Jump to content

Milan^

Registrovani Član
  • Posts

    103
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Posts posted by Milan^

  1. Slazem se, bas sam to hteo i napisati. Sigurno se najlon uvrce malo vise na taj nacin, ali nije bas tako da se posle jednog-dva pecanja moze bacati. Pa zamislite jedan dobar dan na komercijali i gde imamo recimo desetak riba, koliko tu samo dril radi! Ali sigurno bi ta stipaljka resila sve probleme i nedoumice, samo ne vidoh da ima kod nas da se kupi... ????

    Poslao sam ti gde ima u pp.

  2. u cemu je razlika izmedju razvlacenja na dril tj kocnicu i kad riba driluje pa izvuce po 30m iz cuga

    pa da se to uvrce i mrsi tako posle dve ribe bi se bacalo po 30-40 m najlona

    I mene isto interesuje,iskreno ne vidim neku razliku.. Znam ljude koji razvlace preko kocnice,bajta i sve je okej,nikad nisam video da tu neko koristi stipaljku al verujem da je ucinkovita.

  3. Evo da dam mali info za 2018. godinu.. :)

    Stanje je sledece,saran radi jos gore nego prosle godine,skoro da niko nije dobio osim zadnjih mesta koja dobijaju po kojeg ali takodje i to je slabo..Ribocuvarska sluzba jedva da i radi,koliko sam cuo od starijih kolega gotovo da je i nema. Babuska i sitan saran rade solidno u poslednje vreme,kao i bela riba.Bilo je lepih ulova soma. Sve u svemu saran jako slabo,svi kazu da je ovo najgora sezona do sad,a ako se nesto ne preduzme bice sve gore  :cray: .

  4. Dobra i kvalitetna štipaljka je 12-13 eura i čuva ti najlon. Kada se razvlači na bejt runeru ili na redovnoj kočnici i najlon ide preko rolera preklopnika uvek se uvrne nakon par razvlačenja i možeš ga baciti. Štipaljka ide na otvorenu špulnu i spada sam najlon sa špulne, nema uvrtanja. Kod razvlačenja čamcem je problem vetar s' kojim obavezno ide i blaži nervni slom,barem kod mene. Kad me u poslednji momenat pogura i pokupim sistemom lokvanj ili drezgu onda popi.dim

    Druze,gde mogu da se kupe te stipaljke? :)

  5. Ja sam uvek za razvlacenje ukoliko je to dozvoljeno i ako vreme dozvoljava.. Jer kad razvlacim znam da mi je sistem tacno tamo gde hocu u milimetar. Dok kod zabacivanja pogotovo na vecim daljinama je gotovo nemoguce pogoditi spot u zeljenu tacku,a i fizicki je naporno i za ribolovca i za pribor. Ako si u mogucnosti obavezno razvlaci sisteme.. :) ;)
    • Like 1
×
×
  • Create New...