Jump to content

dadotz1

Registrovani Član
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dadotz1

  1. dadotz1

    Pelagicevo

    Pelagicevo i dalje nastavlja da obara rekorde, 37,8kg divljak... Toliko o svim pricama i lazima da se riba prodala....
  2. dadotz1

    Pelagicevo

    Ne mogu da vjerujem, da stvarno mislite da je jezero prepusteno na milost ili nemilost ribokradica i mrezarosa. Jezero se cuva 24 h dok se ne rijesi stvar , ipak tamo ima imovine koja pripada udruzenju DSR Šaran.
  3. Zasto ne udaljite na godinu dana ostale sto su pljuvali i pisali svasta o Jovi i jezeru? Neke postove obrisat a nekoga udaljiti na godinu dana. Ne znam sta je bilo izmedju vas i Tarika u proslosti ali u temi Pelagicevo u vecini stvari momak je upravu, istina je da su mnogi se prodali za sitnu lovu i pokazali svoje pravo lice. Svi mi ovdje pisemo i iznosimo svoja misljenja a niko nema konkretne informacije o jezeru. Kao sto je napisao kolega Biser, SANKCIONE MJERE... u iskusenju sam da objavim sliku 25+....
  4. dadotz1

    Pelagicevo

    Mislim da ovi komentari prevazilaze temu i prelaze u neku sasvim drugu i tezu dubiozu. Ko je tamo radio, lopatao,osnovao jezero ili sta vec iskreno me ne zanima. Ja sam sasvim obican covjek koji samo zeli da peca i uziva u prirodi. Meni je u cilju i interesu da jezero sto prije dobije karte (dozvole) i krene pecanje. Dolazim na jezero 0d 2006, nikada nisam imao nikakvih problema. Ponasanje po pravilniku i sve funkcionise kako treba. Za DSR Šaran nemam nikakvu primjedbu ,samo pohvale, to sto se desavalo unutar drustva nije moja stvar i ne zanima me.Samo zelim da sto prije dobiju dozvole i da krene sezona. A po mojim informacijama dozvole se ocekuju svaki dan. Bistro..
  5. dadotz1

    Pelagicevo

    koliko je meni poznato nista nije jos gotovo.... vjerujem da Jovo i udruzenje ostaju. Mislim da nakon svega sto se desilo na jezeru u proteklih par godina, Jovo i udruzenje zasluzuju podrsku, ipak je on najzasluzniji za opstanak jezera. Nevjerovatno je kako pojedinci okrenu ledja , zaborave sve i polete za sitnom lovom.
  6. dadotz1

    Pelagicevo

    Pozicija br 3, 29 i poz 5 svi pecaju otprilike na istom mjestu. otprilike ravno sredina pozicije 90m do 100m, nisam siguran kolika je dubina jer je sad nivo vode skoro maksimalan.
  7. Mislim da bi sve bilo puno bolje da je vrijeme bilo suncano kao u petak. Kisa je padala vecinu takmicenja + hladan vjetar. Pecali smo na poz 14. Prvu ribu i jedinu smo dobili na sprudu desno prema poz 13, i to u prvih sat vremena takmicenja. Jednostavno promjena vremena je ucinila svoje.
  8. dadotz1

    Pelagicevo

    Kako kisa pada zadnjih 24 sata bez prestanka ako ne i duze. Kako prognoziraju jos padavina vjerujem da ce jezero biti puno...
  9. dadotz1

    Pelagicevo

    DSR ŠARAN Pelagićevo DSR SARAN Pelagicevo i Prijatelji Otvaranje sezone 25.03- 27.03 2016 godine.Prijavljene ekipe: 1. C.T Silverbaits 1 2. C.T Silverbaits 2 3. C.T Zadravecz Team 4. C.T Masterbaits Heves 5. C.T Tuzla 6. C.T Cobra Gradacac 7. C.T Foke RS 8. C.T Veliki Vretenar 9. C.T Sremski kulen 10. C.T Srki I Nesa 11. C.T Zemun 12. C.T DSR Saran Pelagićevo 10:00 h skup takmicara, izvlacenje pozicija 12:00 h pocetak takmicenja Sve zainteresovane ekipe mogu se prijaviti do 15.03 2016 godine. Detaljnije informacije na broj telefona + 38765207212 ili na FB stranici DSR SARAN Pelagicevo
  10. dadotz1

    Pelagicevo

    DSR ŠARAN PelagićevoDruzenje i Otvorenje sezone 25-27 marta 2016, DSR Saran Pelagicevo i prijateljiSpisak prijavljenih ekipa do sada: 1. C.T Silverbaits 1 2. C.T Silverbaits 2 3. C.T Zadravecz Team 4. C.T Masterbaits Heves 5. C.T Tuzla 6. C.T Cobra Gradacac 7. C.T Foke RS 8. C.T Veliki Vretenar 9. C.T Sremski kulen Sve zainteresovane ekipe mogu se prijaviti do 15.03 2016 godine , sve informacije na tel +387 65 207212
  11. dadotz1

    Pelagicevo

    nisam jos rezervisao , prvo cu da pecam otvaranje sezone pa onda cu da vidim za rezervaciju, planiram u drugoj polovini Aprila, ako bude bilo mjesta
  12. dadotz1

    Pelagicevo

    Nadam se da ce voda jos narasti, jedva cekam April pa da sjednem na poz 11, imam utisak da se dosta ribe skuplja ispred platforme (poz 13)
  13. dadotz1

    Pelagicevo

    Da li je neko slucajno bio na jezeru? Zanima me kakav je nivo vode, da li se riba pokrenula s obzirom da je zima bila blaga
  14. dadotz1

    Pelagicevo

    Ne razumijem zasto ovolika drama oko kada. Prije upotrebe kade bili su podmetaci i svako je imao svoj i donosio na vodu. Sto se racunice i cijene tice, uzimam svoj primjer, prosle god sam na Pelag. proveo 6-7 kampanja po min 5 dana. Otprilike nekih 35 dana ribolova, kadu sam stalno iznajmljivao, ukupnu cijenu sami izracunajte. Za jednu sezonu "kada" se otplati i uz minimalno odrzavanje moze sluziti jos 3-4 sezone sigurno. Znam da je pakovanje opreme u auto svima problem ali uvijek ima mjesta za kadu. Nisam se jednom pakovao po kisi pa kod kuce sve opet rasiri da se susi.. blago onima sto imaju dvoriste:-)
  15. dadotz1

    Pelagicevo

    Naravno da se moze rezervisati, koliko sam ja upucen vec ima dosta rezervacija za Mart i April, nisam siguran ima li jos mjesta za takmicenje( otvaranje sezone)... broj je ostao isti, a za kadu najbolje vidi sa cuvarom kad budes rezervisao poziciju. Ako bude lijepo vrijeme za vikend provozat cu se, cisto da prosetam, zanima me vodostaj..
  16. dadotz1

    Pelagicevo

    Ne znam za vas dvojicu ( DucicM, Carp Yo Yo) ali ja planiram vec pocetkom Marta da zabacim, naravno ako nastavi ovako toplo vrijeme, da vidim sta se desava prije otvaranja sezone.
  17. dadotz1

    Pelagicevo

    Pravila su pravila i treba ih postovati kao sto se postuje kucni red a sto se tice automobila dobra i razumna odluka, naravno da ce imati razumjevanje ako je neki hitan slucaj, svima nama odgovara sto manja upotreba automobila i nepotrebno vozanje oko jezera. Sve dodatne informacije o pravilima i takmicenjima za 2016 se mogu pronaci na FB stranici DSR Saran Pelagicevo.
  18. dadotz1

    Pelagicevo

    i ja sam sve isprobao, jedino preostaje cekati da sve pojede na hranilistu i otpliva
  19. dadotz1

    Pelagicevo

    Som na Pelagicevu? Kakva su iskustva? Pogotovo u ljetnim mjesecima kad "legne" na hraniliste? Sta i kako? ljetos mi se dvaput desilo da som legne na hraniliste i da po 24 sata nemam ni bipa, na kraju uhvatim za noc 4-5 kom , priblizno iste velicine 3-5 kg, puni boila (voce i meso). Vjerujem da se to desava svima, pogotovo oko poz 29. Ako neko ima neki savjet ili taktiku za izbjegavanje volio bih da cujem.
  20. dadotz1

    Pelagicevo

    par slika sa Pelagiceva, poz 29
  21. dadotz1

    Pelagicevo

    Kisa ne prestaje da pada al zato riba uzima kao luda,,, pozicija 29, danas oboren licni rekord 26,5 kg. Ribe su nenormalno borbene, borba je do posljednjeg atoma snage. Neopisiv osjećaj. Pozdrav svima i bistro.
  22. dadotz1

    Pelagicevo

    Pozicija 1 bez ribe??? Cijelu godinu riba konstantno dobro radi na poz 17 - 20 bez obzira na vodostaj. Sve se promijenilo, unazad par godina cim opadne nivo vode, te pozicije su bile bez ribe. nepunih 900kg za 30 sati... svaka cast
  23. Da li je neko koristio fluocarbon najlone? Iskustvo? Ovu sezonu sam koristio Daiwa Exceler, mekan najlon, nema memorije, jak na cvoru, po meni jedina mana sto je previse rastegljiv, malo je teze osjetiti dno prilikom zabacivanja i povlacenja sistema. Ako moze neko pojasnjenje koja je razlika izmedju fluocarbon najlona , fluocoated najlona , i standardnog najlona?
  24. Poz 7 je dobro lovila, stalno su dobijali ribe. Ne znam kolike su bile ribe ali ih je bilo dosta. Riba im je konstantno uzimala dok je kod mene bilo pauza i po 10 - 15 sati pa uzme par riba u kratkom vremenu.
  25. Danas sam se vratio... ovaj put nisam imao srece nije bilo ribe 20+... ali je bilo dosta manjih i borbenih, najmanja 14 a najveca 19.5kg. Riba solidno radi, s obzirom kakve su temperature bile zadnjih dana. Cetvrtak i Petak je bilo 40 step. Voda je malo opala ali jos uvijek se ne vidi sprud izmedju poz 6 i 7. Kako sam cuo poz 20 dobro radi. Uglavnom bio je dobar ribolov, odmor i uzivanje u prelijepom jezeru.
×
×
  • Create New...