Jump to content

Sasa Nadlacki

Registrovani Član
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    24

Everything posted by Sasa Nadlacki

  1. Jedno lepo pecanje na kanalu DTD.
  2. Pecanje od pre neki dan. 8. Februar. Jedan šaran koji je pokupio boilu M1.
  3. Ja koristim intenzivno za lovni mamac.Probao i 100 gr na 1 kg mixa,probao i upola manje...eksperimentisao i dosao do toga da ovaj za ljudsku upotrebu 10 gr neka optimala za 1 kg mixa,skoro sve preko toga sto se stavi upropasti testo.Tj veze se samo on,pre nego sto se druge komponente i pokvase.a razbiti ga je nemoguce.
  4. Pozdrav drug.Naravno da je to samo delic slagalice,cak i ne toliko bitan u poredjenu sa svim ostalim sto jedan mamac treba da donese.Naravno da ne mirise isto meni i saranu,ne mirise mi isto u bocici,a ni u boili posle kuvanja/parenja…Shvatam sta govoris jer ja gotovo isto razmisljam.E sad,ove arome sa slika,a i aktuelne koje imamo konstantno…jednom ih vise nece biti(slucaj Esterblend 12)…Pa opet u krug da se nadje zamena za nju,na kraju i za sve ostale koje su sada u ponudi,nadam se da se slazemo u tome.Cinjenica je da sve to zavrsi u vodi pa mi nece biti ni prva kolicina mixa,a ni arome koju sam potrosio testirajuci i muckajuci…Jednostavno uzivam u tome.Oprema i sve ostalo sam ukomponovao bas kako mi odgovara i to ne diram.A ovo je jedina stvar koja me tera da kombinujem i probam sve i svasta.Naravno da imam neke svoje kombonacije i aroma i mixeva koje nezaobilazim i koje mi dobro rade,ali evo primer…Danas mi je upravo stigao Keen carp…Pre 3 nedelje sam uzeo SQ-O MTC baits,Holandjani,bukvalno sam kupio uzorak,nije original pakovanje sto se vidi po bocici…a vec i probao na mom miksu…30. Novembar,jedna riba i jedan potez nerealizovan za 5-6 sati ribolova…Drugim recima,neko ce da singlira 100€ na kladionici i ceka,a ja se kockam na ovaj nacin.Nadam se da me razumes drug.Svako dobro
  5. Imam ja druze svezih i novih stvari sa kojima se igram,mnoge samo zauzimaju mesto jer nije to to.A npr NASH aroma Chocolate malt,bocica pre Hrista,kupljena prosle godine,stare zalihe u radnji…TOP.Nisam na slicnu naisao,a i necu sigurno…Ove arome jesu stare,ali sasvim dobro izgledaju,kako na oko,tako i mirisom,odnosno ne deluje mi da su prokisle ili slicno…A brdo svezih stvari,novih stvari…veoma diskutabilno. P.S. Npr… Razocaran u RH arome,a zadovoljan Imperial baits-om,DT-om i juce sam porucio Keen carp,dve arome…videcemo…
  6. Pozdrav svima.S’obzirom da je ova tema ful prazna,nisam hteo da otvaram novu,a negde i naslov teme odgovara… Naime pre par dana preko kolege koji drzi radnju dodjem do momka koji prodaje komplet opremu,a ujedno i rola…pa sam ja za nekih 60 € kupio dva rolera 20 i 24 mm,pola kg spiruline,official secret S-O i nekoliko aroma…Pa me interesuje ukoliko je neko radio sa ovim aromama,vidi se da su u pitanju stara pakovanja,kakva su bila doziranja?E sad,naravno da pise preporucena doza na bocicama,imam volju da se igram,ali s’obzirom da u nekoj ima pola bocice arome,u nekoj dva prsta itd…ne bih da eksperimentisem vec da sa tim kolicinama pokusam da izvucem maksimum,pa je svaka smernica o doziranju dobro dosla… Moram da napomenem da cu ih koristiti na domacim miksevima iskljucivo na divljim vodama.Bistro svima
  7. Xan-Plex (Ksanpleks) takodje je jedan od sastojaka i u žvakama.E sad,ja ovaj sto sam koristio za hard boile je taj koji sam koristio i na poslu.Tacnije u industriji se koristi za pospešivanje viskoznosti fluida na bazi vode.Izuzetno sporo mora da se dozira,dzakčić od 20 kg mora da curi bukvalno sat vremena jer ako se pretera sve odvode zapusi koliko se gumira.A da li je to taj isti koji se koristi i u prehrani,moguce je.Nisam sa njim radio boile u vecim kolicinama jer ne znam kako takav sastojak deluje na ribu u smislu kada se najede,ali za hard boilu za udicu koju nece pojesti izuzetna stvar.
  8. Ja znam za “Xanplex”.Takodje guma u prahu.Radio sam sa njim.Izuzetno gumasto kada se pokvasi.Odlicno i za hard boile da dobiju gumenu strukturu.
  9. Tako je projektovana.Teg vuče do dna i kada igla udari o dno raketa se otvori.Slicnu spravu je imao FOX,ali ne u vidu rakete.Ovde ce najzanimljivije biti vracanje rakete,posto je projektovana da tone.
  10. Sasa Nadlacki

    Hard Boile

    Ja kad pravim lovni mamac od svojih mikseva uradim ovako.Uzmem 500 gr mixa i prosejem na finijem situ.Znaci odvojim sve ono sto mi narusava strukturu mixa.Onda sve to uzmem i u mlin za kafu,sameljem da bude skroz sitno. Nutritivno mix je ostao isti,ali ce se kasnije dobiti kompaktnije i gusce testo. Tecni deo naravno isti,ali ali sve na pola.Od 500 gr oduzmem 10 gr i umesto tih 10 gr mixa dodam 10 gr albumena.A u tecni deo dodam zelatin.Apsolutno nista ne menja,bez boje je,ukusa…najobicniji (obicno svinjski) kolagen.Ali ne one listice zelatina posto isti moraju da se tope itd vec tečni zelatin,ne znam da li kod nas moze da se nadje taj.Obicno oko 15 ml dodam na tu kolicinu mixa.Sa tih 10 gr albumena i 15 ml zelatina dobijem da ta tvrdoca ne bude krta,pa je samim tim izdrzljivija i otpornija na klasicno pucanje.
  11. Svakako drug da nije dovoljno jedno pecanje za zakljucak u vezi bilo cega,ali…Da izmenjam nekoliko swingera,nekoliko hengera,signalizatora,pa kako se isti ponasaju na daleko,na blizu,razliciti uslovi itd…I to samo po jednu sezonu za sve navedeno.A ako se pogleda trend pojave novotarija u saranskim ribolovu koji je iz cestog prerastao u jos cesci i gde se uvek pojavi nesto “bolje”…Postavlja se logicno pitanje. A kad cu zaista pecati? U pravom smislu tih reci.Jedino cemu sam bas posvetio paznju i sto sam testirao su recimo sistem,oblik i velicina udice,predvez,struna,najlon…da bih dosao do onoga sto mi odgovara u razlicitim uslovimai sto mi mozda daje ribu vise,bolju realizaciju…i samo u nedostatku istih trazim alternativu.Nisam neko ko menja te neke krupnije stvari samo zato sto se pojavilo ili postoji nesto drugo,a pojavljuje se isuvise cesto.Da li ima bolje kombinacije recimo od mojih signalizatora i swingera?Ima itekako.Ima li losije,svakako…Ja koristim ono u sta sam stekao poverenje i guram tako.Filmove Korde,Nash-a,FOX-a…ne pratim.Razlog je prost i jednostavan.Jedino im je reklama svrha.Saranska industrija menja misljenja jednom mesecno,jbg. Da ne bude da medju markiranim kako standardnim stvarima tako i novotarijama nema dobrih stvari i da ih kudim,naravno da ne…Ja prvi kupim top stvar od gore pomenutih firmi ukoliko mi je potrebno,jbg volim dobro i kvalitetno,ali ne volim da mi se ribolov pretvara u test necega “boljeg,drugacijeg” jer toga nikada ne manjka…zato i jeste ono “A kad cu zaista pecati?” P.S. Nema negativne konotacije u mom postu drug.Samo razmena misljenja…Uostalom,najbitnije je da smo na vodi,pa neka koristi svako ono u sta ima poverenja i bice dobro.
  12. Ja pecam samo divlje vode i vracam gotovo sve preko 3-3,5 kg.Ponesem jednu ribu do te mere samo ukoliko mi je potrebno,ukoliko ne,vratim i to…Ali ovakvoj ribi je mesto tamo gde je upecana,svakako ne u komercijali sa GMO saranima…
  13. To sam i ja pomislio.Kada se uzme u obzir koliko su retki takvi primerci,bar gledajucu vreme koje prodje dok se ne pojavi jedna nova takva riba,steta je neprocenjiva.
  14. Zastarela tema,ali da ne otvaram novu…pre oko 7-10 dana kolega mi posalje sliku…na Tisi kod brane na twistera momak dobije sarana 35 kg…Nazalost donese ga kuci,sto se vidi na slici.Jel zna neko nesto vise? Namerno sam ja prekrio lice.
  15. Po meni svakako mana.Jednom sam pecao sa hengerima,uzeo od kolege da probam…ko rekoh mozda mi se svidi.Tad i nikad vise.Upravo zbog tog vetra sto kazes.Inace sedim 90% vremena blizu stapova i manje vise aktivno pratim posto pecam blizu palih stabala u vodi,ali voda uglavnom uvek cista,ne nosi nista osim kada je visok nivo,pa mi je i sensitiviti na maksimumu gotovo uvek…ali tada sa vetrom i tim lancicima kao na rigispilu,to zvecka,pa bip svako malo…Iskrivio sam se buljeci u hengere i vrhove stapova.Sa svingerima nemam taj problem ni pod tim uslovima.Povucem tegic do kraja ako je potrebno,sensitiviti na max,bude sve to izuzetno lagano i osetljivo,a zategnuto…Po meni je to i vise nego dovoljno za bilo kakvo pipavo,recimo zimsko uzimanje mamca.Mislim da je ovako nemoguce da ne vidim da se nesto desava.Naravno preduslov je da saran pomeri olovo cak iako se samo pecne na udicu.Bez pomeranja olova mi ne vredi ni najfiniji henger.
  16. Svaka cast. Iskreno,nije to ni losa cena za toliku kilometrazu.
  17. Ja sam druze u Italiji,a Gamakatsu generalno ovde gotovo da ne postoji.Nesto od sitnica se mozda i nadje,a sve ostalo je upitno…Ovde sam prvo trazio.Medjutim nigde nisam mogao da ga nadjem.Ne znam sada kakva je situacija konkretno za najlon,ali Gamakatsku kao firma ovde gotovo da nije zastupljen.Cak i u jednoj radnji sto imaju nesto njihovog programa,covek mi dao katalog i nisam ga nasao u ponudi.
  18. Ja nemam takvo iskustvo.Koristim 0.40 zbog mesta gde pecam jer ima mnogo granja i stabala u vodi…ovo ce biti druga godina sa istim najlonom na spulni,tj nisam menjao prvobitno namotan.A vec sam izlazio na vodu.Apsolutno je bez memorije i nije krut iako je 0.40 u pitanju.Toga sam se bojao kada sam ga porucio,upravo zbog debljine,medjutim nikakva ni mrsenja nisam imao,niti spadanja sa spulne i slicno,memorija gotovo da ne postoji…I dalje je kao kad sam ga uzeo.
  19. Ja sam prosle godine presao na Shimano jer nisam uspevao da nadjem G-line Flex vise,ne znam da li ga sada ima negde…Pa sam bunario sta bi bila dostojna zamena…Pun naziv Shimano Technium Invisitec QP PB.Malo je reci da sam prezadovoljan.Cak mi se i vise dopada od Flex-a koji je bio vrhunski.
  20. Pa da…tako i moja zena pre neki dan mi kaze kad smo isli da kupimo meni masinicu za brijanje,pa mi ona sugerisala sa uzmem neku braunovu,a meni se nisu davale pare…”To mi nije skupo,skupa su mi ona tvoja brašna…” :-D :-D Jbg,a kupujem i dok su mi deca mala,dok ne pocnu sa izvoljevaju i fantaziraju :-)
  21. Koristan odgovor druze.Iskreno ja sam blizi Aquatexx-u.Znas kako kazu,nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.Mozda malo zvuci grubo,ali ako vec placam hocu da platim ono sto vredi.Dobar ti je ovaj novi,taj je bas za duge kampanje,da te dugo sluzi…Ja sam dugo bio zagrejan za Armo V4 1 man,doduse bivvy.Koji ne odstupa mnogo po dimenzijama u odnosu na onaj Tempest,a i 130 cm je visok,nije nesto mnogo viši,ali ce mi znaciti.Isto Aquatexx.Izmerili su mi i stolicu kuci radi poredjenja. :-) Slucajno sam nasao kod Nemaca,ali u drugoj radnji da je sad na popustu,160€ jeftiniji…Sad sam im poslao mail da vidim oko slanja,isporuke…Sta da ti kazem,ako nesto treba odavde sto ne mozes naci kod nas,pisi ili ovde ili na FB pa cemo resiti lako…
  22. Hvala druze.Gledao sam i taj,istu visinu imaju(125cm).Jedino onaj tempest 100T ima visine (150 cm).Izadje me +-oko 450 € da uzmem sve.Jedino je materijal kod ovog 100T poliester 210D.Da li imas predstavu o kakvom se materijalu radi?Aquatexx odprilike znam kakav je.
  23. 184 cm sam visok.A stolica redovna saranska,recimo kao Daiwa infinity,nije visoka kad su nogice uvucene(koja je u Srbiji,ali sam je uzeo kao primer).U principu ne provodim nesto mnogo vremena u satoru dok pecam,ove cele prosle zime sam pecao sarana bez ikakve zastite osim garderobe naravno.Vise zamisljam ovu ideju kao zastitu od Sunca kad skinem front panel i otvorim te prozore ili kad naidje kisa,hladan vetar,nevreme(zato bih uzeo nesto kvalitetnije),uvece komarci itd…Ali da ne bude bas da krivim vrat dok sedim,zato me interesuje ta visina…Komocija u smislu da se rasirim unutra sa svim i svacim,krevetom,malim stolicima,grejalicama itd mi ne treba.
×
×
  • Create New...