Jump to content

reader

Registrovani Član
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Pol
    Musko
  • Lokacija
    SLO

reader's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Hvala na uputstvima. Sačekat ču još koji 2-3 meseca pa onda aktivnije razmišljati o tom. Ako ima još ko neku ideju neka je iznese.Sve mi dobro dođe. Još jednom hvala i lep pozdrav...
  2. Ja bi radije divlju ...ali tu je i supruga koja je takođe pecaroš.Tako da silom prilike moram da glasam za komercialu. Jedino ako uspem da joj promenim mišljenje. Teško ali se kod žena nikad nezna. U svakom slučaju jezero. Ako uspem da kliznem za koji dan sam na pecanje onda može i reka,divljina,...
  3. Pozdrav ribolovci Imam želju koju mi možete ispuniti. U Julu ili Augustu dolazim u Suboticu zatim idem u Kikindu i na kraju skrečem u BG. Kao što znate ja sam iz Slovenije pa ne poznam te terene za ribolov. Dali bi mogli da mi predlažete koja bi voda bila najbolja u tom vremenu za pecanje šarana i lom sa somom? Lovio bi 2-3 dana. Za svaku informaciju bit ču vam zahvalan.
  4. Ako prebaciš za 10m ili fulaš (ljudski) smer onda vadi i probaj ponovo,dok ne pogodiš mesto. A kad pogrešiš za 2-3m onda ostavljaj sistem tamo. Ako je šaran gladan on če nanjušiti klopu a zna se,da največi ne kupe hranu sa samog mesta hranjenja nego uzimaju sa strane- po rubu hranilišta.
  5. Hvala na odgovorima ! Potvrđujete da razmišljam pravilno u tom slučaju. Znači...okumit ču se ! Koji štap bi mi preporučili,da ga okumim??
  6. Neću to da ti kažem ali ču ti reči,da mi je som na hranilištu pojeo živce... !! Probat ču ove godine,da namolim drugara,da mi napravi boilije od 35-45mm na mesnoj bazi (smrdeče) pa neka lupi som ili čak šaran (bolje da ne,neču da mu budem mesar). Inače lovim šarana sa silkom 0,28 (long cast špula) i 0,32 obična špula. Sad zavisi na kojoj daljini lovim. Za soma (striktno) na blizu upotreblavam TICA GG 100 i TICA Scrambler 10 000. Nešto me vuče da bi probao rolu sa bajtranerom. Za te male pare nisam našao ništa drugo nego Okumu. A i ima velik kapacitet špule tako da se nisam odlučio za SHIMANO 6500 US B,koji mi je takođe bio na umu.
  7. Lovim na jezerima koja su u proseku široka 350m cca. a i više,zapravo lovim na prosečnoj daljini od 100 - 200m. Na tu rolu bi stavio silk 0,45-0,55 i u drugom slučaju upredenicu od 0,55 do 0,60. Koju veličinu Longbowice bi mi vi preporučili .
  8. Interesuje me šta vi mislite i znate o toj mašini. Do sada sam koristio Shimano Ultegra 12000/10000 i sa njih preskočio na TICA Scepter GF9000 a sad me interesuje kako bi ta mašina prošla sa krupnim šaranom ili somom na jezeru bez grana,panjeva,... i kako bi prošla tamo gde je krš u vodi. Hvala na vašim odgovorima.
  9. Ja imam Sänger Anaconda Base Spod i nemam zamerki. Nemam mnogo iskustva sa različitim spodovima ali ovaj zadovolji moje potrebe i očekivanja. Bacaj kolko možeš....nešto u tom stilu. l.p.
  10. Zdravo, ime mi je Andrej, živim u SLOveniji , grad Velenje. Ribolovom se bavim...dugo vremena,toliko,da sam skoro zaboravio moje početke sa motkom i silkom namotanim oko pruta na reci Peštan u Srbiji. Uhh lepa vremena... Sad sam familjaran čovek u "zrelim" (čitaj - ludim) godinama i počeo sam opet da se bavim ribolovom . Od tada lovim šarana ali sve veči izazov mi predstavlja som. Učim i tražim načine koji mi najviše odgovaraju kod ribolova. Nadam se, a i uveren sam,da ću ovde steči nova poznanstva i određeno znanje. Čovek uči dok je živ. Jel tako?? Zdravo i "DOBER PRIJEM"
×
×
  • Create New...