Jump to content

Sokan

Novajlija
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Sokan last won the day on July 5 2023

Sokan had the most liked content!

Profile Information

  • Pol
    Musko
  • Lokacija
    Savino Selo
  • carpteam
    Sve sto imam ostavljam samom s

Recent Profile Visitors

570 profile views

Sokan's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Mesec dana kasnije Rare
  • Collaborator Rare
  • Posvećen Rare
  • Prva nedelja završena Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

13

Reputation

  1. Sokan

    Jezero U Zmajevu

    Zovem neki dan bas rekoh ajde da odem na dan da odpecam, javlja mi se čuvar na telefon mrtav pijan. Čovek se toliko usrao od alkohola da nije mogao da čuje sta pričam. Sapliće jezikom, na kraju mi reče: ,, Gospodine ja Vas ništa ne čujem..." i zalupi slušalicu. U aprilu bio, trava nije bila pokšena, kesa za smeće nije bilo...ali zato kad sam stigao ni dobar dan ni ništa, sa vrata odma uzeo da piše dozvolu i da naplaćuje. Lepo doneo odluku da ne idem dok se ne dovedu u red malo.
  2. Sokan

    Jezero U Zmajevu

    Bolje ne idi. Cena dozvole 1700 dinara,a riba blagi uzas. Nema 15+ ribe dovoljno, usluga i ophodjenje prema ribolovcima onako nista spec. Za vikend recimo 36h ti treba 5100 din za dozvolu. Od alkohola vise ne znaju sta rade.
  3. Sokan

    Mika Alas

    Bio na 24 sata neki dan. Trebalo je da bude 36h , ali smo skratili jer je riba radila ludački i pocrkali smo od umora uz to i neke obaveze su nas stisle. Pecali smo na poziciji 8 na nekih 118 metara. Imali mnoštvo duplih runova i jedan triple(zabeležen kamerom na svu sreću). Imali smo ribu na svakih 20ak minuta. Pecali na spod, pelet i gumeni kukuruz (parfem od Željka Pejića - full run).Nema šta, jezero je puno ribe i ima je dovoljno za svakoga. Ne mogu da kazem koja pozicija trenutno dominira jer se na svakoj peca vrhunski. Zavisno koliko upreš, toliko ćeš upecati. Mozes na neku opuštenciju 10-15 komada, a mozes i na fizikaliju 50 za dan. Riba jako lepo reaguje na raketu, bar kod nas u boksu. Na dve tri rakete - udarac, ako zastane samo malo lupneš i eto je.
  4. Mašinica je za te pare KRAN. Uzeo i sebi jednu, namotao 300m 0.20 strune i gas. Strunu dok sam namotavao za cas ode kotur, dosta namostava jednim okretom. Utegnuta je haos moze komotno da prodje kao lovna. Kad sam vrteo običnu aerlexicu ne secam se da je bila utegnuta ko ova spod, ili ja samo tripujem ?!
  5. Sokan

    Mika Alas

    A što posekoše onaj drvored sa strane čuvarske kućice ? Te topolice su nekako davale jezeru poseban šmek, bez njih je nekako čudno hahaha. Sve u svemu,drago mi je da se jezero oporavilo vidim da i dalje ima 15+ i 20+ ribe. Sledece sezone prvi izlazak tamo.
  6. Sokan

    Jezero U Zmajevu

    Iskreno, meni je mnogo lepse jezero bilo kada je bilo samo 12 pozicija i kad a nije bilo sajle u prvom sektoru. Nije bilo ni betoniranih pozicija ni krš amura od 750 gr. Beše to tamo do 2014. ako se dobro sećam. Ona stara 12. je bila jaka pozicija svi se grabili za nju ahhaha. Još sam u glavi vezan za to jezero kakvo je bilo tada. U kako bi ga slatko doveo u red da je moje
  7. Sokan

    Jezero U Zmajevu

    Riba od 12-15 kila zna da naleti ali je nema mnogo. To kada se sredi onda će opravdati cenu dnevne dozvole. Do tada je 600-800 dinara realna cena.
  8. Sokan

    Jezero U Zmajevu

    Na Zmajevackim jezerima sam aktivan od 2010 ili 2011 ako se dobro secam. Veoma vezan za tu vodu i svake godine najcesce tu provodim ribolove. Jezero je prelepo, i pozicije su fino uredjene. Na svakoj poziciji moze lepo da se peca jer jezero nema nekih tajni. Jedina kritika je sto ima manje ribe odnosu na raniji period, kao i cena dozvole koja je 1200 dinara za 12h. Izuzetno mnogo para, a pritom jezeru treba jedno lepo poribljavanje. Ne kazem da ribe nema, vec fali odredjena kolicina 15+ ribe. Ja sam ove godine u skoro svakom ribolovu imao dosta ribe, ali fali krupne ribe. Na nekim pozicijama se peca na blize, na nekima moze da se baca i 100m. Ja licno najvise volim da pecam pozicije 3, 5, 6, 7, 8, 9, 12. Ove godine na m1 i monster crab imao vrhunske ribolove.
  9. Jel probao neko ove nove ultegre xte/xse? Pise da su od ci4+ materijala i rucica se uvrce u telo. Znaci nije u rangu obicne ultegre vec ci4+... Najvise me interesuje uporedjivanje sa ci4+ xtc jel bolja od nje ili ne
  10. Koristio sam ja catcher mikseve ranije jos pre nego sto sam poceo da rolam domace sve. Koristio sam sbs jagodu i s&o i od melega mislim da je frantfurtska bila. Ja sam na svaku boilu u jaja dodavao aromu (donja granica), zasladjivac, ulje, atrakt i betain. Svu hemiju sam dodavao kao na regularan domaci miks osim arome, nju sam stavljao donju granicu, nekad cak i ispod (tipa ako je fr. kobasica 2-4ml doziranje na kilo, stavim 1.5-2ml). Fino su pecale boile ali nije to bilo to. Hteo sam svoje sve da radim i da znam sta i kako se odvija. I realno cena tog kecer miksa je velika, za te pare sklepas domaci cak i bolji. Kupi i rolaj, pecace sigurno.
  11. Danas bas otisao na dtd, klip na 135m. Dobacio je ali knap nije neka daljina al opet stap je 12 ft 3,25 lb nije namenjen bas za takvu daljinu. Od 80-100 metara je taman za njega
  12. Aj da osvezim temu i ponovo pokrenem. Koristim moj domaci M1 i Monster Crab vec nekoliko sezona i neverovatno dobre rezultate imam. Ne takmicim se, niti planiram i bas me briga da li neko zna koju boilu imam i kako glasi recept. Vise znacaja pridajem taktici i nekim drugim stvarima, nego da se oslanjam samo na mamac. Opet i van toga, nije mi cilj da dodjem na jezero i nabijam komplekse nekome jer mi se moze, niti smatram da sam toliko dobar. Recept sam ja sastavio i testirao, rolao i pecao. U pocetku je to bilo mnogo jednostavnije, kako su se javljali rezultati, tako sam pojacavao recept i ovo je neka konacna varijanta koja mi vrhunski peca, od pocetka do kraja kampanje. Riba lepo prihvata boilu i uz adektvatno hranjenje zna lepo da legne na nju :). Pravio sam je i topivu uz odredjenu taktiku i nije bilo greske. Ko voli nek izvoli M1 15% LT94 10% HERING RB 5% PREDIGEST RB 12% PTICIJA HRANA MLEVENA 10% RENNET CASEIN 8% PSENICNE KLICE 5% MLEVENA KONOPLJA 10% ROBIN RED 25% PALENTA 30 gr pivski kvasac 20 GR SO 5 GR BETAIN HCL 3 ml M1 SBS 1 ml frankfurter s. sbs 6 kapi black peper 20 ml Attract natural 20 ml liquid liver Zasladjivac - preporuka proizvodjaca 25 ml salmon ulje Najlepse rezultate sam imao u kombinaciji sa pop-up jagodom na dlaci (snowman ili pola-pola), kao i singl boilu sa malim podizacem umocenom u dip M1, domaci. Igrajte se malo i sa tretiranjem boila nakon kuvanja sa odredjenim komponentama, zna da bude veoma efikasno. Opet kazem, taktika je mama i to je ono na sta se oslanjam, ako ne znate da pecate mozete da rolate bilo sta nece to biti to. Cena miksa na 10 kila je oko 60 i nesto eura sto je prihvatljivo, gledao sam i cifru da ispostujem.
  13. Evo slika jedna kako izgleda stap u akciji, zmajevacka jezera, riba cc 12-13 kila. Ne planiram da ih menjam za sada, promenio sam im samo masinice, ovde na slici je bblc xta, sad super ultegra xsa.
  14. Koristim Prologic c2 element stapove 12ft 3,25 lb. Za mene nesto najidealnije, nesto sto mi zadovoljava u uzivanje i drilu i bacanje na pristojne daljine. Estetski prelepi, koristim ih u kombinaciji sa SHIMANO SUPER ULTEGROM XS-A. Na Cepelu sam na poziciji 17 bacio pod sajlu iz zezanja sistem. Kada se stavi PVA i kada je prisutan vetar u grudi, izvlacio sam 90-95 metara iz njih. Singl bez vetra komotno 100-110-120. Moja topla preporuka za stapove, ovi od 12 ft bacaju top, mogu misliti tek 13 ft kako leti.
×
×
  • Create New...