Jump to content

Lapovac


shramek

Recommended Posts

Hvala Sramek,LAPOVAC je moje omiljeno jezero...Ostalo mi je u jako lepom secanju posebno zbog nemani koja tu obitava,uspeo sam je cak i slikati :lol:

 

 

http://www.postimage.org/Pq2huj5r.jpg

 

Jezero se nalazi porad Nasica,na oko dva sata voznje od BG autoputem Beograd-Zagreb ima oko 80hektara,puno je panjeva i jako je bogato ribom(cak ima i onih 20plus).Lepo sredjeno,sa vrlo ozbiljnom orgaizacijom ...

http://www.postimage.org/Pq2hBZ_9.jpg

 

http://www.postimage.org/gx2qv3KS.jpg

 

http://www.postimage.org/Pq2hDJKr.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kada prodjes granicu iskljucis se na Veliku Kpanicu,odmah posle placene putarine ides levo tj za Djakovo,dalje ides obilaznicom oko Djakova i ides za NASICE.Od autoputa je oko 30-40min dobrim regionalnim putem.Usput ces naleteti na tablu za JEZERO BOROVIK :shock: ,koje se nalazi izmedju DJakova i Nasica :!:
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...
  • 2 years later...
  • 3 years later...
  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

Vratili se sa kratke kampanje na jezeru Lapovac. Sastav ekipe sa foruma bio je Stupar,Aca i ja.Utisci vise nego odlicni,jezero prelepo sa stvarno fantasticnim ribljim fondom,domacini odlicni i ovom prilikom im se javno zahvaljujem na doceku i podrsci tokom kampanje. Veliki pozdrav za Dalibora,Branimira i za Kruna koji su nas obilazili svaki dan!Dalibor predsednik udruzenja nas je docekao u Ponedeljak popodne,posavetovali smo se sa njim oko pozicije i izabrali mesto u sumi pored jednog od zaliva na kojoj je na poslednjem kupu pecao Mesaros. Pozicija prelepa u hladovini, u vodi dosta prepreka ali na nekih 95-97m dubina oko3,5m,ja se odlucujem da pecam levo na 60m gde su prepreke ( panjevi) dosta blize obali sa slicnom dubinom.Pecamo na dva kompleta stapova. Prvi udarac je bio dva sata po zabacivanju ali riba odpada u plicaku. Vece je donelo oluju sa jakom kisom, prava akcija krenula u drugom delu noci udarci su se redjali, do jutra bilans je bio 11 udaraca,Stupar je izvadio prelepog sarana oko 22 kg,sarana 15,i prelepog divljaka oko 5-7kg par Amura koji su bili kao preslikani 6-8kg i par izgubljenih riba. Sledeci dan nije bilo mnogo akcije ali zato noc donosi pravu Amurijadu, redjali su se kao na traci do jutra bilans 6 amura i dva sarana. Amuri iste kilaze kao predhodnog dana sem jednog od oko 10 kg. Saran oko 10 i jedan lep ljuskavi saran oko 16-17kg. Naredno prepodne tri udarca u sat vremena na blizem spotu i sva tri odlaze u panj. Do predvece je bilo jos par amura, pred mrak Stuparu udara krupna riba,vadi prelepog ljuskavog sarana od 21kg.  Treca noc ponovo kisa,po najgorem pljusku i grmljavini udara prelep divljak oko 12kg,pola sata kasnije amur oko 14kg. Do kraja noci je dosao jos jedan saran oko 12-13kg. Ujutru smo vec poceli polako sa pakovanjem da bi oko 12 napustili jezero. Odlicno pecanje sa obiljem udaraca i riba. Jos jednom da se zahvalim Daliboru,Branimiru i Kruni!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Pogled od brane na jezero i cuvena pozicija "Na betonu" jedna od favorita po recima domacina

IMG_1908.jpg

 

 

Jedna od pozicija u potpunoj hladovini.

 

IMG_1936.jpg

 

Vecina pozicija na desnoj obali jezera ima i mesto predvidjeno za automobile

IMG_1934.jpg

 

Pozicije

 

IMG_1937.jpg

 

 

IMG_1943.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...