjenje dva stapa preuranjeno doslo, barem sto se tice C2. A evo neko malo iskustvo, pecao sam na Hutchije,NG stare, a sad na Focale i svaki stap je bio za sebe i na svojstven nacin na ribi i u bacanju. Svaki od pomenutih ima vrlinu i manu, ali tereni na kojima pecamo nas nekad navedu, za potragom neceg novog. Kad su FMA stigli kod Krleta i Srdjana, na prvom pecanju, Srdjan nije mogao sa PVA da baci do sajle, (razocaravajuc utisak) a onda malo strpljenja, sledece pecanje i malo prakse, eto ga ide kao dobar dan na sajlu na Miki.Naravucenije , covek mora da upozna mogucnosti, svog stapa, da bi izvukao maksimum iz njega. A to moze samo u praksi, ne u radnjama, na netu, ili ko zna kako Krle,Nesa , Shiki ili ja bacam, pa su sa istim stapom , razlicite perfomanse, izasle na videlo. E zato nema uporedbe za C2, dok nebude bio u siroj upotrebi kod nas. Pre nekoliko godina su i nasi stapovi kostali kao doticni C2, a neki su i dan danas 100e gore dole, sa pribliznom cenom. Nije covek los ribolovac ako nema C2, Spirite itd niti ga ,recimo, bilo ko treba kroz opremu proceniti, ali nemoj ni taj koji nema dobar stap ili masinicu, da zavidi onome ko moze sebi luksuz da priusti, pa kaze samo se sminka i kurebecanje placa, jer sigurno i on bi voleo da bude, jos jedan kurebajzer medju nama.
  11. Druze, sve valja, samo da covek prokljuvi , sta mu treba. I sta moze.
  12. Zato sto je Nesa covek u godinama, i nostalgicno, je vezan, za stapove koji su po proizvodnim godinama istoriat . A da odgovorim, na pitanje C 2.
×
×
  • Create New...